stema Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Kabel Y jest potrzebny jak mamy za mało kanałów w radiu. A jak mamy 6, to on po co? Oba serwa wpinamy w odpowiednie gniazda, miksujemy i rewersami ustawiamy kierunek wychyleń. I po sprawie. Dla mnie problem wydumany.
AndrzejC Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Nadajnik firmy R-Planes wraz z odbiornikiem, stosowany w zestawach modelu Pioneer tego samego producenta. Charakterystyka: Proporcjonalne radio 4-kanałowe Radio w wersji MODE II - z drążkiem gazu po lewej stronie Częstotliwość pracy: 2,4 GHz W zestawie 6-kanałowy odbiornik Wbudowane rewersy kanałów Wbudowany mixer Przełącznik do bindowania nadajnika z odbiornikiem To to się nie da ustawić? Moim zdaniem się da. W PIONIERZE tej samej firmy jest identyczne radio i jakoś tam kabla Y nie ma. Ja mam co prawda wersję bez radia, ale wszystkie te samolociki są takie same. I przeznaczone do tego ich radyjka. A.C.
tytan12 Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Andrzej,raczej nie da się ustawić ,tam są 4 kanały,czyli sw,sk,motor i lotki na kablu y i koniec,przekładanie serw nic nie da.Moim zdaniem problem jest z aparaturką ,mam pioniera 1400 z orginalną aparaturą 4 kanały plus odbiornik 6 k.,lotki na kabelku Y i to działa .Tak jak pisał kolega w pierwszym poście po zmianie aparatury wszystko działa?...
dimmus Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 W pierwszym poście kolega pisał że w pionerze wszystko działało, a nie że założył inną aparaturę i się naprawiło. Dla mnie z logicznego punktu widzenia to albo jedno serwo jest przerobione, po drodze jest rewerser, albo kolega ściemnia, innej opcji nie widzę . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
AndrzejC Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Był taki okres, kiedy te radyjka nasi Standraciarze od FSRów zaczęli montować do swoich łódek . "A jakie to fajne radyjko", "a jakie tanie"... Super Tylko, jak nagminnie zaczęli parkować na brzegu, tak szybko te super radyjka powywalali. Więc jak jest problem z tym nadajnikiem, czy całym radiem, to moim zdaniem lepiej nabyć radio z większymi możliwościami. Choćby takiego RADIOLINKA. Nie wiele droższe, a wszystkie problemy znikną. I żadnych kabli nie będzie potrzeba, zmieniaczy biegunów itp. A jak kolega od tego Oriona wsiąknie, to i tak szybko będzie się za lepszym radiem rozglądał. Bo taka jest kolej rzeczy... A to sprzedać jakiemuś wędkarzowi do łodzi zanętowej i po problemie A.C.
stema Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Nie znam Oriona ani Pioniera ani ich "radyjek" Widoczna różnica w opisach modeli jest taka: Wychodzi, że nadajnik z Pioniera ma wbudowany mikser więc z Y kablem w Orionie działa jak widać. Prośba do Założyciela tematu, aby gdy już dojdzie jaka była przyczyna napisał nam kiedyś co stwierdził bo inaczej będziemy tak pisać i pisać ...
f-150 Opublikowano 13 Lipca 2019 Opublikowano 13 Lipca 2019 Ten wbudowany mixer to jest V-tail lub Delta.Radio ma 4 kanały i bez Y-kabla lotki nie będą działać.Zdarzyła mi się kiedyś taka sytuacja że padło jedno serwo 9g i podmieniłem na inne wyglądające identycznie ale innego producenta i na Y-kablu pracowały w jedną stronę.Musiałem wymienić dwa. A co się stanie jak przełączy wyłącznik mixera?Mam pewne podejrzenia.
Therapy Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Opublikowano 13 Lipca 2019 Podsumuję to tak: Orion jak mówi sama nazwa to jakiś kosmos.
Rekomendowane odpowiedzi