smoczatko Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam,po wielokrotnych nie udanych próbach odpalenia silniczka w aucie,postanowiłem wymienić uszczelkę pomiędzy silnikiem a tłumikiem,okazało się że jest gwint uszkodzony,nie można go dociągnąć do korpusu sinika,bo śruba przeskakuje podczas większego oporu,czy jest ktoś w stanie pomoc w naprawie ?
Matijus Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam,po wielokrotnych nie udanych próbach odpalenia silniczka w aucie,postanowiłem wymienić uszczelkę pomiędzy silnikiem a tłumikiem,okazało się że jest gwint uszkodzony,nie można go dociągnąć do korpusu sinika,bo śruba przeskakuje podczas większego oporu,czy jest ktoś w stanie pomoc w naprawie ? daj zdjęcie
oki188 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Jak jest możliwość to dać dłuższą śrubę z kontrą a dodatkowo gwint śruby posmaruj silikonem kominowym do 1500 stopni u mnie się to sprawdziło i tłumik trzyma się jak przyspawany.
smoczatko Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jak jest możliwość to dać dłuższą śrubę z kontrą a dodatkowo gwint śruby posmaruj silikonem kominowym do 1500 stopni u mnie się to sprawdziło i tłumik trzyma się jak przyspawany.Przewiercałeś tłumik na wylot? 1
japim Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Mi przydarzyła się podobna sytuacja. Ale u mnie ktoś przykrecil tłumik za długą śruba tak ze aż wyszła przez te gwintowane otwory i zgiela się. Przy próbie dokręcania ukrecila się w połowie długości. Niestety śruba jest dużo twardsza niż tłumik i nie podjąłem się próby odzyskiwania z obawy na nieodwracale uszkodzenie, tylko kupiłem nowy tłumik. Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeżeli masz 3mm i zerwany gwint to powinno się dać nagwintować 3.5 lub 4mm.
smoczatko Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam, a jak bym kupił dłuższą śrubę i główkę scioł, i to wkrecił na klej do gwintów, to trzymało by się to? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Grzesiek Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam, a jak bym kupił dłuższą śrubę i główkę scioł, i to wkrecił na klej do gwintów, to trzymało by się to? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka NIE
smoczatko Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeśli nie wychodzi otwór na wylot to mogę rozwiercić do otworów i nagwintować? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
smoczatko Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Witam, naprawione już dawno, tylko teraz mam następny problem. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeżeli masz 3mm i zerwany gwint to powinno się dać nagwintować 3.5 lub 4mm. Zrobiłem tak jak olega napisał tutaj, nawiercilem otwór i nagwintowalem na rozwiar większy, czyli ja miałem śrubę 2 to na 3. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi