kaszalu Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 "PIKO BELLO" Kaziu !!! Ps. Nie zrobiłeś czterech ...? "Kaszalutek" też powinien mieć kotwicę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 29 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Do Kaszalutka dużo za duże i wystarczy jedna. Aha, na punkcie skupu złomu widziałem wystawioną około półmetrową kotwicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 29 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Przejdę się - może dorobię do niej odpowiednią jednostkę !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Kupiłem diody led bezbarwne 3V fi 5,0 świecące dookoła. W 3 lampach były za małe otwory. Rozwierciłem. Pierwsza na obrotach wiertarki się rozczepiła na nacięciu. Na diodzie skleiłem CA. Następne rozwierciłem obracając ręką i lampkę umocowałem w futerku. Teraz lampy umocować na półkach i minus będzie na lince stalowej na której będą zamocowane a plus przewodem wzdłuż masztu. Jak bym znalazł elastyczną taśmę taką długą to bym odciął jedną ścieżkę i nakleił na maszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Lampy białe zamocowane i ładnie świecą. Przewód nie przymocowałem na maszcie tylko wzdłuż linki stalowej i wczoraj zamocowałem lampę rufową na kominie. Przewód od lampy skierowałem do komina i dalej w dół. Nie mam żadnego doświadczenia w tej sprawie. Dokładam zdjęcia. To rozwiązanie mi się nie podoba. Tu już lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Hmm , ledy świecące dookoła , nie słyszałem o czymś takim , ale wiadomo postęp technologiczny i nie nadążam . Kaziu napisz gdzie nabyłeś bo też chętnie bym zamontował w tym co teraz buduję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Cezary, te lampy to https://www.modelnet.pl/akcesoria-szkutnicze/lampy/lampa-okretowa-6mm jeżeli to nie te, to kolega mnie poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ale Cezary chyba pyta o ledy, nie o lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Cezary, niedaleko UTP na Piwnika Ponurego a właściwie przy Twardzickiego po stronie zbocza. Naprawa RTV. Ma jeszcze kilka sztuk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zrobiłem lampy na tyle, że świecą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Bardzo ładnie panie kolego. Model ożywa jak przybywa detali. Mòj jeszcze daleko w lesie, ale za to będę miał z kogo przykład brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Znalazłem łańcuch i to czarny, na Allegro. Fieritura Anker, oczko 5x3,5 po 4,20 za metr. Inne są też, w szukaj wpisałem łańcuch a w Wszystkie kategorie, wybrałem Kolekcje i sztuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Dzięki na namiary, trzeba zbierać po mału dodatki. Rure 50 zakupilem na komin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Ten łańcuch cynkowy. Położyłem 1 warstwę tkaniny. W 3 miejscach są brzuszki do usunięcia przed 2 warstwą, widać na zdjęciu. Kadłub owinięty folią żeby nadburcie dobrze wyszło. Po oderwaniu folii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Kadłub gładki jak pupcia niemowlęcia Nie mogę znaleźć, jakiej użyłeś żywicy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Tradycyjny Epidian 53. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2018 Nałóż żywicę, poczekaj, aż zacznie żelować i wtedy mata się przyklei tak, że folia i taśma nie będą potrzebne. Wtedy matę nasączasz i po zżelowaniu kładziesz kolejną warstwę. I operację powtarzasz, aż do uzyskania wymaganej grubości. Inaczej warstwy żywicy mogą się rozwarstwić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Folia była żeby można było chwytać kadłub i żeby wyszło zagięcie nadburcia. Druga warstwa położona. Do 1 warstwy utwardzacza było na styk i w pomieszczeniu poniżej 20 stopni ta warstwa nie do końca była utwardzona. Teraz zdejmę folię i niech się utwardza sezonuje. Na styropianie już 1 warstwa była twarda. Ale 2 warstwa musi być dla wzmocnienia no i jedną warstwę łatwo przeszlifować na wylot. Część robiłem Epidianem 5 rozrzedzonym denaturatem. Ciekawe co z tego wyjdzie. Sprawdziłem, jest dobrze z małym wyjątkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Obciąłem nadmiar laminatu robiąc kołnierz nadburcia i wydłubałem styropian do poziomu pokładu. Zlikwidowałem pęcherze robiąc nacięcie i po posmarowaniu klejem docisnąłem. Teraz w ruch pójdzie szpachlówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Duży model, dużo szpachlówki. Starczyło na pół kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi