BRoman Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Może ktoś z kolegów w ramach walki z nudą przerobi plik pdf na plik w Corelu. Chodzi o napis na model. Potrzebuję prysnąć napis na skrzydle a mam tylko pdf ,który nie nadaje się do plotera tnącego. Ewentualnego chętnego proszę o kontakt na priv. Ps.decyduje kolejność zgłoszeń -) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Podeślij na krawczykdario@interia.pl to wieczorkiem zobaczę co się da zrobić.Podaj wymiary napisu i to czy chcesz w Corelu czy już w pliku PLT. Można też tak https://www.youtube.com/watch?v=zlGhLDrkztA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 wieczorem wyśle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czajan Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jak coś to też mogę pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_kong Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 podrzuć, od ręki zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 21 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ostatnio robiłem coś takiego To wydruk grubości 1mm, podobno szablonik się sprawdził. Nie to żebym namawiał ale może masz dostęp do drukarki 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Kojarzysz słowo skrzydło ? Napis na skrzydle 1 mm grubości ? Nie chodzi o skrzydło remizy OSP . Skrzydło modelu latającego ! Dziękuję wszystkim mechanikom od Corela-akcja zakończona totalnym sukcesem ! Za jakiś czas wyniki w wątku Solaris w podforum motoszybowce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Napis 1 mm grubości ( Ja za pomocą podobnego szablonu na swoim jantarze zrobiłem nr licencji i nie wiem czy grubość ma poniżej 0,1mm Wysłane z mojego SM-J701F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Cześć, podeślij mi ten napis z wymiarami, wytnę ci go z folii jako szablon i wyślę, wszystko w gratisie oczywiście Moge też coś wydrukować na ploterze UV jesli potrzebujesz. mmiarka05@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Kojarzysz słowo skrzydło ? Napis na skrzydle 1 mm grubości ? Nie chodzi o skrzydło remizy OSP . Skrzydło modelu latającego ! Dziękuję wszystkim mechanikom od Corela-akcja zakończona totalnym sukcesem ! Za jakiś czas wyniki w wątku Solaris w podforum motoszybowce. Rozumiem, że masz kłopot ze zrozumieniem obrazka. Kojarzysz słowo szablon? Przykładasz pryskasz aerografem i gotowe. Nie rozumiem Twojego sarkazmu, za to rozumiem, że chciałeś się do kogoś przypieprzyć i w dupie masz czyjąś chęć niesienia pomocy. Se wydrukuj na kartce papieru, wytnij skalpelem i trzy dni później będziesz mógł "se" pomalować MODEL LATAJĄCY. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Przez takie sytuacje ludzie się zrażają i nie chcą potem pomagać. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Nie rozumiem Twojego sarkazmu, za to rozumiem, że chciałeś się do kogoś przypieprzyć i w dupie masz czyjąś chęć niesienia pomocy. Se wydrukuj na kartce papieru, wytnij skalpelem i trzy dni później będziesz mógł "se" pomalować MODEL LATAJĄCY. Ja nie mam w sobie niezaspokojonej chęci dokuczania. Nie jestem w żadnym stopniu sadystą. A odczytałem ten post tak jak wojcio 69. Nie jestem też masochistą i nie wydrukuję szablonu...Za radę dziękuję . Nie rozumiem czemu trzy dni później. Wycinam wydruk, kleję "na wodzie", pryskam i po 20 min gotowe. Ale to już inne czasy-są doskonalsze metody i narzędzia od technik z przed 30 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Roman przepraszam, że się wtrącam ale chyba źle mnie zrozumiałeś, więc teraz będzie jak chłop krowie na rowie. Za pomocą takiego szablonu jak pokazał Adam zrobić napis na skrzydle samolotu o grubości 1mm, to może powiedzmy... eh, lepiej bez danych osobowych, ale zapewne krystaliczny wzorzec idioty. Adam zasugerował aerograf, no kurcze nie mam takiego urządzenia i co? Dla jednego napisu kupować aerograf. No dobra jestem głupi ale nie aż tak. Szablon, skrzydło jantara, taśma klejąca, waciki, pończocha, zakrętka od słoika i farba (humbrol, pactra nawet akryl w spray'u). Pisać dalej Roman mamy XXIw. i młodsze od nas pokolenie nie będzie się bawić w celonowanie skrzydła tylko kupi folię oracover lub inną. Dla klasy F1D też kupi jakiegoś gotowca lub gotowy zestaw odczynników chemicznych do zrobienia pokrycia. Jednak skoro pomyślałeś aby na skrzydło nakleić wydrukowany szablon o grubości 1m, to gratuluję wyobraźni i poczucia humoru, ale wiedzieć musisz, że obecni młodzi modelarze aż tak infantylni nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Jednak skoro pomyślałeś aby na skrzydło nakleić wydrukowany szablon o grubości 1m, to gratuluję wyobraźni i poczucia humoru, ale wiedzieć musisz, że obecni młodzi modelarze aż tak infantylni nie są Oczywiście, że pomyślałem żeby nakleić SZABLON 1 mm na skrzydło ,prysnąć i odkleić SZABLON pozostawiając napis. Przykleić -czym ? Ściśle docisnąć by nie było podcieków i przedmuchów -jak ? Grube szablony stosowałem by uzyskać efekt rozmycia a raczej gruby szablon na dystansie od powierzchni . Powstawały ładne przedmuchy . Temat uważam za wyczerpany . Dziękuje jeszcze raz za pomoc ,która poszła kanałem prywatnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Nastepnym razem kup se kalkomanie, nadrukuj na niej co chcesz, przyklej i po wyschnieciu prysnij klarem. Wyjdzie jeszcze lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Kupiłem se kalkomanię ,drukowałem. Wyszło pięknie . Trochę drogawo bo usługa zewnętrzna ale faktycznie fajnie zwłaszcza jak zabezpieczyłem naprawdę bezbarwnym werniksem. To co na modelu kolorowe jest kalkomanią . Tutaj miała sens. Jednobarwny napis -wystarczy szablon i prysnąć. Taniej wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi