Makamar11 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Mam pytanie czy oblatałeś już katanę, jaka waga modelu do loty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Jeszcze nie oblatana, cały czas walczę z dużą kataną, chcę uzdatnić obie do lotu jak najszybciej.Małą polatam chwilę i pewnie pójdzie do sprzedania natomiast dużą pobawię się dłużej.Napewno fotki z oblotu będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Sławku interesuje mnie waga małej katany. Planuję ją zbudować i zastanawiam się czy włożyć OS 46 AX czy 55AX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Wagi nie znam na ten moment, ale ASP FS61 waży chyba więcej niż OS 55AX i AX spokojnie można założyć a już o jego większej mocy nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Sławek czy mógłbyś mi podać dokładne wymiary tej katany. Mam plany w wersji elektronicznej lecz brak na nich wymiarów i nie wiem do jakiej wielkości je powiększyć aby dać do wydruku na xsero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Mam je w innym komputerze ale formatki mają wymiar 100x1000mm oraz sklejka 300x1000, rozpiętość modelu 1400mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 No i wreszcie i ja postanowiłem zmajstrować sobie taką Katanke. Długo wstrzymywałem się bo chciałem zobaczyć jak to lata w wykonaniu kogoś z forum, niestety się nie doczekałem i chyba muszę sam sprawdzić. :rotfl: Tak się obecnie prezentuje moje maleństwo: A tak przy okazji to jak tam postępy przy waszych Katankach, caly czas z niecierpliwością czekam na oblot. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Jaki planujesz napęd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Najprawdopodobniej będzie to ASP FS 61, ale to nie jest jeszcze pewne, chciałbym zobaczyć jak lata model Sławka z tym silnikiem, wtedy zdecyduję jaki będzie docelowy napęd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Ja do swojej katanki mam zamiar włożyc OS-a 46 AX , jeżeli się nie sprawdzi to AX 55. Ciekawy jestem jaka będzie waga modelu do lotu. Do tej pory nikt tego nie podał poza założeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Niestety, ja już się nie dowiem jak lata z ASP FS61 bo sprzedałem ten silnik, zacząłem właśnie robić dużego ultimate ( takiego http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=4482&start=0 ) i były mi potrzebne pieniądze.Mam jednak ASP FS70 i on będzie targał Kataną 1,4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alansiu123 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Też brałem pod uwagę ASP 70, bo w sumie to nie wielka różnica w cenie a zawsze trochę więcej mocy, ale mimo to nadal cierpliwie czekam na oblot jakiejś innej katanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Może wreszcie ktoś ją oblata i napisze wrażenia z lotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Tu świetnie wykonana Katana 1,4 w wersji elektro Krzyśka http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=9855&postdays=0&postorder=asc&start=9 .Rozmawiałem z Krzyśkiem i jest bardzo zadowolony z tego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam Dla ciekawych katana oblatana w dniu dzisiejszym dużo stresu adrenalina na ful bo to mój pierwszy model spalinowy tej wielkości. Silnik jaki założyłem to ASP FS91AR start po 4 metrach i co najważniejsze zero trymowania model idzie jak po sznurku. Tak że kto buduje ten modelik może być pewny że nie wyrzucił pieniędzy katanka lata po prostu rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makamar11 Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam W jaką wagę miała katana z tym motorkiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 WitamW jaką wagę miała katana z tym motorkiem ? Niestety waga nie najlepsza dokładnie z pełnym zbiornikiem paliwa 2710 zbiornik 400 ml ,z drugiej strony sam napęd silnik łoże ,śmigło i kołpak to ponad 840g . Pomimo tej wagi model wcale nie jest szybki przy lądowaniu ,faktem jest że ze zbiornikiem trochę przesadziłem długość lotu to 20 min ze znacznym zapasem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bateryjka Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Witam Jednak coś się dzieje w temacie. Jak wyszło wyważenie modelu, gdzie zostały umieszczone serwa SK, SW ewentualnie jak zostało rozmieszczone wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Jak wyszło wyważenie modelu, gdzie zostały umieszczone serwa SK, SW ewentualnie jak zostało rozmieszczone wyposażenie. Faktycznie moglem od razu napisać co i jak :oops: kierunek i wysokość serwa standard HXT5010 zamocowane z tyłu kadłuba ,lotki HS311 zasilanie Li-pol 2S 1800mAh i bec silnik jak napisałem wcześniej ASP 91. SC wyszedl mi 110mm od krawędzi natarcia w praktyce prawie na samym dźwigarze ,żadnego doważania czy manewrowania pakietem leży zaraz za rurą skrzydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.