wojcio69 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Witam No to i ja dołożę swoje 3 grosze. SOKÓŁ [ang. FALCO] - To najszybszy ptak na świecie. Prędkość jaką niektóre osobniki osiągnął podczas pikowania wynosi 270, a nawet 320 km/h na godzinę AXTRIM - to z połączenia ARTEX i EXTRIM ACRO-RIDER - z angielskiego acro=akrobat rider=jeździec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moje propozycje to: KOT ewentualnie CAT- bo napewno jest to model szybko i zwinny Angel - jest bialy MAXART - zlepek nazw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moja pierwsza propozycja to: Astral F3A (bądź bez F3A) Dwie kolejne: Graviter (ew. + F3A) Velociter (ew. + F3A) Uznałem, że nazwy tego modelu powinny brzmieć trochę z "angielska" ,bo z takim modelem Artex może (a wręcz powinien) śmiało myśleć o ekspansji na rynkach zagranicznych i wówczas nazwy typowo polsko-brzmiące mogą być po pierwsze trudne w wymowie i , po drugie , jednak trochę mniej "marketingowe". Ale to jest wyłącznie moja teoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 no to też dodam swoje: bueno--bo właśnie jem kindera:) stamina--z ang. wytrzymałość zoom--bo jak byłem mały to samoloty robiły "zum, zzzzzuuuuuuuuuuuuuum" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot_ Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 FEA - od F3A XETRA - artex od tyłu RAPIER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Model Rc Model latający Rc Model latając samolotu rc + wariacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No ja oczywiście model nazwałbym : ToTo-Art , ale ta nazwa odpada z wiadomych względów Więc propozycje moje są następujące. Biorąc pod uwagę fakt, że model jest polski a pewno będzie i eksportowany w szeroki świat, przeto w dwóch pierwszych przypadkach starałem się połączyć polską siermiężność, butę i dumę narodową z internacjonalizmem 1. ZAYOB - zangielszczone od przymiotnika - zajebisty 2. CoorTheBalance - zangielszczone od kurde balans I coś bardziej eleganckiego, a jak elegancja to oczywiście i Francja, czyli 3. La-Trin - bo jak zobaczyłem to se z wrażenia na kiblu aż usiadłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moje propozycje-> 1. Polon (ew. F3A) 2.Swiss (ew. F3A) 3. Aurora (ew. F3A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Moje to: 1. Phoenix 2. Grymuar 3.Flash F3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Xciting Fireblade Adrenalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miki Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 moje to 1. Elle 2. Femme 3. ? tak patrzylem, patrzylem na model i wydawalo mi sie ze mysi byc rodzaju zenskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No to i ja Stiletto-uzasadnienie hmm każdy wie:) najbardziej by mi pasowało Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 moje to: MASTER (F3A) - nie trzeba tlumaczyc KASTOR (F3A) - ( gwiazda w gwiazdozbiorze Blizniat ) VOLANS (F3A) - (lac. latajaca ryba rowniez to mały gwiazdozbiór nieba południowego ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puskal Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 moje typy EF-CZY-A lub EFCZYA - od F3A oczywiście CUDA - od barracuda i zarazem polskiego cuda (cudny model no nie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał W. Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To może i ja coś dorzucę: F3A Szpak - układ skrzydeł przypomina mi sylwetkę lecącego szpaka F3A Zryw/Poryw - z racji charakteru modelu, szybkiego, zwinnego RAPTOR - trochę agresji w tej sylwetce też jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekrut:) Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 No to ja też: 1. Quasic F3A (bądź samo Quasi) 2. X-Slim 3. Turbo lub Turbo F3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 AcroPrecision Bo tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Może nie będę zbyt oryginalny ale ,że tez promuje to co polskie... 1 - Rybitwa (tak samo manewrowa) 2 - Tęcza (będzie zataczać piękne koła na niebie) 3 - Błyskawica (no to od prędkosci... nie przy lądowaniu oczywiście). No to tyle.. Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Aquila Lynx Virgo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryś Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Ala Ela Ola Dlaczego? A,E,O lata!. A,E,O bo ładny Jak kobieta, obchidzić się z Nią delikatnie -efekty w lotach modelu rychłe. Lecz kobieta zmienną jest - no i kret! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.