d9Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 "Filomowcy" dostali nowe auta-- koniec wakacji a więc UWAGA na : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Czy to z cyklu "znajdź 15 szczegółów różniących te dwa zdjęcia"? Jeśli tak to ja niestety nie znajduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Jedziesz normalnie przepisowo więc czego się bać. W sumie to bardzo dobrze niech są. Zrytych dzbanów, mistrzów lewego pasa i zderzaka nie brakuje. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Czy to z cyklu "znajdź 15 szczegółów różniących te dwa zdjęcia"? Jeśli tak to ja niestety nie znajduję no niestety tak weszło..a ....już nie mogę zmienic.. drugie auto takie samo tylko rejestracja LRY........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nitromaniak Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W Polsce jak jedziesz przepisowo to zaraz cię strąbią. Na drodze wychodzi charakter człowieka. Szczegolnie widac to u kierujacych autem z logiem wirujacego smigla. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Jedziesz normalnie przepisowo więc czego się bać. W sumie to bardzo dobrze niech są. Zrytych dzbanów, mistrzów lewego pasa i zderzaka nie brakuje. Trafnie napisane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Trafnie napisane! Tylko, że jadących przez całe miasto lewym pasem bo na drugim końcu chce skręcić w lewo to nie ruszają. A do pilnowania odległości to są fotoradary, tańsze i efektywniejsze rozwiązanie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W Polsce jak jedziesz przepisowo to zaraz cię strąbią. Na drodze wychodzi charakter człowieka. Szczegolnie widac to u kierujacych autem z logiem wirujacego smigla. ojjjjjjjjjjj.... nie tylko.... "czarni rowerzysci", ci z celownikiem na masce no i z zieloną kurą jako logo...ale nie nalezu uogółniać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Tylko, że jadących przez całe miasto lewym pasem bo na drugim końcu chce skręcić w lewo to nie ruszają. A do pilnowania odległości to są fotoradary, tańsze i efektywniejsze rozwiązanie. Wiesz, fotoradary nie stoja w kazdym miejscu badz na kazdym skrzyzowaniu. A jak Boguslaw juz napisal, "dzbanow" na drogach niestety nie brakuje i takowi czesto w miejscach niekontrolowanych lub na drogach pozamiejskich pokazuja, co potrafia. Marne to pocieszenie, ale dodam, ze tak jest nie tylko w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Wystarczy kupić sobie odpowiedni samochód i problem przekroczenia prędkości może nas nie dotyczyć ! Wiem to z autopsji ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Wiesz, fotoradary nie stoja w kazdym miejscu badz na kazdym skrzyzowaniu. A oni stoją? Bo z moich obserwacji, to tylko w miejscach gdzie najłatwiej "ustrzelić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 A oni stoją? Bo z moich obserwacji, to tylko w miejscach gdzie najłatwiej "ustrzelić" Zaczepki szukasz, czy moze jedynie mylisz stacjonarny pomiar predkosci pomiarem mobilnym? Przeciez na zdjeciu wyraznie widac kamere w grillu auta. Jesli o mnie chodzi, mozesz chetnie polegac na wlasnych obserwacjach i kozacko szarzowac tam, gdzie "nikt nie stoi". Ale tak bedzie "do czasu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W Polsce jak jedziesz przepisowo to zaraz cię strąbią. Na drodze wychodzi charakter człowieka. Szczegolnie widac to u kierujacych autem z logiem wirujacego smigla. Tendencyjne i z moich obserwacji nieprawdziwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Zaczepki szukasz, czy moze jedynie mylisz stacjonarny pomiar predkosci pomiarem mobilnym? Przeciez na zdjeciu wyraznie widac kamere w grillu auta. Jesli o mnie chodzi, mozesz chetnie polegac na wlasnych obserwacjach i kozacko szarzowac tam, gdzie "nikt nie stoi". Ale tak bedzie "do czasu". Rynce opadajo Gdzie Ty tu zaczepkę żeś znalazł? Przeczytaj jeszcze raz. A jak nie pomoże to do skutku. Kiedyś zrozumiesz. I to właśnie jest zaczepka. Tak ... żebyś miał porównanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Tendencyjne i z moich obserwacji nieprawdziwe. w okolicy gdzie mieszkam nalezy tych z "wirującym smigłem," "czarnych kolarzy", mysliwców z celownikiem na masce no i ostatnio dołączyła do nich" zielona kura" w odmianie "SUBERB" , unikać jak ognia dlatego te i inne BMW które dostali "Filmowcy " są niezbędne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 I to właśnie jest zaczepka. Tak ... żebyś miał porównanie. Na drodze tez taki agrsywny jestes? Ludzie, co sie z Wami dzieje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArabaT Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Najpierw wciskasz mi zaczepkę i kozackie szarżowanie a teraz agresywność? W którym miejscu w grilu auta widzisz kamerę? Pytanie retoryczne i nie musisz odpowiadać. Jest różnica pomiędzy dbaniem o bezpieczeństwo na drogach a wyrabianiem norm mandatowych. U nasz panowie tak się przejęli, że potłukli wszystkie. A to tramwaj a to inne złośliwe czynniki i o ile dobrze pamiętam to ani razu nie byli pojazdem uprzywilejowanym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Rejestracja LSW to moje okolice, ale nie widziałem jeszcze tej maszyny. Natomiast jako ciekawostkę opiszę przypadek, kiedy z 3 lata temu dostałem mandat. Słuszny mandat, ale czy słuszne było ograniczenie prędkości to już nie wiem. A było to tak. Wracałem z pracy do domu, ostatnia prosta - chyba ze 2km, zbliżałem się do skrzyżowania i po prawo widziałem już moje zabudowania. Jechałem może z 70km/h, ale na tej prostej poza terenem zabudowanym zwykle jeździ się szybciej. W pewnym momencie dogonił mnie samochód i trzymał się na zderzaku. Miałem ochotę się "oddalić", ale na szczęście coś przede mną jechało i zdecydowałem jednak jechać dalej bez wyprzedzania poprzednika. No i za chwilę, może z kilometr przed ostatnim skrzyżowaniem, zatrzymali mnie ci panowie w cywilnym samochodzie jadący za mną. Na rejestratorze 79km/h, a ograniczenie do 30-tu (kilka lat temu, gdy po zimie zrobiły się dziury w jezdni, drogowcy postawili taki znak i nic nie robili). Zapomniałem o tym ograniczeniu i oczywiście słusznie zapłaciłem mandat, a całe szczęście, że nie straciłem prawka. I teraz najfajniejsze: po załatwieniu formalności jechałem dalej < 30km/h, a policja za mną. To było pewnie z 1km jazdy zgodnie z przepisami ! Na skrzyżowaniu ja skręciłem w prawo a oni w lewo. Tylko, że byli tak wkurzeni prędkością zgodną z ograniczeniem (czyli 30km/h), że na zakręcie za mocno przygazowali i wpadli na chodnik o mało nie rozwalając płotu - co widziałem osobiście bo fajnie się zakurzyło. I co mnie wtedy zaciekawiło ? ==> czy przypadkiem ograniczenie prędkości nie było zbyt duże, żeby tylko 1km przebyty w takim tempie wkurzył opanowanych zwykle panów policjantów PS w tym roku opisany odcinek drogi w 80% poprawili i chyba z miesiąc temu ograniczenia prędkości zdjęli PS 2 ale się rozpisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W pewnym momencie dogonił mnie samochód i trzymał się na zderzaku. tak, to podobno jest metoda panów z tych fotoradarów by złapać jelenia: siąść na zderzak by wymuszać przyspieszanie ofiary która się na to złapie.. Proponuję profilaktycznie się nie dawać i nie próbować odjeżdżać jak jakaś sportowa limuzyna się przylepi do zderzaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2019 tak, to podobno jest metoda panów z tych fotoradarów by złapać jelenia: siąść na zderzak by wymuszać przyspieszanie ofiary która się na to złapie.. Proponuję profilaktycznie się nie dawać i nie próbować odjeżdżać jak jakaś sportowa limuzyna się przylepi do zderzaka. a to tak gwoli ulubionego "trzymania się zderzaka"....[Według ekspertów przy prędkości autostradowej (140 km/h) bezpieczny odstęp powinien wynosić co najmniej 40-50 m. Z kolei w Niemczech gdzie jazda na tzw. zderzaku jest surowo karana, przyjmuje się, że bezpiecznym odstępem jest połowa prędkości, czyli przy prędkości 140 km/h jest to 70 m.]..... zmiana przepisów miała nastapić od 01.07,19....mandat w wysokości 500 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi