Kjug Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam, po złożeniu drona chciałem wszystko skonfigurować wszytko działało miałem połączenie ale po odłączeniu pakietu naza się zresetowała i nie mogła połączyć się z komputerem świeciły się diody. Problem ten rozwiązałem podłączając die arduino do portów tx i rx oraz zasilaniu na szynie od esc ale narodził się kolejny problem, zauważyłem ze zepsuty kontroler bardzo szybko nagrzewa się do wysokiej temperatury. Jak temu zaradzić? Nie przejmować sie? Wylutować zepsuty element (Może to jakoś zaszkodzić?)? W załączniku zepsuty element
oki188 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nagrzewający się układ (uszkodzony) pobiera więcej prądu niż normalnie i może uszkodzić inne układy (np, regulator napięcia) proponuję wylutować układ i w miarę dostępności zamontować nowy. Układ który zaznaczyłeś to CP2102-GM 1
Kjug Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2019 Mam zamiar własnie wylutować ale czy to nie będzie z niczym kolidować czy jakiś inny układ nie potrzebuje go do działania?
Konrad_P Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 i w miarę dostępności zamontować nowy.
oki188 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nie będzie z niczym kolidować stracisz jedynie połączenie poprzez USB które po wymianie układu znów będzie działać
Kjug Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2019 Dobra to biorę jutro hotair i napisze jak poszło
Rekomendowane odpowiedzi