Skocz do zawartości

Prosba o zaprojektowanie płytki PCB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prosbe czy mogl by mi ktos zaprojektowac płytke PCB do ktorej byly by wlutowane przewodu podpiete do odbiornika (lotki - dwa osobne kanały,klapy jeden kanał,hamulce 1 kanał)do zlacz MPX .Plytke sobie sam wytrawie i polutuje natomiast brak mi wyobrazni jak to ma beć połaczone .Dziekuje 

Opublikowano

Kwałek płytki dwustronnej (odpowiednio przyciętej), wsuń pomiędzy złącza, oznacz markerem miejsca gdzie należy przylutować złącza, i do trawienia. Lutujesz złącza bezpośrednio do płytki i przewody podobnie.

Jednakże lutowanie przewodów bezpośrednio do styków i nałożenie koszulek termokurczliwych, jest dobrym rozwiązaniem choć wymaga nieco wprawy.

PmbvGgB.jpg

Opublikowano

Kwałek płytki dwustronnej (odpowiednio przyciętej), wsuń pomiędzy złącza, oznacz markerem miejsca gdzie należy przylutować złącza, i do trawienia. Lutujesz złącza bezpośrednio do płytki i przewody podobnie.

Jednakże lutowanie przewodów bezpośrednio do styków i nałożenie koszulek termokurczliwych, jest dobrym rozwiązaniem choć wymaga nieco wprawy.

Akurat nie o takie rozwiązanie chodzilo.Chodziło o zaprojektowanie jednej plytki na dwa zlacza MPX i laminacie jedno stronnym

Opublikowano

Widzisz Grzesiu nie do końca wszyscy wiedzą o co tobie dokładnie chodzi.

Dawno ,dawno temu ( jakieś 40 lat) brałem papier milimetrowy do rysunku technicznego i zaznaczałem punkty lutownicze elementów elektronicznych na tym papierze.

Gdy miałem poukładane rysowałem połączenia ołówkiem . Poprawki robiłem gumką do mazania i na nowo rysowałem. Scalaki odciskałem na papierze bezpośrednio aby były dokładne miejsca do wiercenia. Tak samo możesz zrobić płytkę z tymi złączami MPX. Odcisk na papierze a potem dowolne połączenia z punktami lutowniczymi do kabelków.

Opublikowano

Chodzi mi po prostu o plytke na której będą wlutowane 2xMPX połączone (+i-) a osobne tylko sygnały.Poprostu chce płytke przykręcić w modelu gdzie bede wpinał wtyczki ze skrzydeł.Jedno skrzydło 1x servo hamulca,1xservo klapy i 1x servo lotki.Z tym ze lotki beda wykożystywać 2 kanały a reszta po jednym,i zamiast V kabla chciałem to wszystko mieć na płytce.Do płytki wlutował bym kable z wtyczkami do RX.

Opublikowano

Ja coś takiego robiłem ale na połówkę skrzydła dawałem jedno złącze MPX.

Skrajne piny złącza to był wspólny (-) i wspólny (+).

Cztery wewnętrzne piny to były sygnały sterujące do serw  i tyle. 

Opublikowano

Ja coś takiego robiłem ale na połówkę skrzydła dawałem jedno złącze MPX.

Skrajne piny złącza to był wspólny (-) i wspólny (+).

Cztery wewnętrzne piny to były sygnały sterujące do serw  i tyle. 

ja też tak chce zrobić ,tyle ze na jednej płytce dwie połówki skrzydeł

Opublikowano

Super można i tak tylko ja musze zrobic klapy i chamulce na V kablu a żeby tego nie robić musiał bym mostki na płytce zrobić a lotki normalne z dwóch wyjść.

Opublikowano

Grzegorz coś się gubisz w tych połączeniach. Jeszcze raz powiedz co chcesz zrobić i w którym miejscu modelu te połączenia mają być wykonane.

Opublikowano

Jaki tam jest raster w MPX ? między środkowymi pinami 2.54 ? Skrajne też są oddalone o 2.54 tylko centralnie ?

Z tego co widzę to są 4 kanały w środku a zasilanie na krańcowych. I chcesz takie dwa koło siebie i wyciągnięte na taśmę IDC ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.