wlodeklis Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Witam taki nowy modelik. Nigdy nie miałem modelu firmy Seagull models pierwsze wrażenia bardzo pozytywne model bardzo ładnie wykonany,wszystko super zapakowane. Waga wszystkiego co było w pudełku 7kg to jak na 3m model niewiele.
young Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Jeden z.moich ulubionych samolotów. Zasiadam na widowni, chętnie zobaczyłbym go na żywo. Dokonałeś fajnego zakupu.
wlodeklis Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Opublikowano 17 Maja 2018 Mariusz zapraszam do nas na lotnisko na oblot.
enter1978 Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 Mam jeden model seagull , extre 260 1820mm, tym modelem stawiałem pierwsze kroki z napędem benzynowym , ogólnie firma nie zbiera zbyt pochlebnych opinii , a ja tam jestem zadowolony. Nie jest to model 3D , ale prostą akrobacje kreci, folia na garbie była do przyprasowania prosto po wyjęciu z pudełka , ale np na skrzydłach nic nie poprawiałem i jest do dziś OK. Pięknie lata na nożu i w locie odwróconym , mógł by byc lżejszy , a po kilku naprawach to nawet nie wiem ile waży , ale za to lata stabilnie i przewidywalnie w takim wietrze że większości modelarzy nawet by nie przyszło do głowy aby w takich warunkach wybrać sie na lotnisko , a ten model lata jak by nigdy nic. Model do dziś jest sprawny choc juz nie lata , bo po wielu godzinach wylatanych modelem seagull i oswojeniu sie z nim doszedłem do wniosku że nie zachowuje sie tak jak ja bym sobie tego życzył, jak się okazało nie jest winny model a serwa w nim zamontowane, sa zwyczajnie za wolne i po prostu stery sie spóźniają, na przyszły sezon dostanie nowe serwa i jeszcze będzie latał. Ogólnie jestem na tyle zadowolony z modelu seagul że na pierwszy model benzynowy wybrał bym tą extrę ponownie, może nie jestem po prostu wymagający, ma jeszcze jedna zaletę, nie ma wielkiej bariery psychologicznej , i mogę spokojnie latać , często ryzykownie i nie muszę rozmyślać ile to kosztowało, jak skasuję model to na pewno będe sie lepiej czuł ze świadomością że dałem za nówkę model prosto ze sklepu 800zł a nie 1600zł czy więcej za cos renomowanego , w razie utraty orientacji jestem tylko osiem stówek w plecy
wlodeklis Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Opublikowano 18 Maja 2018 Dalsze prace przy Lysanderze Ponieważ środek ciężkości jest 27mm przed krawędzią natarcia producent dodał ciekawy przyrząd do wyważenia Sprawdzałem wyważenie z moim napędem model jest za ciężki na ogon.
young Opublikowano 18 Maja 2018 Opublikowano 18 Maja 2018 Czy planujesz dodać moduł dźwiękowy imitacji silnika ?
wlodeklis Opublikowano 18 Maja 2018 Autor Opublikowano 18 Maja 2018 Tak planuje taki tylko nie wiem czy dźwięk będzie dostatecznie głośny.
leszek-bart Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Chciałem napisać - Może byś wykonał w malowaniu z polskiego dywizjonu , ale kolory modelu są całkowicie z kosmosu .
dziobak Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Nie było innego malowania Westlanda w dywizjonie 309, tylko dodana szachownica
leszek-bart Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 Chodzi o szary na modelu zamiast brązowego .
wlodeklis Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 No to mnie namówiliście,wiem że za mała szachownica ale większa się nie zmieściła.
young Opublikowano 20 Maja 2018 Opublikowano 20 Maja 2018 A jak rozwiązano tak duże podwozie w owiewce jest włókno,węgiel, czy jakiś metal co by amortyzacja była ?
wlodeklis Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Opublikowano 20 Maja 2018 Podwozie płaskownik aluminiowy podobnie jak w akrobatach tylko w osłonach.
wlodeklis Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 Model gotowy do lotu waży 10,5kg lekko jak na rozpiętość 3000mm dojdzie jeszcze moduł dźwiękowy.
young Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Oglądałem wiele razy w locie lysandery (na YT) i kwestia że wiele lata za szybko tak jakoś mało makietowo. Ciekawe jak u Ciebie bedzie latać ?? No i te 3 metry piękny rozmiar jak na tego typu model.
wlodeklis Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 No tak 3 metry tylko te skrzydła dosyć wąskie,ale zobaczymy w weekend jak pogoda pozwoli?
young Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 No to powodzenia w ten weekend . Ja mam wyjazd rodzinny, szkoda że nie będę przy oblocie. Ale życzę udanego startu i lądowania, dużo satysfakcji. Proszę wrzucę fotki i swoje spostrzeżenia. Model zacny Ps.Fakt skrzydła wąskie ale ja mam zbliżonego rozpiętością Storcha i tam dopiero s wąskie skrzydła!
wlodeklis Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Opublikowano 22 Maja 2018 A ile waży Storch i jak lata,to pewnie ten z Black Horsa?
young Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Black horsa ma 2800 rozpiętości mój ma ok 2360 waży tyle ile cegła powinna ok 8kg
Rekomendowane odpowiedzi