sławek Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 filmik z testowania radia i sterów ,kiepskie ujecie ale sam trzymałem model,radio i aparat .Nadal mam dziwne problemy prądowe;wg opisu ładowarki po pełnym naładowaniu pakietu dioda powinna świecić na pomarańczowo +sygnał dzwiękowy a mi po kilku minutach ciągły zielony (czyli ładowanie) zaczyna mrugać czyli -brak procesu ładowania. Te same obiawy mam i na akumulatorze auta i na zasilaczu (przerobiony zasilacz PC) ROBBE power peak lipoly 300 EQ ktoś kuma "co kaman" ? Za pierwszym ładowaniem po zakupie pakietu było tak samo ,trzeba było kilka razy zmusić ładowarke do ponownej pracy by w końcu pojawił sie sygnał dzwiękowy (dioda mimo wszystko tak samo mrugała na zielono zamiast świecić na pom. HELP!!
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Brak czasu i model czekał na wykończenie.Co do ładowarki to na razie trzeba z tym żyć a co do pakietu to chyba jednak dokupie 3S by wyeliminować zanik prądu na silnikach przy 80% wychyleniu drążka nadajnika zmiana reglera nic nie dała. A oto wynik pracy ostatnich dni ,jest ukończony niemal w 99%
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Nie masz przypadkiem w radiu ustawionego EPA lub EXP( nie wiem które ogranicza ruch serwa, w twoim przypadku obroty silnika).
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Mam Hiteca Laser4 a w nim ATV -dwa potencjometry na knał 1 i 2 nie pokrywają sie z "gazem" (mode1) ale są do regulacji wielkości wychyleń .pomysł szedł w dobrym kierunku ale ....
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 To nie mam pojęcia jaki powód takiego zachowania silnika... Chciałem jakoś pomóc.. No szkoda. Czekam na kolejny etap relacji!
sławek Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Niezapominajmy że są 2 silniki a pakiet ma za mało ah albo 1 silnik bierze więcej niż 5A
Marcin K. Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja bym dał ok 1800mAh, 3s 20C. i dać na silnik po rygielku 15A, to powinno dać rade.
sławek Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Problem z "gazem" rozwiązany -wstyt się przyznać ale wina była we wtyczkach!!!!!. Posiadałem (nieświadomie) przy ładowarce zbyt słabe prądowo wtyczki do aku a dla normalizacji osprzętu takie same zamontowałem w pakiecie i reglerze ,kupiłem nowy pakiet i za namową sprzedawcy (podziękowania dla MODELE-SKLEP Wrocław) wziąłem inne wtyki T i zmieniłem na nie wszystkie pakiety i ładowarke (no i oczywiście reglery) efekt -poprzedni pakiet 1250mAH 15c 7,4v działa w pełnym zakresie wychylenia gazu a w nowym 11,1V 3s to boje sie dać gazu powyżej 30% bo urwią sie silniki lub łopatki :twisted: Wnioski ;nie oszczędzać na byle jakich wtyczkach, pakiet 15C 7.4V starczy w zupełności do 2x SPEED300 6v Niedoceniłem amperarzu jaki biega po modelu i nieświadomy "zduśiłem" moc pakietu a nowy który okazał się na razie zbędny przyda sie w następnym projekcie. Jak tylko będzie czas i pogoda to czeba będzie polatać Vikingiem i postaram sie jakiś filmik zrobić .
Dj. Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Wnioski ;nie oszczędzać na byle jakich wtyczkach, ...niestety takie wnioski tycza sie wszystkiego w rc, oszczedzisz na pierdółce - zemsci sie podwójnie w najmniej oczekiwanym momencie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.