hornet2 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Chodzi o kartę micro SD 8GB . Z komputera mogę na nią kopiować filmy i zdjęcia i potem je odtwarzać . Natomiast po włożeniu karty do kamery wyświetla się error card . Czy rzeczywiście może być uszkodzona karta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Próbowałeś innej karty, może uszkodzone jest gniazdo w kamerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Sprawdź czy kartę masz poprawnie sformatowaną, najlepiej sformatuj ja za pomocą kamery a nie PC, być może twoja kamera nie może jej odczytać ale jeśli nagrywasz i kopiujesz bez problemu na pc to karta jest ok. Sprawdź też inne karty o ile masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Sprawdź czy kartę masz poprawnie sformatowaną, najlepiej sformatuj ja za pomocą kamery a nie PC, być może twoja kamera nie może jej odczytać ale jeśli nagrywasz i kopiujesz bez problemu na pc to karta jest ok. Sprawdź też inne karty o ile masz. O.K. ! Dzięki ! Sformatowanie na kompie pomogło . Mam drugą kartę 32GB . Ta chyba jest walnięta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Niestety niektóre karty przy uszkodzeniu przechodzą w tryb read only. Możesz odczytywać. Możesz próbować coś na kartę nagrać lub coś z niej skasować ale po wyjęciu karty i ponownym włożeniu jej zawartość się nie zmienia. Mam tak załatwione juz ze 2 16GB karty. Podejrzewam że za uszkodzenie odpowiada częste korzystanie z adaptera... od tamtej pory kupuje dedykowane karty -SD gdzie jest SD i micro SD gdzie musze mieć micro SD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Na tą 32GB niby daje się nagrać film ale jest problem podczas odtwarzania bo zatrzymuje się obraz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 A jakiej klasy jest to karta? Chodzi o przepustowość. Bo pojemność to mało istotny parametr. Do kamer obecnie zaleca się minimum karty klasy 10. Szczególnie jeżeli nagrywa się z większymi rozdzielczościami. Im większa szybkość zapisu i odczytu danych, tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hornet2 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 A jakiej klasy jest to karta? Chodzi o przepustowość. Bo pojemność to mało istotny parametr. Do kamer obecnie zaleca się minimum karty klasy 10. Szczególnie jeżeli nagrywa się z większymi rozdzielczościami. Im większa szybkość zapisu i odczytu danych, tym lepiej. Nie wiem jaką ma przepustowość ? Kupiłem drona Bayangtoys X21 i była w zestawie z kamerą . Kamera- film Full HD 1080P , zdjęcia 8MP . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi