mammuth Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Wstawcie prosze filmik na youtuba - to bede mial szanse obejrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Dlaczego mammuth? Może zrobić w mniejszej rozdzielczości i jakimś innym formacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Nie wiem czy film oddaje prędkosc twgo modelu? bo jak dla mnie to trochę "przecinak" Ale przy ladowaniu pilot mógłby sie trochę postarać. Aż cisnie się przysłowie "silnik gwizda ale pilot....... :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Instruktor Masz rację w niedziele tym wolno się latać nie dało ,za mocno wiało i niemal cały lot na pełnym gazie, a dokładnie to na 3/4 gazu . Każdy tak długo czekał na oblot , że odkładanie go na kolejny dzień by nie przeszło, chyba by doszło w Radawcu do linczu. Co do lądowania , to model nie chciał siadać, widać to na filmie jak Zbyszek 2 czy 3 razy wymuszał zmniejszenie wysokości a model ciągle trzymał się te 40 cm nad ziemią. Co by nie mówić porywisty wiatr nie jest najlepszy do oblotów , a szczególnie dla dostojnych tego typu modeli . Zresztą pisałem już o tym przy okazji oblotu innego modelu na forum. Najważniejsze to to że model poradził sobie z trudnymi warunkami , więc pewnie teraz bez przeszkód zostanie wdrożony do produkcji seryjnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Niestety moj telefon nie chce otworzyc tego filmu - ale ok poczekam do czwartku... Pocwicze cierpliwosc Nie ma sensu tylko dla mnie filmu przerzucac. Ps. Z youtube wiekszosc filmow dziala choc zajmuje to troche czasu zanim sie zaladuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Faktycznie w niedzielę trochę wiało siedziałem za samochodem ,ale mój deproniak sobie radził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A ja byłem cały dzień na zemborzyckiej rzut kamieniem! takie info dajcie z przynajmniej 24 h wyprzedzeniem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Witam Kilka linków do zdjęć z niedzielnego latania RWD-ziaka. http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3913 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3911 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3910 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3894 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3883 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3880 http://www.radawiecrc.pl/photogallery.php?photo_id=3882 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Oto film na Youtube Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulos Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Witam wszystkich, musze sie pochwalic moim RWD 9 ktory to wlasnie dzisiaj zostal oblatany. Niestety film nie jest za bardzo dobry i nie nadaje sie do publikacji , ale narazie sa niezle fotki RWD-9 Foto . Musze dokonac pare drobnych modyfikacji i wtedy odbeda sie ponownie loty z udzialem kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam wszystkich,musze sie pochwalic moim RWD 9 ktory to wlasnie dzisiaj zostal oblatany. Niestety film nie jest za bardzo dobry i nie nadaje sie do publikacji , ale narazie sa niezle fotki RWD-9 Foto . Musze dokonac pare drobnych modyfikacji i wtedy odbeda sie ponownie loty z udzialem kamery. Modelik fajny, ale to oznakowanie jakies nie halo. Inne wzory czcionek niż w oryginale i błąd w słowie "challenge". I chyba kolor czerwony mało podobny, ale to może być błąd w odwzorowaniu przez aparat i monitor. Poza tym bardzo ładne detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Oto film na YoutubeTutaj Dzięki Jurku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam wszystkich,musze sie pochwalic moim RWD 9 ktory to wlasnie dzisiaj zostal oblatany. Niestety film nie jest za bardzo dobry i nie nadaje sie do publikacji , ale narazie sa niezle fotki RWD-9 Foto . Musze dokonac pare drobnych modyfikacji i wtedy odbeda sie ponownie loty z udzialem kamery. Nie chce sie czepiac, ale czy na nim nie powinno pisac ''Challenge" zamiast "Challange"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulos Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Moim zdaniem jest w porzadku, a co do czcionek to moze ktos z was wie jak sie nazywa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie chce sie czepiac, ale czy na nim nie powinno pisac ''Challenge" zamiast "Challange"? Coś mi się zdaje że wcześniej pisało Challange ale teraz jest wszędzie Challenge.... :roll: A model naprawdę ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Coś mi się zdaje że wcześniej pisało Challange ale teraz jest wszędzie Challenge.... :roll: A model naprawdę ładny hehe.... Photoshop poszedł w ruch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek_9000 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Paulos, w ogóle źle robisz że bierzesz standardowe czcionki z corela czy czego tam używasz. Oznaczenia samolotów były malowane na pół ręcznie, wojskowe jeszcze miały jakieś standardy (ale nie były to czcionki jakieś typowe) a cywilne to w ogóle jak komu spod pędzla wyszło. Trzeba sobie pościągać z planów wzory oznakowań i odrysować wektorowo w cad czy corelu dla wycięcia w folii czy zrobienia szablonów. W ostatnich numerach RC Przegląd Modelarski z 2008r był cały cykl artykułów o ozdabianiu modeli, były też podane przykladowe kroje liter kilku wojskowych standardów. Powinieneś to koniecznie poprawić bo model wygląda bardzo nienaturalnie, podobnie w Piperze Pawnee masz jakieś takie fonty z :ass: ale tam mniej rażą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulos Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 tak , zdjecia poprawilem w photoshopie no i oczywiscie na modelu tez.Nie wiem jak sie to zakradlo.Co do Fontow to macie racje , byly odrecznie malowane i tak tez postaram sie wykonac nowe oznakowanie. Poza tym dzieki za sugestie. Piper Pawnee wyszedl z pod mlotka Hangaru 9 i wszystkie Decals byly juz naniesione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 A ja zastanawiam sie kiedy w koncu choc orientacyjna cena zestawu stanie sie wiadoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Paulos - myślę że nie gniewasz się z powodu że ktoś przyczepił się z powodu błędu czy głupiej czcionki. Prawda taka że odwaliłeś kawał pięknej roboty a przy takim nakładzie pracy to i szczegół musi być idealny i nie kolić w oko. Jak igła - to IGŁA ! P.S. Nawet w photoshopie dobra robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.