maxiiii Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Bo to wszystko zależne jest od charakterystyki anten a te anteny mają taką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 W odbiornikach są raczej anteny 1/4 fali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 W takim układzie co najmniej jedna antena prawie zawsze jest zasłonięta kadłubem. A czasami obie. Jak model leci na nas. Są anteny z przodu oczywiście. Ale powinno się tak rozmieszczać anteny żeby były jak najlepiej widoczne dla nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 W odbiornikach są raczej anteny 1/4 fali. I jesteś tego pewny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja się tu nie wypowiadam bom gamoń w tych sprawach. Ale jedno jest pewno kończę wszystkie swoje zabawki i będzie się działo.a to one 1] Następne 5m niewiadomej VENTUS 2CX 2] Relaksik Witka Stefańskiego nówka nie śmigana oblatana 3] Złomek na którym się uczę rzemiosła Na zdjęciu ze mną instruktor Rysio I ze swoim super latającym Fastynacjonem 4] Nyos 3,5m do zabaw na zboczu i płaskim zdjęcie nie wyraźne ale jeszcze go nie raz pokarzę cało laminatowy model z Firmy fFlight Composite a wiadomo kto je robi w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Promiennik jest jedną ćwiartką a oplot stanowiący przeciwwagę jest drugą ćwiartką więc jednak 1/2 fali. Maxiiii masz rację. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Władek, gratuluję fajnych modeli ! Wiosna zapowiada się odlotowo A do którego modelu w końcu trafił silnik New 1509 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Cześć Piotr New leży w pudełku bo kolesie mówią że mój model to jest do klasy F5B i nie mam pojęcia czy tak jest bo nie mam żadnych danych. W selekcie Jest hacker XL B50 inruner z przekładnią 6,7-1 rzekomo petarda 14kilo ciągu z tym śmigłem 23x12. W relaksie kartronik z przekładnią na 3S idzie pionowo do górę. W NYOSie Mega 2245-3E powinien dać radę W Ventusie jakiś Emax 1800W na 6 S w Złomku Turnigy 4255EA idzie fajnie w górę. także będzie się działo od wiosny . Piotr a jak Twój Ventus muszę zadzwonić i pogadać trochę na jego temat. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Władek, za tego "instruktora" to se nagrabiłeś. Poczekaj no Ty do wiosny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 Oj tam Oj tam prawdę piszę a dobra butelka poprawi relacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sage Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Cześć Piotr New leży w pudełku bo kolesie mówią że mój model to jest do klasy F5B i nie mam pojęcia czy tak jest bo nie mam żadnych danych. W selekcie Jest hacker XL B50 inruner z przekładnią 6,7-1 rzekomo petarda 14kilo ciągu z tym śmigłem 23x12. W relaksie kartronik z przekładnią na 3S idzie pionowo do górę. W NYOSie Mega 2245-3E powinien dać radę W Ventusie jakiś Emax 1800W na 6 S w Złomku Turnigy 4255EA idzie fajnie w górę. także będzie się działo od wiosny . Piotr a jak Twój Ventus muszę zadzwonić i pogadać trochę na jego temat. Pozdrawiam Władek Hacker B50 to będzie petarda . Ventus pomału się składa. Mało czasu. W naszym trójmiejskim wątku ze spotkań na polu zamieszczam fotki z budowy. Nie mogę się zdecydować czy ma to być motoszybowiec czy może czysty szybowiec. Juz w pewnym wieku człowiek wyrasta z krótkich spodenek . Musze przyznać, że jeśli chodzi o jakość wykonania modelu to 5+. Nie ma się do czego przyczepić. A na tym zależało mi bardzo przy pół makiecie. Mam nadzieję, że do wiosny skończę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Mój jest skończony jutro go zwarzę dokładnie. A po konsultacji z Markiem za projektowałem rozmieszczenie i zabudowę Anten. Ile waży gotowy do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Witaj Ryszard po dokładnym zwarzeniu nie chce być inaczej i warzy 7320g. jest możliwość go odchudzić zmianą akumulatorów, wyrzucić zasilające 5200mah do radia zyskam 420g i główny 5800 1x5800 4S +2 58002S wymienić na mniejszy 2X 3S 3500mah uzyskam dodatkowo z 300g. ale to przemyślę po oblocie modelu. Pozdrawiam Władek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi