Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotrek Pindral Opublikowano 12 Marca 2019 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Szanowni Koledzy! Mam ogromną przyjemność zaprosić Was WSZYSKICH na kolejną edycję PIKNIKU MODELARSKIEGO w Wilczych Laskach koło Szczecinka. Odbędzie się on w dotychczasowej formule, czyli: piknik dla wszelkich klas modeli (nie należy imprezy utożsamiać tylko z Wicherkami!), zlot i zwody modeli „Wicherków” i Oldtimerów, nocna gala modeli podświetlanych, pokazy „gwiazd”, zawody precyzyjnych lądowań, ognisko, giełda modelarska itp. Wydzielony będzie krąg do modeli na uwięzi. Ponieważ corocznie wielu z Was prezentuje modele kołowe dlatego od tego roku będzie przygotowany tor asfaltowy (hopki w opcji) dla tego typu modeli. Zapraszam sklepy modelarskie i producentów artykułów modelarskich i zestawów modeli do wystawienia swojego „kramiku”. Zachęcam wszelkich mecenasów modelarstwa do wsparcia imprezy. Wpisowe wynosi 20 zł, na miejscu istnieje możliwość biwakowania (bez dodatkowych opłat), istnieje możliwość skorzystania z prysznica (agroturystyka Wilcze Laski 6) – bez dodatkowych opłat. Wkrótce więcej szczegółów. ZAPRASZAM SERDECZNIE! Piotr tel. 503 132 391 (tylko błagam, nie dzwońcie z pytaniem „czy ta impreza na pewno się odbędzie?” – bo na pewno się odbędzie i nie pytajcie „a jaka będzie pogoda” - bo na pikniku jest super niezależnie od pogody! J 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damenix Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Data zapisana w moim modelarskim kalendarzu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kross Opublikowano 13 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłaszam się jako drugi uczestkik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Koledzy modelarze. Przygotowania do imprezy idą pełną parą. Jak wiecie w Wilczych Laskach rozgrywamy sporo konkurencji sportowych: Wicherki, Oldtimery, precyzyjne lądowania, wyróżniamy najmłodszych modelarzy, modele z gali nocnej, często pojawiają się wyróżnienia dodatkowe jak np. fair play. Dlatego zwracam się do Was, zwłaszcza do modelarzy z największym stażem o zgłaszanie Waszej gotowości do pracy w komisjach sędziowskich do mnie osobiście (tel. 503 132 391).Zachęcam również firmy (nie tylko modelarskie) do wsparcia imprezy poprzez ufundowanie nagród.Pozdrawiam serdecznie Piotr Pindral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Czy w Wilczych Laskach jest tylko pas trawiasty czy także betonowy/asfaltowy? Jak wygląda godzinowy rozkład dnia na pikniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 22 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 W Wilczych Laskach dysponujemy zarówno pasem asfaltowym (byłe lotnisko wojskowe) jak i trawiastym. Osobno będzie wydzielony krąg do modeli na uwięzi oraz tor do modeli kołowych. Oficjalne otwarcie - 11:00, po nim rozegramy konkurencje Wicherków i Oldtimerów (statyka i dwie lub trzy kolejki lotów). Dekoracja - 16:00. Ognisko i gala nocna modeli podświetlanych - po zmierzchu niedziela: 11:00 - konkurencja precyzyjnych lądowań, dekoracja ok. 15:00 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 30 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2019 Piotrze-patrząc na obecne warunki meteo -czy będzie dostęp do wody , czy będą wykoszone miejsca pod namioty i pas trawiasty ( bo bywało różnie ) W temacie sobotniego ogniska -co zapewnia organizator ,( czy kiełbaska itp,; w własnym zakresie uczestnika pikniku ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Oczywiście o kiełbasy i inne artykuły na ognisko nie musicie się martwić - będą . Pod namioty będzie wykoszone miejsce oraz pas trawiasty dzięki uprzejmości firmy Green Grass. W "Wilcze Laski 6" bezie można skorzystać z prysznica (ok 5 minut spojonej jazdy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Niestety przyjemność spotkania się z kolegami znowuż mnie ominie W tym samym czasie organizujemy trzydniowy piknik militarny pod nazwą Arena Festiwal 1 Dzień Wolności, tytuł nawiązuje do sztuki Leona Kruczkowskiego opisującego wydarzenia jakie wydarzyły się w naszym miasteczku w lutym 1945r. Z tą imprezą jestem związany zawodowo i nie mam wyboru Jakby ktoś z kolegów jechał na Wilcze Laski przez Jastrowie to zapraszam. Impreza odbędzie się na polu piknikowym przy drodze nr 189 Jastrowie - Złotów. Szczegóły w internecie. Mam nadzieję że Admin nie przegoni mnie z tą reklamą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Proszę o podanie miejsc noclegowych w pobliżu lotniska. Piknik znajduje się na trasie mojej wojaży po kraju w związku z czym chętnie bym wstąpił. Z góry bardzo dziękuję za info. Wilcze laski 6 już rozeznalem ale nie wiem jak z miejscami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BINIU 98 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Proszę o podanie miejsc noclegowych w pobliżu lotniska. Piknik znajduje się na trasie mojej wojaży po kraju w związku z czym chętnie bym wstąpił. Z góry bardzo dziękuję za info. Wilcze laski 6 już rozeznalem ale nie wiem jak z miejscami. https://mapa.targeo.pl/agroturystyka-wilcze-laski-wilcze-laski-6-wacholcowka-78-400-wilcze-laski~5832699/agroturystyka/adres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 "Wilcze Laski 6" już dawno zarezerwowane. Polecam "Leśny Dwór" na obrzeżach Szczecinka oraz inne hotele w Szczecinku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Pindral Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 PROGRAM PIKNIKU MODELARSKIEGO 2019 SOBOTA 10.08.2019 Do 11:00 – zgłaszanie modeli „Wicherków” i Oldtimerów do zawodów 11:00 – oficjalne rozpoczęcie imprezy, wspólne zdjęcie z modelami 11:30 – Ocena statyczna „Wicherków” i Oldtimerów 12:00 – 14:00 - Loty konkursowe ( w tym czasie w powietrzu mogą przebywać tylko modele biorące udział w zawodach) 16:00 – Ogłoszenie wyników, wręczenie nagród 19:00 – Ognisko 21:30 – gala modeli podświetlanych NIEDZIELA 11.08.2019 9:00 – 18:00 – Loty rekreacyjno-pokazowe modelami wszelkich typów i klas W TYM: 11:00 – 13:00 – konkurs precyzyjnych lądowań 14:00 – dekoracja zwycięzców zawodów, wręczanie wyróżnień za gale nocną, dla najmłodszych uczestników itp. Program może ulec niewielkim zmianom REGULAMIN LOTÓW MODELAMI NA PIKNIKU MODELARSKIM 1) Warunkiem wykonywania lotów jest zapoznanie się z regulaminem lotów oraz wpisanie się na listę uczestników PIKNIKU MODELARSKIEGO Wilcze Laski 2019 (potwierdzone podpisem) 2) Kategorycznie zabrania się włączania nadajników bez pobrania klamerki z odpowiednim numerem kanału (dotyczy aparatur innych niż 2,4 GHz). 3) Przed startem należy skontrolować działanie wszystkich sterów, upewnić się czy w strefie startów nie przebywają ludzie oraz czy inny model nie startuje lub podchodzi do lądowania. 4) W czasie regulacji silnika spalinowego należy odpowiednio zabezpieczyć model przed przemieszczaniem. 5) Piloci przebywają w zwartej grupie w wyznaczonych miejscach (w namalowanym polu startowym), każdy ma założoną żółtą kamizelkę z napisem „PILOT”. 6) Przed lądowaniem pilot jest zobowiązany do poinformowania o tym fakcie pozostałych pilotów komendą głosową „LĄDUJĘ!” a w czasie wejścia po model na pas komendą „PILOT W STREFIE!”. 7) Kategorycznie zabrania się wykonywania lotów nad samochodami i ludźmi. 8) Należy zwrócić szczególną uwagę, aby do modeli z pracującymi silnikami nie podchodziły dzieci i psy. 9) Zabrania się wykonywania lotów pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. 10)Pilotowi w polu startowym winien towarzyszyć pomocnik informujący o sytuacji w powietrzu, modelach podchodzących do lądowania itp. 11)Loty modeli kosmicznych należy wykonywać w taki sposób aby model opadł w miejscu w którym nie przebywają ludzie, nie są zaparkowane samochody oraz w bezpiecznej odległości od zwierzyny hodowlanej. 13) W czasie lotów modeli na uwięzi towarzyszący pilotowi pomocnik obserwuje otoczenie, informuje o sytuacji pilota oraz dba aby osoby trzecie nie zbliżały się do kręgu. 14) Należy bezwzględnie podporządkować się kierownikowi lotów i organizatorowi. 15) Modelarz ponosi pełną odpowiedzialność za swoje czyny i ich ewentualne skutki. Wskazane jest posiadanie przez modelarzy „OC Życia Prywatnego”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 A ja byłem 2h poznałem Piotra, serdecznie pozdrawiam. Impreza super. A lotniska to zazdroszczę. A jeszcze fajniej ze trafiłem do Borne Sulimowa super miejsowka extra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Dla mnie oldtimer z napędem od tylu ze smigłem odwroconym mistrzostwo swiata. Oczywiscie uznania dla wszystkich pilotów bo warunki wietrzne nie były dobre. Pozdrawiam wszystkich miłej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malboro_1981 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Było super podziękowania dla Piotra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Tak też można:) https://youtu.be/f3CsDviP8cI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi