Andrzej Klos Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Witam, Czy ma ktos doswiadczenie/opinie o servo jak w powyzej? Potrzebuje 2 serva do sterow kierunku w PZL 38 Wilk. A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Nie używałem ani HS40 ani HS35HD ale bazując na doświadczeniach z HS55, HS65HB. HS45HB, HS81, 82, 85MG i poniższego tekstu ze strony producenta: ..."Product Description Our research department and engineers work tirelessly at developing economical servo technology that outperforms the competition and the new HS-40 nano analog servo delivers just that. With a three-pole cored motor and resilient nylon gears, this affordable servo is a dream come true for micro aircraft, sailplane and helicopter pilots. Slightly larger than the popular HS-35HD with an operating range of 4.8 to 6.0 volts, the HS-40 is a solid performer that is easy on your wallet!"... powiedziałbym, że to, które wybierzesz powinno zależeć od planowanej intensywności eksploatacji modelu i obciążeń sterów. Oba serwa nie mają łożysk, droższe ma lepszy silniczek i tryby i pewnie coś jeszcze ale pytanie, czy warto za to dopłacać w tym konkretnym przypadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dziekuje ale nie wiem czy wierzylbym reklamie HiTec, podobnie jak reklamie kazdej innej firmy (np VW ). Rozmawialem dzisiaj ze sprzedawca; twierdzi, ze oba te serva moga byc za male, proponuje HS45. Ale tych kupilem 8 kilka lat temu i uzywalem do klap w 4 modelach, chyba 6 zrobilo sie nerwowe i trzesly sie w roznych polozeniach. Znalazlem w szafie caly worek starszych serv, miedzy innymi JR. Maja te zalete, ze sa z naklejka "Made in Japan". Byc moze bede troche wolne ale byc moze bedzie OK w sterze kierunku. Potrzebuje servo ≤10mm grubosci to wtedy zmiesci sie calkowicie w sterze kierunku. JR jest 11mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Inne opcje są niestety drogie: Dymond D60 https://www.lindinger.at/en/?sViewport=detail&sArticle=73881&sSearch= HYPERION ATLAS 09 SCD https://www.lindinger.at/en/?sViewport=detail&sArticle=73881&sSearch= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 A może KST MG 125 albo coś innego z tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Inne opcje są niestety drogie: Dymond D60 https://www.lindinger.at/en/?sViewport=detail&sArticle=73881&sSearch= HYPERION ATLAS 09 SCD https://www.lindinger.at/en/?sViewport=detail&sArticle=73881&sSearch= A może KST MG 125 albo coś innego z tej firmy Dziekuje za porady, zapomnialem o nich; chyba to KST X08 V3 HV Servo bedzie OK, tylko ch...ra drogie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeemil Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Dziekuje za porady, zapomnialem o nich; chyba to KST X08 V3 HV Servo bedzie OK, tylko ch...ra drogie! Z cieńkich serw to słyszałem dobre opinie o Emax ES3351, sam testowałem emaxy ES9051 i to chyba najlepszy stosunek ceny do jakosci w 5 gramowych serwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Z cieńkich serw to słyszałem dobre opinie o Emax ES3351, sam testowałem emaxy ES9051 i to chyba najlepszy stosunek ceny do jakosci w 5 gramowych serwach. Dziekuje, chyba kupie Emax, bo inne KST, MKS etc >A$50 za servo.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi