smoczatko Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam,po wielokrotnych nie udanych próbach odpalenia silniczka w aucie,postanowiłem wymienić uszczelkę pomiędzy silnikiem a tłumikiem,okazało się że jest gwint uszkodzony,nie można go dociągnąć do korpusu sinika,bo śruba przeskakuje podczas większego oporu,czy jest ktoś w stanie pomoc w naprawie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Witam,po wielokrotnych nie udanych próbach odpalenia silniczka w aucie,postanowiłem wymienić uszczelkę pomiędzy silnikiem a tłumikiem,okazało się że jest gwint uszkodzony,nie można go dociągnąć do korpusu sinika,bo śruba przeskakuje podczas większego oporu,czy jest ktoś w stanie pomoc w naprawie ? daj zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oki188 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Jak jest możliwość to dać dłuższą śrubę z kontrą a dodatkowo gwint śruby posmaruj silikonem kominowym do 1500 stopni u mnie się to sprawdziło i tłumik trzyma się jak przyspawany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Jak jest możliwość to dać dłuższą śrubę z kontrą a dodatkowo gwint śruby posmaruj silikonem kominowym do 1500 stopni u mnie się to sprawdziło i tłumik trzyma się jak przyspawany.Przewiercałeś tłumik na wylot? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Mi przydarzyła się podobna sytuacja. Ale u mnie ktoś przykrecil tłumik za długą śruba tak ze aż wyszła przez te gwintowane otwory i zgiela się. Przy próbie dokręcania ukrecila się w połowie długości. Niestety śruba jest dużo twardsza niż tłumik i nie podjąłem się próby odzyskiwania z obawy na nieodwracale uszkodzenie, tylko kupiłem nowy tłumik. Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeżeli masz 3mm i zerwany gwint to powinno się dać nagwintować 3.5 lub 4mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam, a jak bym kupił dłuższą śrubę i główkę scioł, i to wkrecił na klej do gwintów, to trzymało by się to? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Witam, a jak bym kupił dłuższą śrubę i główkę scioł, i to wkrecił na klej do gwintów, to trzymało by się to? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka NIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeśli nie wychodzi otwór na wylot to mogę rozwiercić do otworów i nagwintować? Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Witam, naprawione już dawno, tylko teraz mam następny problem. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczatko Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Jeżeli u Ciebie śruba wychodzi to możesz przegwintowac otwór na następny rozmiar. Jeżeli masz 3mm i zerwany gwint to powinno się dać nagwintować 3.5 lub 4mm. Zrobiłem tak jak olega napisał tutaj, nawiercilem otwór i nagwintowalem na rozwiar większy, czyli ja miałem śrubę 2 to na 3. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi