jarek_aviatik Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 http://lovekrakow.pl/aktualnosci/to-jeden-z-dwoch-takich-modeli-na-swiecie-muzeum-lotnictwa-bedzie-mialo-zrekonstruowany-samolot-caudron_29777.html?utm_source=wp&utm_medium=sg&utm_campaign=trendy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Widziałem go ostatnio w kawałkach jak byłem w muzeum. Fajnie że go robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Cytuje z pamięci: "który od 2015 roku należy do MLP". A wydawało mi się kiedyś, że czytając o tym samolocie, podano, że jest "na chwile" udostępniony muzeum, aby go jakoś doprowadzono tam do stanu oglądalności i po tym miał wrócić do właściciela. Ale może źle czytałem i pomieszałem znaczenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Drukowany Caudron . Moim zdaniem w muzealnictwie jest gdzies granica . Ja nie musze ogladac "dodrukowanego" Caudrona. Wole obejrzec dobrze oczyszczone i zakonserwowane szczatki . No ale to JA . Muzeum musi zarabiac na pokazywaniu JEDNEGO Z DWOCH zachowanych Caudronow ....... TZW "zwyczajni" bywalcy takiego muzeum nie moga wyjsc rozczarowani....... Tez sobie chyba dodrukuje kawalek meskosci i wsadze w ciasne kapielowki. Teoretycznie powinienem miec wieksze "branie" na plazy i zazdrosc 85% "zwyczajnych" opalaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Tez sobie chyba dodrukuje kawalek meskosci i wsadze w ciasne kapielowki. I koniecznie czteropak pod podkoszulkę A wracając do muzeum to miałem ostatni fajną sytuację... Zadzwoniłem z ogłoszenia by oglądnąć auto w Krakowie i Pan podał adres pod muzeum Lotnictwa. Po przyjeździe gość mówi jedź Pan za mną i otwiera boczną bramę muzeum .Przejechaliśmy całe muzeum pod hangar pod którym stało interesujące nas auto. Gość dał kartę i mówi -potestuj sobie auto na terenie muzeum tylko spokojnie by nie rozjechać turystów i by dyrektor nie psioczył .Tak więc zrobiłem kilka rundek po terenie muzeum i głównie skupiliśmy się na oglądaniu eksponatów jak auta .Żona była zachwycona, oczywiście nie autem ... A żeby było w temacie to tego Caudrona nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 24 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 http://www.samolotypolskie.pl/samoloty/641/126/Caudron-C-714C1-Cyclone2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi