Artur Lis Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Daleko do eksperymentów, szkoda czasu i pieniędzy Rozwiązania zassane z mojej lektury 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Szkoda, że kolega nie chce skorzystać ze sprawdzonych rozwiązań i materiałów. Pisałem na priva co stosuję i co się sprawdza ale kolega nie chcę skorzystać z rad i coś kombinuje. Na ile mogłem to doradziłem i pomogłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witam że względów osobistych w tamtym roku nie miałem czasu na ukończenie budowy formy.. 3 tygodnie temu wznowiłem prace. Forma kadłubów wyszla wzorowo, kopyta wyciągnięte praktycznie bez uszkodzeń. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Zdjęcia: Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Witaj Kamil a w jakiej technologii zrobiłeś te piękne formy. Elpazo Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Porady technologiczne po części od każdego ,zrobiłem kilka testów czy nie będzie niechcianych reakcji i wszystko udało się . Została mi tylko pokrywa ale zabrakło żelkotu Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Mam jeszcze takie pytanie końcowe.. wszystkie ranty które przyległyly do płyty pod modelowej były uszczelnione plastelina.. przeszlifowalem je papierem 1000 A później 2500 wodnym . Zastanawiam się czy zrobić to samo z resztą formy by zniwelowac do zera niedoskonałości? Zrobiłem tak na kawałku elementu formy klapki i zmatowil się zelkot. Czy jak przeszlifuje w ten sposób cała formę, naloze pva to produkt wyjdzie matowy ? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 18 minut temu, kamilos1600 napisał: Czy jak przeszlifuje w ten sposób cała formę, naloze pva to produkt wyjdzie matowy ? Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Nie. Produkt będzie odwzorowywał powierzchnię PVA, a nie formy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Jak chcesz idealnie odwzorować to bez PVA,tylko pasta rozdzielająca i polerka 2-3 warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Orzeł wylądował . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 28 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Ostatnie formy gotowe : Zaczyna się najlepsze Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Kamilu podziwiam Twój wkład pracy i osiągnięte wyniki. Mam jednak do Ciebie prośbę: zmień temat wątku na odpowiedni nie ma czegoś takiego jak "laminatowanie" jest natomiast laminowanie. Dzięki :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 12 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2020 Montaż jak i testy przebiegły pomyślnie. Dziękuję wszystkim którzy podpowiadali, doradzali i trzymali kciu że się to uda Projekt, budowa form jak i montaż zajęły 20miesiecy. Trud i wysiłek sie opłacił , było warto, następną taka misja może za 10lat i pewnie będzie to samolot Pozdrawiam Kamil.Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi