Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy modelarze.  

Przygotowania do imprezy idą pełną parą.

Jak wiecie w Wilczych Laskach rozgrywamy sporo konkurencji sportowych: Wicherki, Oldtimery, precyzyjne lądowania, wyróżniamy najmłodszych modelarzy, modele z gali nocnej, często pojawiają się wyróżnienia dodatkowe jak np. fair play. Dlatego zwracam się do Was, zwłaszcza do modelarzy z największym stażem o zgłaszanie Waszej gotowości do pracy w komisjach sędziowskich do mnie osobiście (tel. 503 132 391).
Zachęcam również firmy (nie tylko modelarskie) do wsparcia imprezy poprzez ufundowanie nagród.
Pozdrawiam serdecznie Piotr Pindral

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W Wilczych Laskach dysponujemy zarówno pasem asfaltowym (byłe lotnisko wojskowe) jak i trawiastym. Osobno będzie wydzielony krąg do modeli na uwięzi oraz tor do modeli kołowych. 

Oficjalne otwarcie  - 11:00, po nim rozegramy konkurencje Wicherków i Oldtimerów (statyka i dwie lub trzy kolejki lotów). Dekoracja - 16:00.  Ognisko i gala nocna modeli podświetlanych - po zmierzchu :)

niedziela: 11:00 - konkurencja precyzyjnych lądowań, dekoracja ok. 15:00

Pozdrawiam 

Opublikowano

Piotrze-patrząc na obecne warunki meteo -czy będzie dostęp do wody , czy będą wykoszone miejsca  pod namioty i pas trawiasty ( bo bywało różnie )  W temacie sobotniego  ogniska -co zapewnia organizator ,( czy kiełbaska  itp,; w własnym zakresie uczestnika pikniku ) .

Opublikowano

Oczywiście o kiełbasy i inne artykuły na ognisko nie musicie się martwić -  będą ;). Pod namioty będzie wykoszone miejsce oraz pas trawiasty dzięki uprzejmości firmy Green Grass. W "Wilcze Laski 6" bezie można skorzystać z prysznica (ok 5 minut spojonej jazdy).

Opublikowano

Niestety przyjemność spotkania się z kolegami znowuż mnie ominie :(

W tym samym czasie organizujemy trzydniowy piknik militarny pod nazwą Arena Festiwal 1 Dzień Wolności, tytuł nawiązuje do sztuki Leona Kruczkowskiego opisującego wydarzenia jakie wydarzyły się w naszym miasteczku w lutym 1945r.

Z tą imprezą jestem związany zawodowo i nie mam wyboru :(

Jakby ktoś z kolegów jechał na Wilcze Laski przez Jastrowie to zapraszam.

Impreza odbędzie się na polu piknikowym przy drodze nr 189 Jastrowie - Złotów. Szczegóły w internecie.

Mam nadzieję że Admin nie przegoni mnie z tą reklamą.

Opublikowano

Proszę o podanie miejsc noclegowych w pobliżu lotniska. Piknik znajduje się na trasie mojej wojaży po kraju w związku z czym chętnie bym wstąpił. Z góry bardzo dziękuję za info. Wilcze laski 6 już rozeznalem ale nie wiem jak z miejscami.

Opublikowano

Proszę o podanie miejsc noclegowych w pobliżu lotniska. Piknik znajduje się na trasie mojej wojaży po kraju w związku z czym chętnie bym wstąpił. Z góry bardzo dziękuję za info. Wilcze laski 6 już rozeznalem ale nie wiem jak z miejscami.

https://mapa.targeo.pl/agroturystyka-wilcze-laski-wilcze-laski-6-wacholcowka-78-400-wilcze-laski~5832699/agroturystyka/adres

Opublikowano

PROGRAM PIKNIKU MODELARSKIEGO 2019

SOBOTA 10.08.2019

Do 11:00 – zgłaszanie modeli „Wicherków” i Oldtimerów do zawodów

11:00 – oficjalne rozpoczęcie imprezy, wspólne zdjęcie z modelami

11:30 – Ocena statyczna „Wicherków” i Oldtimerów

12:00 – 14:00 - Loty konkursowe ( w tym czasie w powietrzu mogą przebywać tylko modele biorące udział w zawodach)

16:00 – Ogłoszenie wyników, wręczenie nagród

19:00 – Ognisko

21:30 – gala modeli podświetlanych

NIEDZIELA 11.08.2019

9:00 – 18:00 – Loty rekreacyjno-pokazowe modelami wszelkich typów i klas 
W TYM:

11:00 – 13:00 – konkurs precyzyjnych lądowań

14:00 – dekoracja zwycięzców zawodów, wręczanie wyróżnień za gale nocną, dla najmłodszych uczestników itp.

Program może ulec niewielkim zmianom

REGULAMIN LOTÓW MODELAMI NA PIKNIKU MODELARSKIM

1)     Warunkiem wykonywania lotów jest zapoznanie się z regulaminem lotów oraz wpisanie się na listę uczestników PIKNIKU MODELARSKIEGO Wilcze Laski 2019 (potwierdzone  podpisem)

2)     Kategorycznie zabrania się włączania nadajników bez pobrania klamerki z odpowiednim numerem kanału (dotyczy aparatur innych niż 2,4 GHz).

3)     Przed startem należy skontrolować działanie wszystkich sterów, upewnić się czy w strefie startów nie przebywają ludzie oraz czy inny model nie startuje lub podchodzi do lądowania.

4)     W czasie regulacji silnika spalinowego należy odpowiednio zabezpieczyć model przed przemieszczaniem.

5)     Piloci przebywają w zwartej grupie w wyznaczonych miejscach (w namalowanym polu startowym), każdy ma założoną żółtą kamizelkę z napisem „PILOT”.

6)     Przed lądowaniem pilot jest zobowiązany do poinformowania o tym fakcie pozostałych pilotów komendą głosową „LĄDUJĘ!” a w czasie wejścia po model na pas komendą „PILOT W STREFIE!”.

7)     Kategorycznie zabrania się wykonywania lotów nad samochodami i ludźmi.

8)     Należy zwrócić szczególną uwagę, aby do modeli z pracującymi silnikami nie podchodziły dzieci i psy.

9)     Zabrania się wykonywania lotów pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających.

10)Pilotowi w polu startowym winien towarzyszyć pomocnik informujący o sytuacji w powietrzu, modelach podchodzących do lądowania itp.

11)Loty modeli kosmicznych należy wykonywać w taki sposób aby model opadł w miejscu w którym nie przebywają ludzie, nie są zaparkowane samochody oraz w bezpiecznej odległości od zwierzyny hodowlanej.

13)      W czasie lotów modeli na uwięzi towarzyszący pilotowi pomocnik obserwuje otoczenie,          informuje o sytuacji pilota oraz dba aby osoby trzecie nie zbliżały się do kręgu.

14)      Należy bezwzględnie podporządkować się kierownikowi lotów i organizatorowi.

15)     Modelarz ponosi pełną odpowiedzialność za swoje czyny i ich ewentualne skutki.

Wskazane jest posiadanie przez modelarzy „OC Życia Prywatnego”.

Opublikowano

A ja byłem 2h poznałem Piotra, serdecznie pozdrawiam. Impreza super. A lotniska to zazdroszczę. A jeszcze fajniej ze trafiłem do Borne Sulimowa super miejsowka extra.

Opublikowano

Dla mnie oldtimer z napędem od tylu ze smigłem odwroconym mistrzostwo swiata. Oczywiscie uznania dla wszystkich pilotów bo warunki wietrzne nie były dobre. Pozdrawiam wszystkich miłej zabawy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.