Skocz do zawartości

Mój Blizzard poległ

Tomisław Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozbiłem Blizzarda w banalny sposób. Przy trochę mocniejszym lądowaniu urwałem antenę odbiornika. Ponieważ odbiornik siedział głęboko w kadłubie, umknęło mi to. Przed kolejnym wyrzutem sprawdziłem wyważenie, działanie sterów i regulatora. Trzymany w ręce, przy nadajniku model działał. Po około 30 metrach lotu zgasł silnik, brak reakcji na ruchy drążków. I pięknie pikując przywalił w ziemię.

album_pic.php?pic_id=658

album_pic.php?pic_id=659

album_pic.php?pic_id=660

album_pic.php?pic_id=661

Opublikowano

Gdzieś w niemieckim sklepie widziałem wszystkie częsci do Blizzarda, teraz nie pamiętam gdzie, ale poszukaj. Jak skrzydła całe to zawsze trochę zaoszczędzisz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jakby Ci się nie chciało naprawiać to Daj znać. Może tanio odsprzedam swojego na części :-)

Trochę niefortunnie Ci spadł Blizzard. Mój przeżył 3 krety prawie bez obrażeń...

A jeżeli naprawisz to może kiedyś jakiś zjazd Blizzardów???

Opublikowano

a ja sie juz wczesniej zastanawiałem i tobie polecam to przemyslec czy nie warto kupic samego "styropianu" z asw 28 rcm pelikan w modelarnia.pl

kabinka (bagatela) 26

kadłub 48

skrzydła 68

statecznik 28 czyli jakies 170 za modelik bez wyposarzenia brzmi niezle

sam chyba bardziej sie zainteresuje a Tobie zycze rozwazyc ta mozliwosc bo odbudowac bedzie ciezko bo dziubem w krety bił

Opublikowano
Kadłub wzmocnij 2mm prętem węglowym, trochę żywicy na spoinach i w powietrze.

Tylko wtedy po takim wzmocnieniu bedziesz szukał Blizzarda na drugiej półkuli, jak zdarzy sie jeszcze jeden kret... :lol:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

I co już wiadomo jaki to sklep sprzedawał kabłuby do blizzarda??

Mój po kilku krecikach wygląda dziwnie "taki poklejony" - choć dalej lata super ..

kontakt z sklepem który sprzedaje części do niego zapewne przydał by się nie tylko mi ;D

Po około 20 lotach i kilku naprawach ;D jak bym kupował go jeszcze raz lub dopiero pierwszy raz wzmocniłbym go w kilku dodatkowych miejscach.

Wystarczy do tego "pręt szklany" który jest w zestawie i którego ogólnie sporo zostaje po całkowitym sklejeniu szybowca.

Opublikowano

z tego co widzę to chyba nie dokońca się opłaca kupiwać pojedyńcze podzespoły :mrgreen:

- lepiej odrazu kolejny zestaw kupić i masz 100% części lub kolejny model :]

Opublikowano

tak, tylko pamiętaj, że on jest bez stateczników.. te trzeba dokupić osobno, lub przeszczepić.. jak dla mnie cena $24 za stateczniki to dużo.

Opublikowano
tak, tylko pamiętaj, że on jest bez stateczników.. te trzeba dokupić osobno, lub przeszczepić.. jak dla mnie cena $24 za stateczniki to dużo.

stateczniki "przeszczepie" z starego kadłuba.

Aktualnie czekam na info czy wyśla do polandu ;D bo w żadnym polskim sklepie nie mogę znalesc samego kadłuba:] .

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Jakoś nie mogę teraz trafić na ten Niemieki sklep

hobbydirekt.de

mhm-modellbau.de

Kadlub to Rumpf

Oczywiscie wysylaja do Polski

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.