d9Jacek Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 30 minut temu, Marek_Spy napisał: Moze jest zielona transparentna? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka jest, możesz w RikuModelSport kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 No to juz jest rozwiazanie. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 22 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Maska a w zasadzie kopytko zrobione, nawet dwa jedno okleiłem już po całości taśma tak to wygląda ( wieksza ciut niż w F4U ) i porównanie śmiglo 12 po prawej i 13 po lewej ale to jeszcze mamy troszkę czasu na takie przemyślenia. Ps. Doszła kabinka i miejsce na karabiny w kadłubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 22 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Ja bym brał śmigło 13” będzie bardziej zbliżone w skali przy tej rozpiętości, ja w swoim mam 12 i jest dokładnie w skali 1:10, jest blisko ziemi ale tak jest w oryginale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2020 Hej, jutro będę miał w rękach zamówiony polyspan 23g do oklejania kadłuba i skrzydła, wiadomo tradycyjnie cellon ale czy mógłbym go zastąpić czymś innym ? Jakiś lakier akrylowy lub coś podobnego w kazdym razie nie śmierdzącego co by można było użyć w warunkach pokojowych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Cześć mala aktualizacja. Maska zalaminowana trzeba tylko skrócić bo wydaje mi się ze jest cut za długa, będę starał się też zrobić osłonę silnika jak to bylo w orginale. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Pięknie! Kibicuję cały czas wszystkim Twoim projektom. Bardzo podoba mi się sposób budowy. Zawsze z planów i zawsze czyste drewno, ręczna robota... Brawo! Co do maski to namawiam do pomierzenia i policzenia z byle jakich rzutów samolotu. Tak na oko to różnie wychodzi. A co ten kadłub taki czarny? To podkład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 24 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Dziękuję bardzo taka ręczna robota najbardziej mnie satysfakcjonuje, ale nie powiem kusi mnie żeby w tym roku sprawić sobie może nie gotowca ale jakiś drewniany kit troszkę słuszniejszych rozmiarów zobaczymy. Muszę zrobić sobie wydruk rzutów bocznych na A4 i wtedy sobie przelicze. Kadłub został pomalowany kolorem oliver drab z italeri, w warunkach pokojowych rzeczywiście trochę ciemny ale w swietle dziennym jest jaśniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Masz dużo modeli, ale myślę że z tego bedziesz najbardziej zadowolony w lataniu a zwłaszcza w twardym lądowaniu sprawdza się bardzo dobrze tylko jest wrazliwy na kapotarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Czyli ladowanie na trawie raczej odpada muszę przed oblotem zmienic koła na piankowe , te gumowe są strasznie twarde raczej wyladują w wicherku którego jeszcze nie ma jestem ciekawy jak bedzie pracowało podwozie przy ladowaniach. Co do latania to już ktoś pisał że przez kształt skrzydła v samolot jest stabilny w locie, zobaczymy. Niby mało zostało do zrobienia ale jeszcze trochę czasu zejdzie do oblotu, niemniej w tym roku na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 25 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 On jest fajny, bo przy przyciągnięciu macha skrzydłami, ale od razu sie nie zwala jak mój nieistniejacy juz FW190 z trawy jest ok, tylko na kepy trawy i inne wyboje trzeba uważać. Najlepszym podwoziem na twarde ladowania jest podwozie z jednego pręta spreżynujacego bo pracuje w wszystkich kierunkach a najgorsze z płaskownika duralowego. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. model Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Ukłon s stronę kolegi Merlina, miałeś rację kolorek był zbyt ciemny, ale już poprawiłem sytuację Polish khaki ll No i wybrałem sobie malowanie konkretnego samolotu 10 z 313 dywizjonu puchaczy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 wygląda zdecydowanie lepiej! Nie wiem czy nie az za nadto jasny, ale tamten kolor wyglądał jak całkiem czarny. Monitory i zdjęcia tez nie oddają kolorów więc to tylko moje domysły. Tak czy inaczej myślę że teraz jest o wiele lepiej. Bardzo ładnie też wyszły oznaczenia! Gratulacje! A co z maską? Robiłeś coś dalej? Bardzo ładny model będzie, już teraz wygląda świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Maska przycięta, rzuty samolotu wydrukowałem policzyłem wszystko i ciach wedle oryginału,dziś poszpachlowałem jutro docieranie i dalsze przyklejanie oznaczeń, jak już zamocuje maskę to przyjdzie czas na dorabianie kołpaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. model Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Maska na swoim miejscu ? Mocowanie na magnesy, teraz czas na specyficzny kołpak, Coś tam próbowałem wyważać i wleciał pakiet 4 s 3000 do tego dojdzie silnik regulator kołpak i powinno być ok z SC. Kołpak rozrysowałem i wychodzi na to że domek silnika mam za bardzo do przodu, ale damy radę spróbuję troszkę oszukać tu i tam powinienem się zmieścić. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Klawo jak cholera Egon. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Pięknie! Już widać bliski koniec pracy, jeszcze trochę i pośmiga w górę. Z tym domkiem silnika o którym piszesz że jest za bardzo do przodu to wydaje mi się że może z maską poszedłeś za bardzo w tył? Nie widać dobrze ze zdjęć ale wydaje mi się że tak jakby była do samego skrzydła, a powinien być odstęp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Na moje oko jakieś 3 mm może tak Ale to i tak za mało domek wyrysowalem sobie z planów tam maska była szersza bo i silnik spalinowy.... Tutaj po wydrukowaniu rzutów oryginału przeskalowaniu wszystkiego na kartce 1:66 a model 1:8 ciachłem maskę wedle oryginału i wychodzi na to że musiał bym domek skrucić o chyba 3 cm, ale wtedy pakiet też się cofnie za SC o 3 cm za dużo (przypominam 4 s 3000 mAh) mniejszy będzie chyba niewystarczający do wyważenia na moje oko, sam silnik ma od krzyżaka do piasty 50mm. Wczoraj rozrysowałem sobie kołpak jak będę w domu to wstawię zdjęcie co i jak ? Nie mniej jak mówisz maskę mogę odstawić cit na dodatkowych magnesach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Aha, no to jak takie rozjazdy to już zbytnio nic nie poradzisz. Trudno, trzeba jakiś kompromis wypracować i tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 Ekstra wyglada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi