jarek996 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Ja nie twierdzę,że wszyscy to "ludziska". Ale, panowie nie zaglądają nad wodę tak często jak ja (tzn kiedyś bardzo często, teraz rzadziej) I możecie być pewni, że nie generalizuję. Oczywiście, że w tej grupie są ludzie normalni którzy dbają o otoczenie, sprzątają po sobie i innych, ale tacy nie chodzą nad rzekę czy staw z wiadrem suchego chleba... Bo oni jadą gdzieś w głuszę i tam odpoczywają nad wodą. Sam nieraz tak robię, bo czasem nachodzi mnie chęć wędkowania. Ale nad naszą Odrę w życiu bym z wędką nie poszedł. Znam takich porządnych wędkarzy. I szanuję. Ale ta grupa moczykijów niedzielnych, o wiele bardziej widoczna robi taką "reklamę" całemu środowisku, że wszyscy oni są postrzegani jako te "ludziska". Tak, czy inaczej ja nie mam o nich dobrego zdania i nic już chyba tego nie zmieni. Np wg Andrzeja moznaby napisac ze WSZYSCY ksieza to pedofile , a to nieprawda , bo mniej niz polowa .......... Jarek wchodzimy w politykę, a to nie jest bezpieczny temat. Ten temat lepiej zostawmy A.C. Wiara to nie polityka ! To zbior bajek , przypowiesci i legend ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Nie wciągniesz mnie w to. Koziołka sobie fiknij... . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Nie wciągniesz mnie w to. Koziołka sobie fiknij... . A.C. Ja to Cie ewenetualnie moge z tego WYCIAGNAC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 No to będziesz się musiał najpierw do nas do FSRów zapisać. Takich GIGANTÓW jak u nas to nigdzie nie ma... Jeden to nawet pewnie zaraz się ujawn,i bo nie "wytrzymie" . Jakby co podam Ci parę namiarów na paru kumpli ze Szwecji będziesz miał łatwiej, bo oni akurat w tym dobrzy są . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Serio ? Szwedzi w FSR ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Może przenieśmy się do mojego wątku o FSRach bo tu biednemu wędkarzowi temat zaśmiecamy, i to od dawna. Odpowiem Ci w moim temacie "FSR STD formuła ASP" A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 OK ; chetnie sie dowiem ! W sumie nie zasmiecamy , bo jego zanentowka to prawie FSR ........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Ale ten mechanizm to ta sama zasada działania... I łatwiej będzie mi go zamontować w takiej postaci jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam ponownie po krótkiej przerwie.Prace nad łódką posuwają się do przodu. Z gotowców zamówiłem sobie płytkę, która ma już w sobie wbudowany bezpiecznik, przekaźnik oraz 2 zdalne włączniki. Wszystko to przykleiłem pod górną skorupą łodzi w puszce hermetycznej.Do łodzi zostały doklejone dysze osłaniające śruby napędowe.Pierwszy raz miałem przyjemność oglądać małą przetwornicę step-down , a będzie mi potrzebna do zasilania przetwornika echosondy pracującego na 3,5 V . Przetworniczka również zostanie zamknięta w hermetycznej obudowie.https://www.youtu...3-uAg8McLMTak wyglądał środek w pierwszej wersji, niestety łódka przechylała się za bardzo na dziób.Żeby cofnąć akumulatory do tyłu musiałem umieścić je na półeczkach .Mechanizm spustowy w pierwszej wersji zamontowany był w dolnej części kadłuba ale łódka jest dość mocno zanurzona i bałem się, że przy falowaniu woda będzie nalewać mi się do środka. Dlatego został przeniesiony "na górę".https://www.youtu...9U8jeD1GpkŁódka była już testowana na wodzie:https://www.youtu...Pu_ORPf4koJestem zadowolony, bo silniki pracują w miarę cicho, nic się nie grzeje a skracane wały nie ciekną. Łódką pływał ( sterował ) nawet mój 6-co letni syn i świetnie daje sobie radę.Zostało już tylko kilka drobnych szczegółów - czekam jeszcze na echosondę i ruszam na wodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 Dziś sprawdziłem łódkę w warunkach bojowych, może nie są to największe sztuki ale łódka jest przydatna...To obraz z echosondy, na razie zamontowanej na szybko ( gonił mnie trochę czas...) , nie jest to najdroższy model - ale pokazuje to co najważniejsze: głębokość , oraz temperaturę wody. Połamania kija. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 1 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2019 I do tego samodzielnie wykonana !! Gratulacje !!v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Kolejna porcja rybek - 3 karpie z ostatniej zasiadki - 11,10 i 9 kg... no i jeden maluszek 1 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 30 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2019 Zanętówka się sprawdza jak widać - gratulacje !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi