robintom Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Coś mi się zdaje że długo nie będzie tego modelu w ofercie. Patrząc na kurs euro nie dziwię się że nia ma balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 1 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2009 No to jeszcze ja. też stoję w kolejce po mięso (sorry---model) i tak już się nie mogę doczekać że już nawet dzwoniłem do Bogdana żeby mi wyciął z mojej balsy . Ale nie mam jej aż tyle więc z tego żalu kupiłem sobie chociaż "serduszko"tutaj myślę że będzie ok do tego cudeńka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Nie żeby tam coś ale to jest właściwe serducho w tym modelu;) Przyjemne dla ucha i oka. Cóż aby czekać na balsę i powodzenia w składaniu puzzli. ps: Oczywiście wiesz, że oblot bez mojej wiedzy odbyć się nie może;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robintom Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Dzisiaj w kwietniowym numerze RC Model World znalazłem artykuł o targach w Norymberdze. I na jednej z fotek został uwieczniony RWD "podobno z Artexu ". Ale biedak wisiał tam goły. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 nie podobno tylko to był Artexowy. A goły bo chłopaki się uparli żeby pokazać jego konstrukcję. A że to model z w.w. firmy to jest co pokazywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelb771 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A dzisiaj będzie oblot :jupi: na lotnisku w Radawcu . Fotki wieczorem.( i ewentualnie film) Sorry Tomek że cię wyręczam :oops: No i niedługo będzie nowy temat z budowy mojego obiecanego o numerze seryjnym 00000001.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Wiem dlatego się nie odzywam ,w końcu coś na cudzych barkach. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 No faktycznie dokonał się oblot modelu. Prezentuje się wyśmienicie , lata pięknie a na dodatek ma spory potencjał na wykonanie pół makiety , bo wyszedł bardzo lekko 3,5 kg do lotu. Teraz wrzucę kilka fotek. Potem film, ale najpierw muszę zjeść jakiś śniadanio-obiado-kolacjo-pizze. . 8) A tu pilot oblatywać Zbyszek (z lewej), konstruktor Bogdan (w środku) i budowniczy Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geralt Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Tomku jak już się zregenerujesz to opisz, jak wiesz co jest zamontowane w środku. Silnik pewnie o ile można się domyśleć ASP FS 91AR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam No co tu dużo gadać... P-I-Ę-K-N-Y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Teraz mam nadzieje, ze Tomek odzyska sily zanim ja znowu na zeslanie wybede - bo film musze obejrzec :twisted: :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 TOMEK!!! , TOMEK!!!, TOMEK !!! Moze taki doping przyspieszy wchlanianie kolacjii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Byłem , widziałem , super modelik !!!!!! jednak jak na oblot to dość mocno wiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Wczoraj przyjechałem , zapodałem zdjęcia , kolację i poszedłame sopać , nadmiar świerzego powietrza mnie powalił. Obiecany film. Bez montażu , startu nie ma bo pilot wyrwał , zamiast trochę pokołować i dać czas na foto i na przygotowanie się do filmu. Nagrałem dwa filmy , jeden z zoomem 12 x - porażka . Na szczęście koniec latania był już tuż przy nas i mogłem zdjąć zoom do 6-8x. Tak to wyglądało . Start na zdjęciach i pod spodem film. FILM http://pfmrc.eu/~tomek/rwd/rwd.avi Pewnie zauważycie, że model nie za bardzo chciał lądować, pomimo nie użycia klap , model był sadzany kilka razy ,a i tak niosło go i niosło aż strzelił kangura i wyhamował. 3,5 kg przy ponad 1,9m rozpiętości robi swoje. Przewidywana cegła gratis dla lubiących modele "lekkie" inaczej. :wink: Edit: Ten dźwięk, to nie silnik , to hałas wiatru , bo wiało konkretnie , zresztą chyba jak w całym kraju. Ale przy końcu trochę zelżało i da się wysłuchać dźwięk silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nadchodzi chyba pora aby podać cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 3,5 kg przy ponad 1,9m rozpiętości robi swoje To dużo, czy mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Tomek napisał/a:3,5 kg przy ponad 1,9m rozpiętości robi swoje To dużo, czy mało? chyba mało. powiem więcej, chyba bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Hubert Uważam , że lekko. Z tego co pamiętam to wazy podobnie co Twój Piperek Hubercie. I z tego co pamiętam to Piperek nie miał slotów ,ani klap . A latanie Piperkiem tylko przy bezwietrznej pogodzie , bo się Pierem nawet wystartować nie dało. Chyba nic Hubert nie pokręciłem? RWD aż się prosi o wyposażenie w środku , tym bardziej że ma fabrycznie otwierane drzwi. Dodatkowe 0,5 kg czy nawet 1kg nie zrobi na modelu wrażenia ,a ci co lubią cięższe model i tak będą narzekać, że jest za lekko . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nic nie pokręciłeś, chiński elektryczny Piper podobnej rozpiętosci waży od 3,2 do 3,5kg. Bardzo prosta konstrukcja ARF, jedynie z lotkami. Pewnie waga nalatuje na mechanizacji płata, bo sama konstrukcja RWD wygląda na bardzo lekką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Pewnie tak. Wytłoczki silnika też swoje ważą. No i komplet naklej , pewnie z 10 gram więcej niż tylko te z napisem Piper. No i pewnie będzie droższy niż Twój "chińczyk" :faja: No i oba są do siebie prawie podobne. Wiadomo , prawie, robi wielką różnicę. :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.