jędrek Opublikowano 19 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2019 PWS 10 500mm? Dokładnie, rozpiętość 500mm. Konstrukcja podwozia głównego, jeszcze tylko obudować balsą. przód kadłuba miał być odejmowany do montażu silnika, ale dokleiłem sklejkę 0,4mm i po doszlifowaniu będzie można sinik zamontować od przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 Podwozie główne oprofilowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 22 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2019 Pięknie wygląda! Jakoś właśnię ta faza budowy modeli podoba mi się najbardziej, kiedy sie powoli ukazuje upragniona sylwetka i wszystko ma kolor drewna a opary lakierów i innego szkaradztwa są jeszcze daleko... A jakie będziesz robił napędy, linkowe czy popychacze? Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Napędy sterów popychacze. Wydłubałem koła podwozia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Jędrek nigdy nie próbowałem ale koła tj opony można pomalować gumą w płynie chyba takie specyfiki można gdzieś dostać najlepiej w sprayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Na zagranicznym forum gość napisał, że takie oponki najlepiej obciągnąć gumą z czarnego balonika. Znalazłem takie balony w sieci EMPiK, ale moja próba się nie powiodła, bo koniecznie chciałem mieć duże koła- fi ponad 100 mm (wnętrze z pianki). Ale takie malutkie chyba by wyszły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Andrzej, jakiej średnicy są te kółka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Kółka mają średnicę 33mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Tak sobie gdybam, że na trochę większe koła może dałoby się zastosować odpowiednio dobrane, docięte i naciągnięte ścinki zużytych dętek rowerowych. Asortyment jest spory co do średnicy i grubości gumy. Pod ręką mam akurat dwie do szybkiej demonstracji: Tylko czy na tak małe koła da się coś dobrać - odwiedzić zakład gdzie naprawiają rowery i obadać organoleptycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz 2123 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A jak by na kole obkurczyć odpowiednio dużą koszulkę termokurczliwą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zrobiłem próbę, naciągając tak na szybko (bez większej staranności) ścinek dętki z małego palca na koła o średnicy 28mm (czyli to co miałem pod ręką): ... jak widać metoda potencjał ma (czyli do wykorzystania), ale raczej tam gdzie stosunek średnicy koła do średnicy przekroju balonu opony nie jest mały (np. samoloty WWI). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Życzę powodzenia pamiętajcie tylko o tym że żadnemu oszustowi żaden model nie poleci to jest po prostu siła wyższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Powoli wracam do tematu, na razie jedna połówka skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Skrzydełko już w całości, z wagą jest bardzo dobrze? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Tak wygląda w całości, jeszcze zastrzały płata będą. i na razie tyle waży 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 1 godzinę temu, jędrek napisał: Tak wygląda w całości, jeszcze zastrzały płata będą. I wygląda pięknie. Zastrzałów statecznika nie będziesz robił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Pięknie wygląda i waga super! Teraz czekam na zamontowanie elektroniki. Klapkę zamontujesz od spodu silnika? Pzdr, M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi