JurekS60 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Witam. Wymyśliłem zrobić durnolota do treningu przed dwusilnikowcem. Czy można gdzieś kupić śmigła składane "lewe" ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Tam gdzie "prawe". Dziś co prawda są dużo łatwiej dostępne, ale za to w kompletach... Jako śmigła do dronów. Po prostu trzeba sprawdzić oferty najpopularniejszych sklepów i czy mają coś w potrzebnym ci rozmiarze. Zasadniczo jak dobrze ustawisz dwusilnikowca i nie będzie wielkich różnic między prędkościami napędów, to będzie latać nawet lepiej niż jednosilnikowiec. Odejdzie moment skręcający od śmigła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Adrian - składane śmigło do drona??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Dziękuję za zainteresowanie. W dronach śmigła się składają ale w innej osi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Ups. Nie doczytałem o składanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 A po co chcesz składane lewe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Z piankolota np.cularisa czy dg zrobię dwusilnikowca. Śmigła składane coby się nie łamały przy lądowaniu bo skrzydła są nisko nad ziemią.A jedno śmigło lewe i jedno prawe zniosą się nawzajem. Zostaje tylko skłon śmigła w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Bez przesady z tym znoszeniem się. Nie ma co demonizowac. Jedyne co zauważyłem w modelu w którym mam 2 prawe śmigła to ze beczki kręci trochę wolniej w drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Składane śmigło na skrzydle? Jak się złoży to już go nie uruchomisz. Chyba że gondola będzie wystawała na tyle do przodu, że łopatka nie sięgnie krawędzi natarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Właśnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Witam w moim Ju52 wszystkie trzy krecily sie w jednym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Dziękuję za zainteresowanie. Jak się nie ma co się chce to się chce co się ma.Zrobię durnolota na normalnych śmigłach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekS60 Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Silniki,regle,aku jak i śmigła ( normalne) już mam.Nie wiem jeszcze którego piankowca przerobić ale skłaniam się do cularisa lub dg któregoś tam po wyjęciu z niego patentu z wieżą napędową coby go odciążyć.Myślę o zrobieniu składanych śmigieł. Ich sprawność jest drugorzędna.Ważniejsza wytrzymałość mechaniczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi