RyżyKoń Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Wielki szacun za model. Piękny! Natomiast jestem bardzo rozczarowany oblotem, a właściwie filmikami. Dawid, to że samolocik lata widziałem. Jak? niestety nie dostrzegłem. Taki piękny model powinien być porządnie filmowany. Oglądając wszystkie filmiki widziałem niekiedy przelot przez 2-3 sekundy na dużej wysokości potem kropeczkę lub jej brak , domyślając się gdzie jest samolocik po tym w która stronę patrzyłeś. Ja wiem, samemu trudno filmować i latać, ale zabierz z sobą osobę która posługuje się aparatem i zróbcie zbliżenia w trakcie lotu, zakrętu, może jakiejś figury akrobatycznej, bo ten model na to zasługuje w stu procentach. A tak, doskonale zapoznałem się z popękanym betonem, oraz samochodem na nim stojącym. To te dwa elementy grają główną rolę na filmach, a nie przepiękna Twoja PZL-ka. Sorki za szczerość, ale było zrobić to lepiej, bo ten model wprost prosi się o piękne pokazanie jego walorów w locie. Pozdrawiam, jeszcze raz gratuluje pięknego modelu. Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Oki będę miał na uwadze , a co do os 46xa to dobry był by mój Corsair pod ten silnik, tyle tylko że w wersji drewnianej ? łatwo i przewidywalnie się nim lata ? 1 minutę temu, RyżyKoń napisał: Wielki szacun za model. Piękny! Natomiast jestem bardzo rozczarowany oblotem, a właściwie filmikami. Dawid, to że samolocik lata widziałem. Jak? niestety nie dostrzegłem. Taki piękny model powinien być porządnie filmowany. Oglądając wszystkie filmiki widziałem niekiedy przelot przez 2-3 sekundy na dużej wysokości potem kropeczkę lub jej brak , domyślając się gdzie jest samolocik po tym w która stronę patrzyłeś. Ja wiem, samemu trudno filmować i latać, ale zabierz z sobą osobę która posługuje się aparatem i zróbcie zbliżenia w trakcie lotu, zakrętu, może jakiejś figury akrobatycznej, bo ten model na to zasługuje w stu procentach. A tak, doskonale zapoznałem się z popękanym betonem, oraz samochodem na nim stojącym. To te dwa elementy grają główną rolę na filmach, a nie przepiękna Twoja PZL-ka. Sorki za szczerość, ale było zrobić to lepiej, bo ten model wprost prosi się o piękne pokazanie jego walorów w locie. Pozdrawiam, jeszcze raz gratuluje pięknego modelu. Marek Bardzo dziękuję i szanuję za wypowiedź, masz rację w 100% przydał by się kamerzysta z dobrym aparatem, ten który ostatnio filmował Fw 152 ? następnym razem postaram lepiej ogarnąć filmowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Wszystko ok nawet przy niskim przelocie jakby wyrczał i super, jakość filmu jak na kamerę na głowie jest ok reszta się nie przejmuj. Gratki bo poleciałeś bez problemu trochę gorzej z lądowaniem a może zasugeruje dawanie dragu w gore pod koniec może zapobiegnie kapotażowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 No troszkę wyrczał , maska silnika na magnesy neodymowe plus bowdeny sk, sw, to i coś tam sobie wibrowało ( łożyska słychać silnik jedna kraksę już przeżył) Z drągiem do siebie masz rację wiadomo, ale bardziej byłem przejęty samym podwoziem jak będzie pracować no i moim zdaniem koła do wymiany na piankowe miękkie, nie będzie tak podskakiwał przy lądowaniach, ale lądowania trzeba ćwiczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 spoko było bardzo dobrze a model super i lata fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 19 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 W ostatni weekend troszkę PZL ka polatała ?, pomimo że mocno wiało dała radę ale bez kosmetycznych otarć się nie obyło ? Przy okazji pochwałę się nieskromnie i wcisnę jeszcze zdjęcie projektów na przyszły sezon. ? 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Brawo! 11ka wygląda naprawdę super! Przydało by się może jedynie wypełnić trochę maskę jakąś imitacją cylindrów... No ale to kosmetyka... A projekty zacne. Kibicuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 19 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Dzięki ?, co do imitacji silnika coś do wiosny na pewno wykombinuje, spokojnie ? mam tylko nadzieję że jeszcze zdążę odwiedzić lotnisko przed nadejściem bardzo kiepskich warunków pogodowych, a potem PZL będzie robić zimowanko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi