maxiiii Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Bo to wszystko zależne jest od charakterystyki anten a te anteny mają taką.
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 W odbiornikach są raczej anteny 1/4 fali.
cZyNo Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 W takim układzie co najmniej jedna antena prawie zawsze jest zasłonięta kadłubem. A czasami obie. Jak model leci na nas. Są anteny z przodu oczywiście. Ale powinno się tak rozmieszczać anteny żeby były jak najlepiej widoczne dla nadajnika.
maxiiii Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 W odbiornikach są raczej anteny 1/4 fali. I jesteś tego pewny?
elpazo Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja się tu nie wypowiadam bom gamoń w tych sprawach. Ale jedno jest pewno kończę wszystkie swoje zabawki i będzie się działo.a to one 1] Następne 5m niewiadomej VENTUS 2CX 2] Relaksik Witka Stefańskiego nówka nie śmigana oblatana 3] Złomek na którym się uczę rzemiosła Na zdjęciu ze mną instruktor Rysio I ze swoim super latającym Fastynacjonem 4] Nyos 3,5m do zabaw na zboczu i płaskim zdjęcie nie wyraźne ale jeszcze go nie raz pokarzę cało laminatowy model z Firmy fFlight Composite a wiadomo kto je robi w Polsce.
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Promiennik jest jedną ćwiartką a oplot stanowiący przeciwwagę jest drugą ćwiartką więc jednak 1/2 fali. Maxiiii masz rację. 1
Sage Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Władek, gratuluję fajnych modeli ! Wiosna zapowiada się odlotowo A do którego modelu w końcu trafił silnik New 1509 ?
elpazo Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Cześć Piotr New leży w pudełku bo kolesie mówią że mój model to jest do klasy F5B i nie mam pojęcia czy tak jest bo nie mam żadnych danych. W selekcie Jest hacker XL B50 inruner z przekładnią 6,7-1 rzekomo petarda 14kilo ciągu z tym śmigłem 23x12. W relaksie kartronik z przekładnią na 3S idzie pionowo do górę. W NYOSie Mega 2245-3E powinien dać radę W Ventusie jakiś Emax 1800W na 6 S w Złomku Turnigy 4255EA idzie fajnie w górę. także będzie się działo od wiosny . Piotr a jak Twój Ventus muszę zadzwonić i pogadać trochę na jego temat. Pozdrawiam Władek
Ryszard_I Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Władek, za tego "instruktora" to se nagrabiłeś. Poczekaj no Ty do wiosny .
elpazo Opublikowano 6 Lutego 2019 Autor Opublikowano 6 Lutego 2019 Oj tam Oj tam prawdę piszę a dobra butelka poprawi relacje.
Sage Opublikowano 7 Lutego 2019 Opublikowano 7 Lutego 2019 Cześć Piotr New leży w pudełku bo kolesie mówią że mój model to jest do klasy F5B i nie mam pojęcia czy tak jest bo nie mam żadnych danych. W selekcie Jest hacker XL B50 inruner z przekładnią 6,7-1 rzekomo petarda 14kilo ciągu z tym śmigłem 23x12. W relaksie kartronik z przekładnią na 3S idzie pionowo do górę. W NYOSie Mega 2245-3E powinien dać radę W Ventusie jakiś Emax 1800W na 6 S w Złomku Turnigy 4255EA idzie fajnie w górę. także będzie się działo od wiosny . Piotr a jak Twój Ventus muszę zadzwonić i pogadać trochę na jego temat. Pozdrawiam Władek Hacker B50 to będzie petarda . Ventus pomału się składa. Mało czasu. W naszym trójmiejskim wątku ze spotkań na polu zamieszczam fotki z budowy. Nie mogę się zdecydować czy ma to być motoszybowiec czy może czysty szybowiec. Juz w pewnym wieku człowiek wyrasta z krótkich spodenek . Musze przyznać, że jeśli chodzi o jakość wykonania modelu to 5+. Nie ma się do czego przyczepić. A na tym zależało mi bardzo przy pół makiecie. Mam nadzieję, że do wiosny skończę.
Ryszard_I Opublikowano 12 Lutego 2019 Opublikowano 12 Lutego 2019 Mój jest skończony jutro go zwarzę dokładnie. A po konsultacji z Markiem za projektowałem rozmieszczenie i zabudowę Anten. Ile waży gotowy do lotu?
elpazo Opublikowano 12 Lutego 2019 Autor Opublikowano 12 Lutego 2019 Witaj Ryszard po dokładnym zwarzeniu nie chce być inaczej i warzy 7320g. jest możliwość go odchudzić zmianą akumulatorów, wyrzucić zasilające 5200mah do radia zyskam 420g i główny 5800 1x5800 4S +2 58002S wymienić na mniejszy 2X 3S 3500mah uzyskam dodatkowo z 300g. ale to przemyślę po oblocie modelu. Pozdrawiam Władek
Rekomendowane odpowiedzi