flyszman Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam Was, mam pytanie niby łatwe. Aktualnie bawię się na co dzień hlikiem ALZRC X360 oraz pianką MPX FunGlider. Planuję zakup elektroszybowca, ale takiego, który będzie mi imitował zabawę w termice ? Czy jest szczególnie taką pianka, która się do tego nadaje ? R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Imitował, czyli naśladował zabawę w termice. Nie bardzo rozumiem, do czego ta pianka ma być potrzebna? Jeżeli natomiast chodzi o zakup szybowca z EPP lub podobnego materiału, który dobrze lata w termice to niedawno był w dziale giełda nowy szybowiec CULARIS, który świetnie się do tego nadaje. Sporo osób twierdzi, że Solius lata dobrze w termice. Lata temu miałem Easy Stara I też Multiplexa i on latał bardzo dobrze w termice, z tym że wznoszenie było wolne ze względu na mały silniczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 31 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam , chodzi o zabawę w termice. FunGlider też łapie , ale często z komina małego wypada. Potrzebuję pewnie większa rozpiętość. Myślałem o Heronie lub Solius'ie , lub Phoenix Evolution 2600 (tego drugiego i trzeciego nie ma w sprzedaży). Są inne równie trafne wybory do takiej zabawy ? r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Phoenix 2600 też bardzo dobry (latałem parę razy) w sprzedaży: CULARIS https://pfmrc.eu/index.php/topic/80933-s-cularis-multiplex/ SOLIUS https://allegro.pl/oferta/samolot-multiplex-solius-kit-do-lotow-termicznych-6465257580 PHOENIX 2400 https://allegro.pl/oferta/volantex-rc-phoenix-2400-2-4m-szybowiec-759-3-kit-8231282035 EASY STAR http://www.nastik.pl/easy-star-lotkami-p-4460.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekooral Opublikowano 31 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Witam. polecam Herona MPX. Latam nim już trzeci sezon. Kilka razy rozbiłem go przez głupotę ale nadal świetnie lata. Jak na piane to bardzo ładnie łapie termikę. Wynoszę go na 200-250 m a następnie próbuje szczęścia w kominach. Do 450 m powiedzmy że jest jeszcze widoczny. Bardzo przyjemny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Papa Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Heron jest genialny, lata w termice, na zboczu, przy sporych wiatrach, gdy inne pianki trzeba już chować. Udało mi się nie zgubić modelu na 700m. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Bierz Cularisa jeśli jeszcze ten kolega nie sprzedał. Z resztą co byś nie kupił z tego co koledzy piszą będziesz zadowolony. Ale Cularis to Cularis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Cularis jest podobno najlepszą pianką MPX (poza FunRayem-ale on ma nieco inny charakter:) więc jeśli jest w budżecie to prawdopodobnie najlepszy wybór, ale nie jest już dostępny w sprzedaży w sklepach(była niedawno i b.możliwe dalej jest oferta na nówkę na forum) Jeśli Cularis poza budżetem to Phoenix Evo jest całkiem dobrą propozycją i znacząco tańszą. Niedawno była oferta sprzedaży używki w dobrym stanie na forum.. Jest jeszcze Vento 1,85m z bardzo małym obciążeniem powierzchni, który ładnie łapie termikę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Dziękuję Wam za sugestię... R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zywasmierc Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Miałem i cularisa i Phoenixa 2000. Multiplex ma super wykonanie, ale w termice lepiej kręci się Phoenix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 W dniu 1.08.2019 o 11:26, S.Papa napisał: Heron jest genialny, lata w termice, na zboczu, przy sporych wiatrach, gdy inne pianki trzeba już chować. Udało mi się nie zgubić modelu na 700m. Ja Heronem wyszedłem max 614m. Wyżej już się obawiałem ,że stracę go z oczu Tak więc podziwiam Twój wynik. W dniu 31.07.2019 o 10:27, flyszman napisał: Myślałem o Heronie lub Solius'ie , lub Phoenix Evolution 2600 (tego drugiego i trzeciego nie ma w sprzedaży). Są inne równie trafne wybory do takiej zabawy ? Powiem tak: Herona mam ,latam 4 sezony i szczerze polecam jednak jako ,że ma dość duże jak na szybowiec obciążenie pow. nośnej raczej nadaje sie na silniejszą termikę injest również nieco trudniejszy w pilotażu . Cularisem nie latałem ale widziałem loty kolegi i myślę ,że do Twoich celów byłby w sam raz. No i jeśli kupować piankę to tylko Multiplexa.Naprawde warto. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi