stema Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Kabel Y jest potrzebny jak mamy za mało kanałów w radiu. A jak mamy 6, to on po co? Oba serwa wpinamy w odpowiednie gniazda, miksujemy i rewersami ustawiamy kierunek wychyleń. I po sprawie. Dla mnie problem wydumany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Nadajnik firmy R-Planes wraz z odbiornikiem, stosowany w zestawach modelu Pioneer tego samego producenta. Charakterystyka: Proporcjonalne radio 4-kanałowe Radio w wersji MODE II - z drążkiem gazu po lewej stronie Częstotliwość pracy: 2,4 GHz W zestawie 6-kanałowy odbiornik Wbudowane rewersy kanałów Wbudowany mixer Przełącznik do bindowania nadajnika z odbiornikiem To to się nie da ustawić? Moim zdaniem się da. W PIONIERZE tej samej firmy jest identyczne radio i jakoś tam kabla Y nie ma. Ja mam co prawda wersję bez radia, ale wszystkie te samolociki są takie same. I przeznaczone do tego ich radyjka. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Andrzej,raczej nie da się ustawić ,tam są 4 kanały,czyli sw,sk,motor i lotki na kablu y i koniec,przekładanie serw nic nie da.Moim zdaniem problem jest z aparaturką ,mam pioniera 1400 z orginalną aparaturą 4 kanały plus odbiornik 6 k.,lotki na kabelku Y i to działa .Tak jak pisał kolega w pierwszym poście po zmianie aparatury wszystko działa?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 W pierwszym poście kolega pisał że w pionerze wszystko działało, a nie że założył inną aparaturę i się naprawiło. Dla mnie z logicznego punktu widzenia to albo jedno serwo jest przerobione, po drodze jest rewerser, albo kolega ściemnia, innej opcji nie widzę . Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Był taki okres, kiedy te radyjka nasi Standraciarze od FSRów zaczęli montować do swoich łódek . "A jakie to fajne radyjko", "a jakie tanie"... Super Tylko, jak nagminnie zaczęli parkować na brzegu, tak szybko te super radyjka powywalali. Więc jak jest problem z tym nadajnikiem, czy całym radiem, to moim zdaniem lepiej nabyć radio z większymi możliwościami. Choćby takiego RADIOLINKA. Nie wiele droższe, a wszystkie problemy znikną. I żadnych kabli nie będzie potrzeba, zmieniaczy biegunów itp. A jak kolega od tego Oriona wsiąknie, to i tak szybko będzie się za lepszym radiem rozglądał. Bo taka jest kolej rzeczy... A to sprzedać jakiemuś wędkarzowi do łodzi zanętowej i po problemie A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Nie znam Oriona ani Pioniera ani ich "radyjek" Widoczna różnica w opisach modeli jest taka: Wychodzi, że nadajnik z Pioniera ma wbudowany mikser więc z Y kablem w Orionie działa jak widać. Prośba do Założyciela tematu, aby gdy już dojdzie jaka była przyczyna napisał nam kiedyś co stwierdził bo inaczej będziemy tak pisać i pisać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Ten wbudowany mixer to jest V-tail lub Delta.Radio ma 4 kanały i bez Y-kabla lotki nie będą działać.Zdarzyła mi się kiedyś taka sytuacja że padło jedno serwo 9g i podmieniłem na inne wyglądające identycznie ale innego producenta i na Y-kablu pracowały w jedną stronę.Musiałem wymienić dwa. A co się stanie jak przełączy wyłącznik mixera?Mam pewne podejrzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Therapy Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Podsumuję to tak: Orion jak mówi sama nazwa to jakiś kosmos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi