robert.pilot Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 https://nczas.com/2018/07/02/myslisz-ze-to-golab-a-to-dron-szpiegujacy-chinczycy-maja-rozmach-w-metodach-inwigilacji-video/ Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.jaro Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 Psia kosc! A w naszych miastach tyle golebi. Nic, tylko chinska inwazja sie szykuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RomanJ4 Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 A łorłem ich abo inszą pustułką..! https://www.youtube.com/watch?v=ZyS9IgL4nFY Link to comment Share on other sites More sharing options...
krankor Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 W sumie to żadna wiadomość. Autor coś tam fantastycznego napisał, "odważnie" wstawił zdjęcie prawdziwego gołębia i dołączył kilkuletni filmik z lotu ornitoptera zbudowanego przez inżynierów firmy Festo. Zbudowali, bo mogli i potrafili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssuchy Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 .... Zbudowali, bo mogli i potrafili. ... i faktycznie nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Są modelarze, którzy tylko ornitopterami się zajmują np. Kazuhiko Kakuta. Od dawna śledzę jego poczynania - są wyjątkowo ciekawe: Twitter / YT Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert.pilot Posted July 3, 2018 Author Share Posted July 3, 2018 ... i faktycznie nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Są modelarze, którzy tylko ornitopterami się zajmują np. Kazuhiko Kakuta. Od dawna śledzę jego poczynania - są wyjątkowo ciekawe: Twitter / YTAle to nie jest nic nadzwyczajnego tylko ciekawy artykuł... Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
madrian Posted July 3, 2018 Share Posted July 3, 2018 A łorłem ich abo inszą pustułką..! Się śmiejesz... A ja autentycznie widziałem, parę lat temu, jak w jednym z warszawskich parków, jedną pustułkę ścigało... z 12 gołębi. I to dobrze ścigało... Chyba z pięć okrążeń zrobiło to widowisko, zanim pustułka zwiała gdzieś dalej... Biedne ptaszki... Teraz nie tylko prawdziwe gołębie je będą ganiać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts