tomekr Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ja też moge tylko dorzucić, mój RWD9 też by miał napęd elektryczny. I mógłbym wreszcie zawitać w dziale giganty ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Wczoraj byłe m w Artexie przy okazji wizyty w serwisie Skoda Lublin. Więc na pewno będą sloty i możliwość napędu elektrycznego. A w między czasie zrobili aluminiowe podwozie oraz wytłoczki szklanych kabin i spora część wytłoczek kolorowych, np. kapciuchy na koła, czy cześć maski silnika. Aż szkoda że nie wziąłem foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mysle ze sie na gwiazdke nie wyrobia z produkcja takiej ilosci zestawów ... Do mnie juz jeden mozna zarezerwowac RWD 9 na gwiazdke jezeli tylko cena bedzie znosna bo trzeba cos w zime robic zeby miec co rozbijac na wiosne. Moge tylko powiedziec ze ja bym RWD 8 w takim lub wiekszym wymiarze wzial { i raczej nie patrzylbym na cene} A ze i tak nie mam czego skladac to sie raczej skusze na 9... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Aż szkoda że nie wziąłem foto. A toś zarąbał jak dzik w sosnę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Gdzie są nowe smaczki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Ja też miałem nadzieję, że może po weekendzie pojawi się coś nowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Upsss... ! No to nawaliłem na całego.... :shock: :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Upsss... ! No to nawaliłem na całego.... :shock: :oops: Kara pręgierza to za mało... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Wszyscy o elektrykach a nikt nie chce spaliny? A jaka spalina byłaby dobra do tego modelu? Pozdrawiam - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 4 takt kolo 7,5cm wzwyz tylko zalezy od wagi i przeznaczenia modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Paweł 4 takt 7,5cm3 to nawet do jazdy po ziemi jest za słaby. Do takiego modelu musi być silnik 4 takt 15cm i wtedy będzie miał lekki nadmiar mocy,która jest potrzebna przy starcie i podczas lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Mam 2 modele RWD-9 o rozpietosci 1700 mm, do jednego z nich mam zalorzony silnik 8,5 cm3 4takta latal na takim silniku ale nadmiaru mocy nie mial. Wiec tak jak pan Henryk S. napisal 15 cm3 4takt do rozpietosci 1900 to bedzie ok. A do RWD-6 rozpietosci 1500mm zalorzylem silnik 5cm3 4takt -NIE WYSTARTOWAL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 To dobra wiadomość bo został mi sprawny Saito 100 z rozbitego modelu ( początki modelarstwa i niewiedza). Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Modelu jeszcze nie ma a juz część tego forum kombinuje jak go wykastrować zakładając do niego napęd elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Każdy lubi co innego ale spalina to jednak spalina... Możę Artex przed świętami zdąży.... Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 No tak tylko elektryk bedzie lzejszy ... bo silnik 200g, regulator 50g, akumulator 600g co daje nam ledwo wage samego silnika spalinowego, a gdzie tu jeszcze paliwo ?? I to mycie pieknej makiety ... Brr ... no ale brak smrodku i halasu ... Najpierw miejmy zestaw, potem zobaczymy ile wazy gotowa konstrukcja i sie podejmie decyzje co do napedu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 No bez przesady 15ccm 4t waży 630-680g więc ciężar podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Niech bedzie ale jeszcze do tego serwo, mocowanie, bowden, zbiornik, przewody, filtr, paliwo {300ml bedzie mu pewnie malo} a akumulator policzylem juz holowniczy a do latania rekreacyjnego mozna by spokojnie dac mniejszy miedzy 450-500g i do tego nie ma zadnego sprzetu pomocniczego poza ew konektorami i przedluzaczem kabla sygnalowego regullatora. Silnik tez mozna znalezc lżejszy... A poza tym nie bede wyliczal ile co dokladnie wazy bo jakie to w tym momencie ma znaczenie ?? Lud domaga sie zdjec i wszelkich informacji od producenta :? :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ....bateryjkarze, tfu... :evil: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 i do tego nie ma zadnego sprzetu pomocniczego No jest sprzęt: Samochodowy silnik spalinowy, którym trzeba uruchomić alternator samochodowy w celu doładowania akumulatora z którego ładowano pakiet do modelu.. Plusem jest że w/w silniki występują z karoserią którą można dojechać na lotnisko. Opcja light: Przenośny agregat prądotwórczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.