olo Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Kiedyś ten model był pokazywany na forum i myślę że jest w jakimś stopniu wyjątkowy. A raczej był.Szkoda że akurat jemu coś takiego się przytrafiło. Link do strony z budową modelu: http://papykilowatt.free.fr/html/pzl225-contruction.htm Link do stron ze zdjęciami: http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?t=30051&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?t=30051&postdays=0&postorder=asc&start=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 U... zabolało ,był taki piękny naprawdę szkoda.... :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Czy mógłby ktoś znający francuski język przetłumaczyć pod koniec tej strony co się stało ? http://papykilowatt.free.fr/html/pzl225-1.htm Mam wrażenie że zapalił się pakiet bo Orlik miał napęd elektryczny i widać dużo "spalenizny" :?: ps. ale najbardziej żal na ostatniej fotce pilota .......... :'( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dwie rzeczy mnie dziwią: - wygląda że to konstrukcja depronowa :shock: , w tej wielkości depron, no to pełen szacun - czyżby jakieś zwarcie w instalacji? wrak jakby po pożarze i gaszeniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Z "bełkotu" automatycznego tłumacza wynika, że przez pomyłkę ludzką, zostały zwarte główne przewody prądowe pakietu 6s 5000 mAh. Niezła energia się tam wydzieliła :shock:. Akcja gaśnicza była niestety trochę spóźniona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Depron depron ,mistrzostwo świata. Zawsze powtarzałem , materiał nie ma znaczenia jak ma się w łapkach talent... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nsat Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Piękny model. Tomek: mała(?) poprawka. Orlik jest wykonany ze styroduru za pomocą CNC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Piękny model.Tomek: mała(?) poprawka. Orlik jest wykonany ze styroduru za pomocą CNC. Poprawka Orlik był wykonany ze styroduru i był piękny . Mam nadzieję że zostanie odbudowany . Niestety jak widać elektryczność może zniszczyć model bardziej niż spalina ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Ale szkoda modelu.A czy tylko kadłub i pakiet ucierpiał czy silnik też?A z drugiej strony to nie spotkałem giganta z takiego materiału.Ale tak czy siak szkoda modelu. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Jak nie widziałeś to pooglądaj jego stronę,np 12kg AN-2 z depronu napędzany spaliną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszmen Opublikowano 22 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 Model niesamowity, szacunek dla twórcy, ale jednak najbardziej ucierpiał pilot na ostatnim zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiekZ Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mauvaise nouvelle : Après une bonne centaine de vols, le gros Orlik a brûlé ce WE lors d'une rencontre au MCC. Suite à une manipulation malheureuse de ma part (suite à une grosse distraction, j'ai branché les prises des accus ensemble plutôt qu'au contrôleur et je ne m'en suis pas aperçu) les accus Lipo 6S5000 mA ont pris feu... L'extincteur est arrivé un peu tard et tout l'avant jusqu'au milieu du cockpit a fondu, ainsi qu'une partie du bord d'attaque de l'aile droite. Le cockpit et tout l'intérieur ont aussi beaucoup souffert! "Zla wiadomosc Po wielu dobrych lotach , wielki Orlik spalil sie w ten piatek w skutek pozaru zespolu napedowego. W konsekwencji zlego podlaczenia wykonanego przeze mnie ( w skutek wielkiej nieuwagi podlaczylem akumulatory razem przed regulatorem i nie zauwazylem tego) akumulator Lipo 6 S 5000 zapalil sie. Gasnica znalazla sie troche za pozno, i wszystko od srodka kokpitu do dziobu spalilo sie plus czesc krawedzi natarcia prawego skrzydla. Kabina i wszystko w srodku rowniez bardzo ucierpialo." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Czesc Chcialem tylko dodac, ze znam Papykilowatt'a osobiscie ( przez chyba dwa lata bylem czlonkiem klubu, ktorego on byl jakis czas prezesem). Facet jest naprawde mocny. Zreszta na jego stronie jest duzo o jego dokonaniach. Cieszy mnie, ze jego slawa dotarla az tutaj. Orlika widzialem na zywo, z bliska i w locie. Szkoda! Jakas ironia losu. Czlowiek, ktory na napedach elektrycznych zjadl zeby, nagle zwiera nie te kabelki co trzeba. Zdarza sie najlepszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Czesc Nasz belgijski kolega Pappy Kilowatt znowu cos majstruje! Na razie wystrugal tylko podwozie. Wcisnijcie ici pod pierwszym zdjeciem zeby zobaczyc szczegoly! http://papykilowatt.free.fr/html/page_news.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 :mrgreen: Oj będzie co powdziwiać, oj będzie... :mrgreen: Szkoda tylko, że nie polska konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 I tak najmocniejsza jest latająca krata z piwa. I zawis robi :mrgreen: http://papykilowatt.free.fr/html/bacjupdossier.htm http://papykilowatt.free.fr/html/bacjupsuite3.htm Tylko osobiście starał bym się zrobić "kadłub" w kształcie butelki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Coś niebywałego !! SUPER !! Szkoda tylko, że filmu nie ma... albo jest, a ja nie wiem xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.