Grzesiek Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Witam szukałem ale nie znalazłem ,wiec zwracam sie z prośbą o pomocą.Poszukuje silnika 2S-3S mocy 100-180W o średnicy mniejszej od 28mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Grzegorz silników jest mnogo. Potrzebne parametry: 1. outruner-inruner 2.średnica ,długość korpusu 3.obroty Zobacz na HK,BG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 silnik outruner mocowanie za wręgą potrzebuje do GUPPEGO srednica 28mm jest na wcisk,wolał bym np 22mm.Wolał bym w Polsce kupić nienawidzę czekać tygodniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 silnik outruner mocowanie za wręgą potrzebuje do GUPPEGO srednica 28mm jest na wcisk,wolał bym np 22mm.Wolał bym w Polsce kupić nienawidzę czekać tygodniami. Mam coś z Pelikana w domu, po pracy pomierze i dam Ci znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 HK wysyła GLSem czekasz tylko kilka dni. Ostatnio nawet za darmoche wysyłają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Jeśli to Guppy mk2, to bez najmniejszego problemu mieści się ten silnik: https://abc-rc.pl/silnik-abc-power-a2212-1000kv-195w Banalnie prosto montuje się go za wręgą: wystarczy przepchnąć wał, nie potrzeba zakładać na powrót zapinki, bo i tak będzie "dociskany" w czasie lotu. Mam taki zamontowany w Gupiku, lata świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 HK wysyła GLSem czekasz tylko kilka dni. Ostatnio nawet za darmoche wysyłają. Pod warunkiem, że z magazynu europejskiego i zakupy powyżej 50$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Jeśli to Guppy mk2, to bez najmniejszego problemu mieści się ten silnik: https://abc-rc.pl/silnik-abc-power-a2212-1000kv-195w Banalnie prosto montuje się go za wręgą: wystarczy przepchnąć wał, nie potrzeba zakładać na powrót zapinki, bo i tak będzie "dociskany" w czasie lotu. Mam taki zamontowany w Gupiku, lata świetnie. Tak Guppy mk2 .A masz na 2S czy 3S i jaki pakiet i na ile czasu starcza?Zdradz troche tajemnic.A wal jak przepchniesz to masz zaszlifowany na robaczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Tu jest trochę o moim Gupiku: http://pfmrc.eu/index.php/topic/63972-gupik-mk2/ (niestety photobucket porwał zdjęcia i żąda okupu...) Pakiet 3S 1100mAh. Co do czasu lotu - wiesz to zależy jak się lata, Jeżeli klasycznie; "winda" na silniku i potem zjazd, to jeśli są dobre noszenia, to aż się znudzi Na jakieś 6 - 10 windowań wystarczy. Natomiast jeśli się lata "samolotowo" - no to nie mierzyłem , ale co najmniej 10 min. Z tymi silnikami to jest różnie, akurat w tym silniku, który lata teraz w Guppym były na wale przeszlifowania pod piastę z propsaverem, akurat w takim miejscu, że podpasowały pod tego robaczka mocujacego. No ale jeśli by ich nie było, to wystarczy "zadrapać" Dremelem, parę sekund roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi