Skocz do zawartości

Nietypowy Messerschmitt Bf 110 (+video)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fotki usunięte ze względu na zbyt dużą rozdzielczość.Kopię postu mam w komputerze jak by była potrzebna autorowi.slawekmod

Opublikowano

popiel to lakier samochodowy mieszany wg ralu ,chyba 7044 , a czarne pola to folia samoprzylepna czarny mat,jesienia 2008 nakleilem krzyze ,daje smaku ,przysle aktualne fotki,maze filmik ale nie wiem jeszcze jak go wkleic.nie jestem mocny w tych tematach.pozdrawiam

Opublikowano

bostyl, Coś Ci nie poszło z tymi fotkami... czekam już dobre kilkanaście sekund i dalej mam może 1/20 zdjęcie... Zanim wrzucisz na forum zmniejsz je tak do 100-300kB.

A tak to też mi się podoba twój model... bardzo czysto wykonany :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

cześć Hubert ,zobaczyłem zdięcie mojego ME 110 na twoim allegro.A moje prawa autorskie?.troche nie ładnie.wypadało się zapytać i po sprawie a tak to :evil: beznadzieja.Myślałem że bractwo modelarzy to prawi fanii a tu BEZPRAWIE

Opublikowano

A skopiował czy podlinkował tylko, jak umieściłeś fotki na publicznym serwerze bez chociażby znaku wodnego to trzeba się z tym pogodzić, a jak kolega wykorzystał je, bo może sprzedaje kit lub model nieskończony to, o co mieć pretensje.

Sam się kiedyś też zdziwiłem, dlaczego wątek o Predatorze cieszy się takim zainteresowaniem po dłuższym czasie od powstania, kiedy zerknąłem na logi prywatnego FTP`a i szybko dotarłem do źródła powstania zainteresowania, ale jak sprawdziłem, kto sprzedaje to ucieszyłem się, że na szczęście to nie żona wyprzedaje cichcem moją modelarnię. :lol2:

Opublikowano

No właśnie to jest serwer publiczny, a ty nie zastrzegałeś sobie praw... itp itd... Z resztą myslę, że takie sprawy załatwia się na PW...

Opublikowano
cześć Hubert ,zobaczyłem zdięcie mojego ME 110 na twoim allegro.A moje prawa autorskie?.troche nie ładnie.wypadało się zapytać i po sprawie a tak to :evil: beznadzieja.Myślałem że bractwo modelarzy to prawi fanii a tu BEZPRAWIE

Przepraszam, nie spodziewałem się, że to Cię urazi, czy też naruszy prawa autorskie.

W aukcji napisałem:

Uwaga

Kompletne modele nie są przedmiotem aukcji - pokazałem jedynie jako przykład egzemplarzy zbudowanych w oparciu o takie kadłuby.

Sprzedaję tylko to, co na zdjęciach leży na dachówkach :)

Już to poprawiłem http://allegro.pl/item699512284_laminatowy_kadlub_me110.html i jeszcze raz przepraszam.

PS

Bractwo modelarzy :rotfl:

Żebyś Ty kolego wiedział, jak ja się na tym "bractwie" zawiodłem.

Ale i tak nie usprawiedliwia to wstawienia Twojej fotki w mojej aukcji - PRZEPRASZAM, mam nadzieję, że nie będziesz się domagał zadośćuczynienia, czy też rekompensaty finansowej.

PS2

Zmniejsz fotki do rozsądnego rozmiaru.

Gość slawekmod
Opublikowano

Linki do fotografii usunąłem ze względu na olbrzymią rozdzielczość a co za tym idzie wagę w kb.Proszę kolegębostyl, o zmniejszenie rozdzielczości zdjęć do np.:640x480.

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
nadadzą się do tej maszynki?

Nadadzą się. Na stronie Prolotu podają wagę do lotu ok. 3300g. Jeśli zmieścisz się w tej wadze, to większych silników nie trzeba. Osobiście dysponuję silnikiem Ray 3542 i ze śmigłem 11X5,5 ma ciąg 2kG na pakiecie 3S. Moim zdaniem to wystarczy.

Opublikowano

Z moich notatek wynika, że latałem 3kg ciąg vs 4,25kg waga, więc silnik 3542/1250 na 3s powinien wystarczyć - najwyżej trochę pokombinujesz ze śmigłem dobierając ciąg/prędkość do swoich preferencji.

Swoją drogą trzeba mojego Messerka pomoczyć, bo się w piwnicy rozeschnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.