olo Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Najmniej zachodu będziesz miał jeżeli przesuniesz silnik ciut do przodu.Mój ma boki ze sklejki w miejscu mocowania silnika + dwie beleczki z twardego drewna.Mógłbyś u siebie też takie wstawić i tak dosztukowany przód będzie się trzymał.Ciekawe czy 2 lub 3 cm wysunięcia już wystarczy?Zrobiło by się też więcej miejsca na golenie podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Masz rację Darek. Myślałem już wcześniej o wstawieniu dwóch beleczek, żeby móc przesunąć silnik ale, przyznam się szczerze, nie chciało mi się już tego rozwalać. Poza tym, ze zgrubnych obliczeń wynika, że musiałbym przesunąć ten silnik o około 10 cm do przodu. To by był dopiero dziwoląg :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 !0 cm :shock: Wtedy możesz jechać na zlot latających wynalazków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Mask, zmieniłeś avatar i co to za maszyna?Może więcej fotek i coś napiszesz w nowym temacie?Kiedys opisze swoje dziwolągi Ja glosuje za przesynieciem o te 10 cm . Skoro juz mowimy o brzydocie, to wrzuce fotke jednego z moich modeli. Ten o ktorym pisałem wczesniej był podobny, ale mniejszy i brzydszy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Pokryłeś go skórą z dalmatyńczyka :?: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Łaciate pij mleko,będziesz wielki A ta kaczka z avatra to elektryk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 A ta kaczka z avatra to elektryk?Broń Boże! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Tak myślałem Kaczki jeszcze nie miałem Twój projekt czy z planów? A co powiesz takim przypadku o chłodzeniu silnika? Sam miałem,,Prząśniczkę" z 2-suwem i deko to się grzało,chociaż silnika nie zatarłem. Widziałem,,Ogara" z OS La który z niebieskiego zrobił się ciemnogranatowy. Podziel się doświadczeniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Ok, zrobie nowy wątek co by kierownika nie denerwować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udało mi się dzisiaj przewietrzyć "Dżanka". Nawet powstał krótki filmik. W zasadzie jest na nim tylko start i lądowanie, bo operator kamery (żona) nie był w stanie utrzymać modelu w kadrze. Ale i tak widać, że leci :-) Niestety po lądowaniu w śniegu nie udało mi się ponownie uruchomić silnika - zamarzł czy co? JYD - styczen 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie boisz się tak nadajnika w śniegu kłaść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Nie boisz się tak nadajnika w śniegu kłaść? Boję się, ale staram się przezwyciężać wszystkie fobie ;-) Generalnie nie powinno się tak robić bo elektronika nie lubi wilgoci. Na szczęście nic się nie stało, ale na przyszłość obiecuję się poprawić! :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 na przyszłość obiecuję się poprawić! No! Bo inaczej na grochu w kącie pójdziesz klęczeć . A jak modelik? Latasz nim? Od stycznia zero nowych wiadomości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 A jak modelik? Latasz nim? Od stycznia zero nowych wiadomości... Latam, latam! Latałem na otwarciu sezonu w Pobiedniku (04.04.2009) ale fotoreporterzy i kamerzyści woleli skoncentrować się na dużym Yak'u niż na moim małym brzydactwie ;-) więc nie ma żadnych dowodów. Wciąż jestem z niego zadowolony, ale musiałem przerobić jeszcze raz podwozie. Okazało się, że zbyt długi rozbieg przed startem, który miał miejsce na śniegu, objawił się także przy starcie z asfaltu. Moje podejrzenie padło na zbyt niskie podwozie, czyli zbyt mały kąt natarcia podczas startu. Zrobiłem dłuższe golenie, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 3 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 No to jeszcze na koniec relacji kilka zdjęć z pierwszomajowego latania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2009 No! Tak to lubię! Wreszcie czuję się usatysfakcjonowany (trudne słowo ;-) ). No i w końcu widać jaka to śmieszna pokraka . Fajne foty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Kłosowski Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Piękne foty pięknego modelu :shock: . Czyżby w aparacie był stabilizator obrazu, że takie wyraźne zdjęcia rozpędzonego modelu :?: P.S fajny ten pokrak 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Czyżby w aparacie był stabilizator obrazu, że takie wyraźne zdjęcia rozpędzonego modelu Krótki czas naświetlania załatwia sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Księżyc też ładnie wyszedł ;D . I nie ma śladu po złamaniu kadłuba przy pierwszych lotach. A że ciepło jest to pewnie i zapala lepiej niż poprzednio w śniegu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Silnik zapala bardzo dobrze. Już jest dotarty, poza tym jest ciepło więc obsługa jest bezproblemowa. Tylko lać paliwo i latać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.