korni30 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam,Czy ktoś doradzi jaką ładowarkę zakupić do tych pakietów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Polecam Redox alpha v2, dobra tania ładowarka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Proponuję to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Witam,Zakupiłem ładowarkę HITEC X1 AC PLUS,W instrukcji pisze że obsługa typów akumulatorów: Li-Po, Li-Fe, Li-Ion, Ni-Cd, Ni-Mh, Pb.Niestety w wyborze tupu aku.nie ma lipo jest Li-Fe, Li-Ion, Ni-Cd, Ni-Mh, Pb,Po drugie wsuwka do balansera nie pasi da sie cos z tym zrobić?? jakies złaczki przejściówki??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie wiem czy ci to pomoże , ale niedawno miałem odwrotnie, miałem LiPo a nie miałem LiFe. Nie było tego typu akumulatora w menu, ale gdzieś w opcjach trzeba zmienić napięcie na celę. Zmieniłem z 3,7v na 3,3v i od razu ładowarka wiedziała że chcę ładować LiFe , i LiFe był już w menu, no ale zniknął LiPo, żeby znowu mieć w menu LiPo trzeba było znowu zmienić z 3,3v na 3,7v 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korni30 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Nie wiem czy ci to pomoże , ale niedawno miałem odwrotnie, miałem LiPo a nie miałem LiFe. Nie było tego typu akumulatora w menu, ale gdzieś w opcjach trzeba zmienić napięcie na celę. Zmieniłem z 3,7v na 3,3v i od razu ładowarka wiedziała że chcę ładować LiFe , i LiFe był już w menu, no ale zniknął LiPo, żeby znowu mieć w menu LiPo trzeba było znowu zmienić z 3,3v na 3,7v Dziękuje kolego u mnie z 3.3 trzeba było zwiększyć na 3.7 i ładowarka widzi lipo Teraz jeszcze kwestia podłączenia pakietu.Doczytałem że muszę dokupić płytkę pod standard JST-XH. ?????? Dobrze wyczytałem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Nie wiem czy ci to pomoże , ale niedawno miałem odwrotnie, miałem LiPo a nie miałem LiFe. Nie było tego typu akumulatora w menu, ale gdzieś w opcjach trzeba zmienić napięcie na celę. Zmieniłem z 3,7v na 3,3v i od razu ładowarka wiedziała że chcę ładować LiFe , i LiFe był już w menu, no ale zniknął LiPo, żeby znowu mieć w menu LiPo trzeba było znowu zmienić z 3,3v na 3,7v TTTM - ten typ tak ma. Wybierasz w menu czy chcesz miec LiPo czy LiFe (jest tez LiIon do wyboru). Nie widzialem ladowarek ktore mialyby do wyboru LiFe, LiPo, LiIon - wszystkie obok siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 ... Nie widzialem ladowarek ktore mialyby do wyboru LiFe, LiPo, LiIon - wszystkie obok siebie. Imax B6 mini ma wszystkie po kolei LiPo, LiFe, LiIo, LiHV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mam b6 v2 i też ma wszystkie typy akumulatorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 ok - nowy soft. Moje ładowarki są trochę starsze - i trzeba sobie ręcznie zmienić. Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi