Skocz do zawartości

Nowe Auta Filmowców- DK 17 + okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy to z cyklu "znajdź 15 szczegółów różniących te dwa zdjęcia"?

Jeśli tak to ja niestety nie znajduję :(

Opublikowano

Jedziesz normalnie przepisowo więc czego się bać. W sumie to bardzo dobrze niech są. Zrytych dzbanów, mistrzów lewego pasa i zderzaka nie brakuje.

• Lubię to 4
Opublikowano

Czy to z cyklu "znajdź 15 szczegółów różniących te dwa zdjęcia"?

Jeśli tak to ja niestety nie znajduję :(

no niestety tak weszło..a  ....już nie mogę zmienic.. drugie auto takie  samo tylko rejestracja LRY........

Gość nitromaniak
Opublikowano

W Polsce jak jedziesz przepisowo to zaraz cię strąbią. Na drodze wychodzi charakter człowieka. Szczegolnie widac to u kierujacych autem z logiem wirujacego smigla.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jedziesz normalnie przepisowo więc czego się bać. W sumie to bardzo dobrze niech są. Zrytych dzbanów, mistrzów lewego pasa i zderzaka nie brakuje.

Trafnie napisane!

Opublikowano

Trafnie napisane!

Tylko, że jadących przez całe miasto lewym pasem bo na drugim końcu chce skręcić w lewo to nie ruszają. A do pilnowania odległości to są fotoradary, tańsze i efektywniejsze rozwiązanie.

• Lubię to 1
Opublikowano

W Polsce jak jedziesz przepisowo to zaraz cię strąbią. Na drodze wychodzi charakter człowieka. Szczegolnie widac to u kierujacych autem z logiem wirujacego smigla.

ojjjjjjjjjjj.... nie tylko.... "czarni rowerzysci", ci z celownikiem  na masce no i  z zieloną kurą jako logo...ale nie nalezu uogółniać :)  :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Tylko, że jadących przez całe miasto lewym pasem bo na drugim końcu chce skręcić w lewo to nie ruszają. A do pilnowania odległości to są fotoradary, tańsze i efektywniejsze rozwiązanie.

Wiesz, fotoradary nie stoja w kazdym miejscu badz na kazdym skrzyzowaniu. A jak Boguslaw juz napisal, "dzbanow" na drogach niestety nie brakuje i takowi czesto w miejscach niekontrolowanych lub na drogach pozamiejskich pokazuja, co potrafia. Marne to pocieszenie, ale dodam, ze tak jest nie tylko w Polsce.

Opublikowano

Wiesz, fotoradary nie stoja w kazdym miejscu badz na kazdym skrzyzowaniu.

A oni stoją?

Bo z moich obserwacji, to tylko w miejscach gdzie najłatwiej "ustrzelić"

Opublikowano

A oni stoją?

Bo z moich obserwacji, to tylko w miejscach gdzie najłatwiej "ustrzelić"

Zaczepki szukasz, czy moze jedynie mylisz stacjonarny pomiar predkosci pomiarem mobilnym?

Przeciez na zdjeciu wyraznie widac kamere w grillu auta.

Jesli o mnie chodzi, mozesz chetnie polegac na wlasnych obserwacjach i kozacko szarzowac tam, gdzie "nikt nie stoi". Ale tak bedzie "do czasu".

Opublikowano

Tendencyjne i z moich obserwacji nieprawdziwe.

Opublikowano

Zaczepki szukasz, czy moze jedynie mylisz stacjonarny pomiar predkosci pomiarem mobilnym?

Przeciez na zdjeciu wyraznie widac kamere w grillu auta.

Jesli o mnie chodzi, mozesz chetnie polegac na wlasnych obserwacjach i kozacko szarzowac tam, gdzie "nikt nie stoi". Ale tak bedzie "do czasu".

Rynce opadajo

Gdzie Ty tu zaczepkę żeś znalazł?

Przeczytaj jeszcze raz. A jak nie pomoże to do skutku. Kiedyś zrozumiesz.

I to właśnie jest zaczepka. Tak ... żebyś miał porównanie.

Opublikowano

Tendencyjne i z moich obserwacji nieprawdziwe.

w okolicy gdzie mieszkam nalezy tych  z "wirującym smigłem," "czarnych kolarzy", mysliwców z celownikiem  na masce  no i ostatnio dołączyła  do nich"

zielona kura" w odmianie "SUBERB"  , unikać jak ognia

dlatego te i inne  BMW  które dostali "Filmowcy " są niezbędne

Opublikowano

I to właśnie jest zaczepka. Tak ... żebyś miał porównanie.

Na drodze tez taki agrsywny jestes?

Ludzie, co sie z Wami dzieje!

Opublikowano

Najpierw wciskasz mi zaczepkę i kozackie szarżowanie a teraz agresywność?

W którym miejscu w grilu auta widzisz kamerę? Pytanie retoryczne i nie musisz odpowiadać.

Jest różnica pomiędzy dbaniem o bezpieczeństwo na drogach a wyrabianiem norm mandatowych. U nasz panowie tak się przejęli, że potłukli wszystkie. A to tramwaj a to inne złośliwe czynniki i o ile dobrze pamiętam to ani razu nie byli pojazdem uprzywilejowanym.

• Lubię to 1
Opublikowano

Rejestracja LSW to moje okolice, ale nie widziałem jeszcze tej maszyny.

Natomiast jako ciekawostkę opiszę przypadek, kiedy z 3 lata temu dostałem mandat.

Słuszny mandat, ale czy słuszne było ograniczenie prędkości to już nie wiem.

A było to tak.

Wracałem z pracy do domu, ostatnia prosta - chyba ze 2km, zbliżałem się do skrzyżowania i po prawo widziałem już moje zabudowania.

Jechałem może z 70km/h, ale na tej prostej poza terenem zabudowanym zwykle jeździ się szybciej.

W pewnym momencie dogonił mnie samochód i trzymał się na zderzaku.

Miałem ochotę się "oddalić", ale na szczęście coś przede mną jechało i zdecydowałem jednak jechać dalej bez wyprzedzania poprzednika.

No i za chwilę, może z kilometr przed ostatnim skrzyżowaniem, zatrzymali mnie ci panowie w cywilnym samochodzie jadący za mną.

Na rejestratorze 79km/h, a ograniczenie do 30-tu (kilka lat temu, gdy po zimie zrobiły się dziury w jezdni, drogowcy postawili taki znak i nic nie robili).

Zapomniałem o tym ograniczeniu i oczywiście słusznie zapłaciłem mandat, a całe szczęście, że nie straciłem prawka.

I teraz najfajniejsze:

po załatwieniu formalności jechałem dalej < 30km/h, a policja za mną.

To było pewnie z 1km jazdy zgodnie z przepisami !

Na skrzyżowaniu ja skręciłem w prawo a oni w lewo.

Tylko, że byli tak wkurzeni prędkością zgodną z ograniczeniem (czyli 30km/h), że na zakręcie za mocno przygazowali i wpadli na chodnik o mało nie rozwalając płotu - co widziałem osobiście bo fajnie się zakurzyło.

I co mnie wtedy zaciekawiło ? ==> czy przypadkiem ograniczenie prędkości nie było zbyt duże, żeby tylko 1km przebyty w takim tempie wkurzył opanowanych zwykle panów policjantów  :)

PS

w tym roku opisany odcinek drogi w 80% poprawili i chyba z miesiąc temu ograniczenia prędkości zdjęli

PS 2

ale się rozpisałem  :wacko:

Opublikowano

W pewnym momencie dogonił mnie samochód i trzymał się na zderzaku.

tak, to podobno jest metoda panów z tych fotoradarów by złapać jelenia: siąść na zderzak by wymuszać przyspieszanie ofiary która się na to złapie.. Proponuję profilaktycznie się nie dawać i nie próbować odjeżdżać jak jakaś sportowa limuzyna się przylepi do zderzaka.

:)

Opublikowano

tak, to podobno jest metoda panów z tych fotoradarów by złapać jelenia: siąść na zderzak by wymuszać przyspieszanie ofiary która się na to złapie.. Proponuję profilaktycznie się nie dawać i nie próbować odjeżdżać jak jakaś sportowa limuzyna się przylepi do zderzaka.

:)

a to tak gwoli  ulubionego "trzymania się  zderzaka"....[Według ekspertów przy prędkości autostradowej (140 km/h) bezpieczny odstęp powinien wynosić co najmniej 40-50 m. Z kolei w Niemczech gdzie jazda na tzw. zderzaku jest surowo karana, przyjmuje się, że bezpiecznym odstępem jest połowa prędkości, czyli przy prędkości 140 km/h jest to 70 m.]..... zmiana przepisów miała nastapić od 01.07,19....mandat w wysokości 500 pln

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.