robo123rob Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Temat modelarski choć zastosowanie już mniej. Potrzebuje pokryć styrodur warstwą żywicy w celu zabezpieczenia przed wodą. Dokładnie chodzi u strumyk w terrarium no i imitacje skał. Pokrycie bezpośrednio na styrodur bez maty szklanej, jakiej żywicy użyć gdyż laminaty to nie moja bajka. Kolejny aspekt to barwienie takiej żywicy czyli jakiś zestaw pigmentów ,Może ktoś coś podpowie . Pozdrawiam i liczę na wiele sugesti Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Żywica w zasadzie jakakolwiek, może być poliestrowa lub epoksydowa. Dodaj trochę krzemionki żeby nie spływała. Barwić możesz np. fugą do płytek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 A przypadkiem poliestrowa nie zje styroduru??? Mi zjadła aż miło było patrzeć jak się znieksztca forma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo123rob Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 fuga raczej odpada do barwienia. bardziej jakiś pigment zbyt dużo detali do barwienia na różne odcienie . Kurcze potrzebuje pewniaka tzn taka nazwa taki producent nie mogę sobie pozwolić na babola zbyt duży projekt aby pozwolić sobie na eksperymenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cesna31 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 https://allegro.pl/oferta/zywica-epoksydowa-krystaliczna-odlewnicza-1kg-7809320523 Pod tym linkiem są też barwniki i pigmęty do żywic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo123rob Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dzięki Krzysztof o co ś takiego chodziło stosowałeś ten produkt może na pianki pouliretan styrodur itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cesna31 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Tak jak najbardziej nic ci nie zje bez obaw a na podłoże do kaskady żeczki to zmieszaj żywice z piaskiem kwarcowym i masz gotowe jest dostępny pod linkiem co dałem.to żywica nie śmierdzi można stosować w mieszkaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 A, to zależy czym jest rozcieńczona ta żywica jeśli styrenem, to zje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Możesz zrobić dwu stopniowo. Najpierw warstwa np.olejna jako izolator od piani a nastepnie żywica-o ile jest taka potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Do barwienia żywicy epoksydowej mozesz użyć farb olejnych do malowania obrazów takie w tubce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robo123rob Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Poleci ta z linku Krzysztofa pasuje mi bo jest błyszcząca i łatwo będzie imitacje skał zrobić barwniki w ofercie . Zobaczymy co wyjdzie , Terra spore to trochę czasu zajmie wykonanie.Generalnie ma to być dla drzewołazów baniak tropikalny z dużą obsadą roślinną z wodospadem i systemem zraszania ,oświetlenie na diodach power led. Takie tam kolejne zboczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cesna31 Opublikowano 1 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Spokojnie ta z linku nie zjada pianki ani styropianu sprawdzone na skrzydłach z pianki i styropianu tą zywicą robiłem też maski na kopycie ze styropianu i styroduru używam jej też do klejenia z wypełnieniem mikrobalonem lub pyłem z balsy jako szpachli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi