Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Witam potrzebuje wymienic łożyska oraz maly servis sprężarki.No i utknołem,nie mam pojecia jak te wykorbienie jest spięte z wałem silnika.W otwor byla wkręcona śruba M8 z lewym gwintem.Probowałem na wage,lekkim popukaniem i niedrglo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 stożek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Stożek to by puscił jak wziolem na wage i pukłem w śrube.Niewiem moze nakrecane,klin wielowpust hgw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 co to za sprężarka i do czego? masz jakieś oznaczenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Kompresor specair marketowy 24L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Grzesiek, podobno na te sprawy COCA COLA jest najlepsza. Psiknij i poczekaj, może samo odlezie A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Jaja sobie robisz Andrzej ?Raczej na pewno.Cola to do wisky,a tu problem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Andrzej ma rację, C-C do zapieczonych zardzewiałych śrub jest jednym z lepszych penetratorów... Wrzuć na noc zardzewiałą śrubę z nakrętką do CC(oryginalnej) to zobaczysz.. Ściągacz nie podejdzie? Jeśli nie, zostaje grzanie... Także grzanie kiedy był wklejony na Loctite (co nieraz robią), bo inaczej nie puści.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Andrzej ma rację, C-C do zapieczonych zardzewiałych śrub jest jednym z lepszych penetratorów... Wrzuć na noc zardzewiałą śrubę z nakrętką do CC(oryginalnej) to zobaczysz.. Ściągacz nie podejdzie? Jeśli nie, zostaje grzanie... Także grzanie kiedy był wklejony na Loctite (co nieraz robią), bo inaczej nie puści.. No pewno, ze mam rację A do tego jeszcze będziesz miał w gratisie klejące łapy i ponowne mycie żeby ten cukier usunąć... Zwłaszcza jak to jeden Kolega raczył nadmienić CC dobra jest do naszych motorków A tak na poważnie sam mam do naprawy mój kompresorek, pewnie zbudowany podobnie, więc czekam jak sobie poradzisz . A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Problem rozwiazany w miejsce sruby M8L wstawilem szpilke,nastepnie podgrzalem przeciw wage pożadnie opalarką i sciągaczem udało sie sciągnać.Niema tam ani stożka ani wieloklina,jest poprostu zrobione pasowanie ciasne na pogłębionym otworze w wykorbieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 A do tego jeszcze będziesz miał w gratisie klejące łapy i ponowne mycie żeby ten cukier usunąć... Wiosna idzie, może się pszczoły zlecą...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi