sławek Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 filmik z testowania radia i sterów ,kiepskie ujecie ale sam trzymałem model,radio i aparat .Nadal mam dziwne problemy prądowe;wg opisu ładowarki po pełnym naładowaniu pakietu dioda powinna świecić na pomarańczowo +sygnał dzwiękowy a mi po kilku minutach ciągły zielony (czyli ładowanie) zaczyna mrugać czyli -brak procesu ładowania. Te same obiawy mam i na akumulatorze auta i na zasilaczu (przerobiony zasilacz PC) ROBBE power peak lipoly 300 EQ ktoś kuma "co kaman" ? Za pierwszym ładowaniem po zakupie pakietu było tak samo ,trzeba było kilka razy zmusić ładowarke do ponownej pracy by w końcu pojawił sie sygnał dzwiękowy (dioda mimo wszystko tak samo mrugała na zielono zamiast świecić na pom. HELP!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Brak czasu i model czekał na wykończenie.Co do ładowarki to na razie trzeba z tym żyć a co do pakietu to chyba jednak dokupie 3S by wyeliminować zanik prądu na silnikach przy 80% wychyleniu drążka nadajnika zmiana reglera nic nie dała. A oto wynik pracy ostatnich dni ,jest ukończony niemal w 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie masz przypadkiem w radiu ustawionego EPA lub EXP( nie wiem które ogranicza ruch serwa, w twoim przypadku obroty silnika). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam Hiteca Laser4 a w nim ATV -dwa potencjometry na knał 1 i 2 nie pokrywają sie z "gazem" (mode1) ale są do regulacji wielkości wychyleń .pomysł szedł w dobrym kierunku ale .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 To nie mam pojęcia jaki powód takiego zachowania silnika... Chciałem jakoś pomóc.. No szkoda. Czekam na kolejny etap relacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Niezapominajmy że są 2 silniki a pakiet ma za mało ah albo 1 silnik bierze więcej niż 5A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja bym dał ok 1800mAh, 3s 20C. i dać na silnik po rygielku 15A, to powinno dać rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Problem z "gazem" rozwiązany -wstyt się przyznać ale wina była we wtyczkach!!!!!. Posiadałem (nieświadomie) przy ładowarce zbyt słabe prądowo wtyczki do aku a dla normalizacji osprzętu takie same zamontowałem w pakiecie i reglerze ,kupiłem nowy pakiet i za namową sprzedawcy (podziękowania dla MODELE-SKLEP Wrocław) wziąłem inne wtyki T i zmieniłem na nie wszystkie pakiety i ładowarke (no i oczywiście reglery) efekt -poprzedni pakiet 1250mAH 15c 7,4v działa w pełnym zakresie wychylenia gazu a w nowym 11,1V 3s to boje sie dać gazu powyżej 30% bo urwią sie silniki lub łopatki :twisted: Wnioski ;nie oszczędzać na byle jakich wtyczkach, pakiet 15C 7.4V starczy w zupełności do 2x SPEED300 6v Niedoceniłem amperarzu jaki biega po modelu i nieświadomy "zduśiłem" moc pakietu a nowy który okazał się na razie zbędny przyda sie w następnym projekcie. Jak tylko będzie czas i pogoda to czeba będzie polatać Vikingiem i postaram sie jakiś filmik zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Wnioski ;nie oszczędzać na byle jakich wtyczkach, ...niestety takie wnioski tycza sie wszystkiego w rc, oszczedzisz na pierdółce - zemsci sie podwójnie w najmniej oczekiwanym momencie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.