Grifon Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Widzę, że grawitacja jest u Ciebie słabsza niż u mnie, pięknie lata, czekam na malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Dzięki grawitacja może i słabsza musiałbyś kiedyś przyjechać i sprawdzić co do malowania to bedziemy musieli troszku poczekać (ale co sie odwlecze to nie uciecze) może malowanko brytyjskie ? A jak nie to standardowo ciemno granatowy, na razie muszę nabyć jeszcze jeden pakiecik 4 s i trenujemy startowanie kółeczko w powietrzu i ladowanie ( caly czas jestem pod wrażeniem własności lotnych tego modelu) Ps. Zapomniałem dodać chłodzenie pakiet silnik regulator na +5 wszystko w temperaturze chłodno- letniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Corsarz ma dużą powierzchnię nośną prawie, prostokontne skrzydła i kadłub nie jest aż tak pekaty jak np. Zero i to jest jego plus przy miniaturyzacji. Dawid ja chetnie na poludnie przyjade i nawet tam moge zostać, aby tylko nie siedzieć w tym poniemieckim mieście. Ja bym brał kolor Pacyfiku ładnie go widać na tle zielonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Może i racja z tym pacyfikiem z daleka będzie widać co za samolocik tak cicho sobie wmawiałem ze to już ostatnia pianka ale teraz mam wątpliwości po oblocie mocno się broni wzgledem typowo balsowych konstrukcji i chyba jeszcze jakieś większe pianeczki wystrugam w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć, corsair nabiera kolorów wybrałem takie oto malowanie. Dopiero zdążyłem pomalować jedną połowę kadłuba i całą maskę silnika, tak to wygląda, kabina pilota musiała zostać przemalowana bo po położeniu sea blue na kadłubie zlała sie wizualnie z resztą ( pomalowałem na jasnoszary) 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 25 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Gratuluje modelu, corsair to piękny samolot, a jakieś foto w całości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 25 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 Będzie jak najbardziej, caly czas maluję na przemian z budową p 11, zostały do pomalowania detale już w krótce będą fotki całości i model będzie skończony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 A P11 jak budujesz? Bo tak się składa ze jestem po zakończeniu budowy corsaira (I przed bo rozbiłem :P) myśle ze w ten weekend zacznę bo to piękny samolot jest. A tata mój szykuje się do budowy p11. A pzl będzie z małego modelarza przeskalowane na 1700mm „Mały modelarz” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Pzl 11 masz w tym dziale zaraz za corsairem i kajko możesz pooglądać. A pzl-ka twojego taty bedzie z depronu ? Ciekawa koncepcja budowy się szykuje mam nadzieje ze podejrzymy co nieco z budowy. Jeśli moje p 11 będzie ładnie sprawować się w powietrzu to pomyśle nad powiększeniu planów do słuszniejszych rozmiarów. Życzę powodzenia w budowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Założenie jest z podkładów pod podłogę, całe plany są na papierze samoprzylepnym i będą przyklejone bezpośrednio na piankę. Druga strona do wzmocnienia prawdopodobnie papierem pakownym na vikol lub taśmę dwustronna. Ja preferuje drugi sposób bo tak zrobiłem corsaira. Oczywiście pierwsze oklejanie vikolem i nie dokonać mi pasowało, trzeba było robić jakieś ramki do tych „płytek” bo się strasznie odksztalcaly, przy taśmie nie było już tego problemu. Tata nie udziela się na forum ale postaram się coś wrzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 26 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Oki nie ma sprawy, fajny sposób z tym papierem samoprzylepnym nie trzeba malować tylko mały retusz i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 26 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 O coś takiego chodzi, jeszcze czegoś takiego nie próbowaliśmy wiec nie wiemy co z tego wyjdzie, testy przeprowadzone lakierem bezbarwnym pokazały ze będzie dobrze, ale to małe próbki były, na dużej powierzchni może być gorzej. Ale zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Hej, jakieś postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Hej, dziś koniec malowania wieczorem postaram się wrzucić zdjecia skończył bym wczoraj ale pokusa zamontowania silnika w me 163 była wieksza także proszę uzbroić sie w cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 1 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Spoko, warto poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 1 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 I tak oto budowa corsaira dobiegła końca obiecana galeria końcowa Malowanie proste bez szaleństw, bez lini podziału blach itp. Ale żeby z daleka bylo widać o jaki samolot chodzi mnie się podoba. Także kolejna pianeczka skończona troszkę oddechu i będę się zastanawiał nad kolejną, ale już cut cut wiekszą. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 2 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 No i klasa, pięknie wyglada w powietrzu jest nie do pomylenia choćby był fioletowy w różowe kropki gratulacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Kolejne loty, juz w kamuflażu tym razem ,, lotnisko" w Łodzi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Oj szybkie lądowanie, podwozia nie urwało? Pięknie się prezentuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Udało się jak w ,, poduszkę" podwozie całe ale muszę trenować lądowanie, zbyt mała prędkość tez nie jest wskazana, dzis dosyć mocno wiało może jutro bedzie lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi