Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda, ale obawiam się czy prędkość będzie dobra aby wytworzyć siłę nośną, w końcu są to silniki z gatunku tych wolnoobrotowych.

Ale jak masz takie silniki i dają radę to ok.

Opublikowano

Jak da DOBRE śmigło 9x5 to będzie ok. Każde inne do tych silników się nie nadaje. 8x4 jest za małe. 10x6 za duże. Mowa o 1200kV.

Opublikowano

Kabelków (+) na jednym z reglerów, nie odcinam bo potrzebuję więcej prądu, 6 serw plus planowane jakieś oświetlenie ( pozycyjne +stroboskopy ).

Nie jest to dobre rozwiązanie.. moduły BEC w tych regulatorach to małe zasilacze liniowe (czasem są impulsowe). Elementy elektroniczne są robione z pewną tolerancją i napięcia na wyjściach zawsze nieco się różnią. Podłączenie wtyczek regulatorów do odbiornika skutkuje tym, że łączysz te zasilacze równolegle (w odbiorniku wszystkie plusy i masy od kabli serw i regulatorów są zwarte) i będzie płynął prąd z jednego BEC do drugiego. Jeśli różnica napięć jest niewielka to tylko strata energii (na ciepło), jeśli okaże się większa uszkodzisz regulator/y. Jeśli zapotrzebowanie na prąd okaże się większe niż z jednego BEC-a można pokombinować z rozdzieleniem "+" (wymaga lutowania) albo dać zewnętrzny UBEC n.p. 5A i wtedy prądu powinno być nad miarę. W twoim modelu wydaje się, że dla mikro serw 9g i odbiornika 2A powinno wystarczyć - ale najlepiej byłoby to policzyć albo zmierzyć.

Opublikowano

Kurczę nie mieści mi się do auta :D

Twin Otter to piękny samolot i znakomicie spisuje się z pływakami.

Może spróbujesz?

attachicon.gif31.JPG

Nie kuś szatanie, już przeglądałem jak to robił Papa Schier

Opublikowano

Dokładnie tak jak pisze Stefan. Ale o taką kalobracje chodzi, aby silniki pracowały równo. J..

Przepraszam, nie zauważyłem wcześniej.

Nie zawsze po tej kalibracji pracują lub startują równo.

Wtedy można zmieniać regulatory lub próbować dostrajać nadajnikiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.