Irek M Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Tak, konkretny i zastanawiam się jak ściągnać ten plan :?: :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Pogadaj z Modele MAX może ściągną oryginał. Jeśli chcesz zapisać te obrazki to " klikasz lewy przycisk myszy i zapisz obrazek jako.. "i coś tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Funkcję prawego klawisza mam opanowaną - gdyby było inaczej nie wkleiłbym fotki modelu :rotfl: Próbowałem nawet w Corel'u coś z nimi robić ale nie potrafię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 a masz o nim więcej informacji, np wzory malowań ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Malowań to raczej nie znajdziesz - samolot z 1916 r więc generalnie kolor pótna - ale podoba mi sie on. Natomiast co do mojej przeróbki to chyba sie poddam i wyjdzie to co szybciej i łatwiej z lepszym dostepem do silnika - chyba że byłaby to wersja elektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 zdjęcie które znalażłem sugerowałoby że kadłub był malowany na jakiś kolor :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Akurat jest to jedna z bardzo nielicznych fotek :rotfl: Fakt widać na niej , że kadłub ma inny kolor niż statecznik pionowy. Jeśli było tu malowanie 2barwne to pewnie coś jak w Halberstadt'ach; zielony + ziemisty. Zgaduję tylko nie mniej podoba mi się. Mam nadzieję, że w tygodniu dojdzie już do mnie plan Junkersa J.2 - on też mi sie spodoba :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Schutte zainteresował mnie ze względu na niezłe proporcje, na oko mógłby być niezłym kombatem IWW :mrgreen: (niestety mam tą przypadłość, że na wszystkie samoloty patrzę pod kątem rozwałki :mrgreen: ) dość zwarta i prosta konstrukcja, dość nisko osadzony górny płat,... ale z tego co się doczytałem na airwar to za dużo go nie wyprodukowali, tak więc raczej nie należy liczyć na zbyt obfitą dokumentację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Ale czemu zaraz rozwałki, w kombacie przecież chodzi o ścinanie taśmy a nie rozwałkę A samolot owszem ciekawy, tylko pewnie skończyło by się na naciąganiu regulaminu i górny płat został by obsadzony na kadłubie. No i bida z podbudową historyczną i malowaniem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2009 Trochę news'ów :rotfl: : zmieniłem kształt statecznika poziomego nowa płoza ogonowa i jej mocowanie nowy statecznik pionowy wraz z mocowaniem. Niestety ide na łatwiznę i nos chcę wykonać po najmniejszej linioporu , będzie to więc coś a la Fokker d.VII lub Pfalz E.V. Pozostałe elementy jak statecznik pionowy i poziomy też są od innych typów modeli...znaczy wyjdzie taka sobie lużna wariacja nt. samolotów IWW :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ponieważ z pracą nad modelem nikt mnie nie goni, nikt nie czeka - mogę sobie pozwolić na komfort dłuuugiego zastanawiania się :rotfl: I własnie zastanawiam się; lepiej pasuje statecznik pionowy od modelu Halberstadt czy może od Schutte-Lanz; Ten czy tamten, o to jest pytanie :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ten czy tamten, o to jest pytanie :lol2: . Załóż ankietę :wink: :mrgreen: . Obstawiam drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 ...Załóż ankietę . Ładziakowi od razu humor się poprawi... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Hmm...nie takiej odpowiedzi spodziewaliśmy się I co ja teraz pocznę :?: Chyba faktoza - bez ankiety nie obejdzie się :rotfl: Ale mnie bardziej podoba się pierwsza wersja z tym "rusztowaniem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Ten pierwszy kojarzy się trochę z B17 ale skoro go wolisz to rób jak chcesz. Ja głosuję za drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2010 Choć mało widoczne i mało widowiskowe ale prace wciaz postępują :twisted: Teraz skupiłem się na przodzie modelu. Zrezygnowałem z osłony sinika rotacyjnego na osłone silnika rzędowego. Łatwo powiedzieć ale jak to zrobić by było sztywno, a jednoczesnie był dostęp do silnika :?: :idea: Wymysliłem sobie coś takiego; i częściowo wykonana chłodnica; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Czy nie obawiasz się problemów z chłodzeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Między rurkami są szczeliny, do tego dojdą ze dwa otwory jakieś fi 10mm z przodu oraz kilka szczelin z boku. Jest to moja pierwsza kostrukcja z zamkniętym przedziałem silnika. W zestawie S.E 5 jest przód niemal identyczny i chyba nie było problemow z chłodzeniem. Wszystko wyjdzie w praniu. Jedyna modyfikacja od wczoraj to możliwośc przyklejenia scianki czołowej na stałe bo okazało się, iż silnik mogę wyciągnac z tej puszki górą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.