Kicior Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Hej, Czy nie wiecie, gdzie taki szablon można kupić? Średnica otworów: fi 4mm Rozstaw otworów: 29mm Wyczytałem, że szablony do DLE 35 niestety nie pasują. Z góry dzięki za podpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Musi być idealnie 29mm rozstaw? Mam wzornik DLE 30/55. Dla 30cc rozstaw za mały 26mm ale dla 55cc to 30mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Niestety musi być identyczny Dzięki za info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Andrzej to się nie zastanawiaj tylko weź sobie szablon do DLE 55ccm jak ma 30mm, i tak zawsze śruby będą miały minimalny luz po którymś tam odkręceniu. Jedno tutaj http://www.nastik.pl/szablon-nawiercania-smigiel-dle30dle55da50-p-3431.html Jeśli chcesz mogę zmierzyć u siebie jak to wygląda i dać Ci śmigło złamane jako wzornik o ile rozmiar będzie się zgadzał. Ewentualnie możesz też wykorzystać jako wzornik swoją piastę od silnika https://www.ef3m.pl/pl/p/Piasta-smigla-do-silnika-DLE-30/1054 To jak musi być identyko to chyba będzie ciężko z takim wzornikiem, chyba że ma ktoś pożyczyć https://www.desertaircraft.com/collections/accessories/products/da-35-50-60-70-drill-guide https://shop.mejzlik.eu/detail/drill-guide-da35/50/60/70-3708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Dzięki Piotrze! Rano napisałem do ModeleMax czy mogą sprowadzić np. z Mejzlika. Nie mogą. Napisałem też do Nastika i niedawno otrzymałem informację, że szablon do MVVS pasuje wymiarami do DA35 (jest dostępny) Sprawdzam jeszcze u producenta, żeby być pewnym przed zakupem. Jak że mało wiem n.t. spalin, to staram się trzymać parametrów, żeby się nie zdziwić np. ściętymi śrubami czy czymś podobnym... Nieco trudno mi uwierzyć, że w PL nie ma osób posiadających ten silnik i mających wiercenie za sobą / mogących powiedzieć coś o sprawdzonych szablonach. Ale co zrobić. Sprawdzę to co mogę. Jeśli okaże się, że ten szablon do MVVs nie będzie dobry, to skorzystam z Twojej podpowiedzi i wykorzystania piastę.Ona jest oczywiście znacznie cieńsza niż szablon, ale może da radę. Dzięki !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Coś takiego znalazłem w moich szpargałach. Jak Ci pasuje to mogę podesłać . Rozstaw wydaje się 4 x 29 mm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Hej Rafał, Byłoby super, dziękuję ! Napiszę na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Pomierzony szablon od kolegi Shock'a wydaje się idealny do mojego silnika / śmigła, także jest happy end. Dziękuję wszystkim za reakcję, podpowiedzi i pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Pfmrc niezawodne Cieszymy się i brawa dla Rafała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Cieszymy się i brawa dla Rafała Piotrek nie przesadzaj Zwykła koleżeńska przysługa. Też bym takiej oczekiwał gdybym miał problem Liczę że Andrzejowi spasuje, właśnie dziś do niego poleciała paczuszka. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Szablon od Rafała dotarł i pasuje idealnie ! Dziękując mu na PW już napisałem, że aż dziw, że kawałek metalu a tak potrafi człowieka ucieszyć P.S. Szablon jest od silnika MLD 35cc-70cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi