japim Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Marek i Piotr - możecie narysować nawet w PowerPointcie Wasze układy kadłub - śmigło? I podać wymiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 20 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 No więc tak, zrobiłem testy na hamowni wg Maxii-go było znacznie lepiej na śmigle 10x5 1900 g na 11x55 2250g ciągu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Tak jak wcześniej pisałem, wykonałem hamownię. Między wagą a podstawą jest stopka z kleju na gorąco a ja widać na zdjęciach w górnej części jest blokada aby ramię nie przekręciło się w drugą stronę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 To na zdjeciu to jeszce było przed wykończeniem? Bo jeśli tak zostało, to sory ale dla mnie to śmigiełko śmiesznie wygląda za tą ścianką, jakby sie schowało przed wiatrem i jeszcze ten spory skok w centralnej części śmigła, który powietrze to chyba jedynie po bokach ciągnie. Co do wyglądu 8,5/10:) Jak już masz tak zabudowany silnik to trzeba było dać jakieś bullnose Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 A że tak głupio zapytam, co to jest to bullnose? Kolega Maxiiii ma też tak zabudowane śmigło i lata bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 26 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 A że tak głupio zapytam, co to jest to bullnose? Kolega Maxiiii ma też tak zabudowane śmigło i lata bez problemu Bullnose to śmigło z prostą końcówką, o większej powierzchni łopat, stawiające większy opór, zwiększające pobór prądu i zwiększające ciąg modelu. W moim Su35 zastosowałem takie śmigło w wersji bardzo twardej-rozwiązało to mój problem ze startem z ręki. https://pfmrc.eu/index.php/topic/71156-su-35-epo/page-6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 26 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Na zdjęciu które wysłałeś jest śmigło 10x5, obecnie założyłem 11x5,5 a bedę chciał sprawdzić jeszcze 11x7. Na upartego dało by radę włożyć śmigło 12" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 30 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2019 Sprawdziłem właśnie nowy silnik SUNNYSKY X2826 1080kv Ciąg 3100g śmigło 11.55 Prąd 53,3A Moc 741W Ciag 1800g śmigło 10.5 Prąd 35,2A Moc 505W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Wykonałem test z przysłonięciem od przodu, okazało się że ciąg statyczny pozostaje taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 9 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Witam po długiej przerwie. W końcu ulotniłem swoje B2, ale długi okres nielatania spowodował spore problem z ujarzmieniem bestii, doszło do przeciągnięcia i szybkie lądowanie. Poniżej film 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poli25 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Gotowy do malowania po lądowaniu awaryjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi