Viper Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Jednak siedzenie nie przyzwyczajone po takiej długiej przerwie, dziś tylko 25 km.
a74BACK Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Te "tylko" 25km, to dla większości tutaj i tak już "kosmiczna" odległość 😉 (no chyba, że elektrykiem 😁)
Viper Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca Nie mam nic przeciwko elektrykom, ale traktuję rower jako przyjemność i fajny trening przede wszystkim, a nie stały środek transportu i przy takim podejściu nie widzę sensu przejścia na elektryka. Chcę mieć fan i satysfakcję, że jestem w stanie przejechać dany dystans, a nie że jestem częściowo wożony . 1
witold_pi Opublikowano 2 Marca Opublikowano 2 Marca dziś mnie na skrzyżowaniu taki pajac wyprzedzał z prawej strony wogóle nie pedałując... (miałem ze 30 km/h) Potem dziwisz się że ktoś rozjedzie taką żabę i tragedia
Viper Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Wykorzystując wolny poranek wyskoczyłem na rowerek i wykręciłem 30 km. Siedzenie się adaptuje, acz jeszcze nie idealnie 1 1
young Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Trzymajcie kciuki 😇dzisiaj pierwsze 4 km w tym roku w ramach rehabilitacji kolanek ( abym mógł się schylać po model na lotnisku). 🤣
Viper Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca Trzymamy, jak to mówią "najtrudniejszy pierwszy krok..." , powodzenia 1
jarek996 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca No to ja juz nakrecilem (w marcu) ze 240 km. Na razie pogoda super (slonecznie i 6-12 stopni) i tak ma jeszcze przytrzymac. 1
Viper Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca To ja tylko 90, dziś nie wyskoczę, ale jutro i owszem
young Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Ja dzisiaj aż 8 km (po leczeniu kolan) i wiecie co boli mnie prawy łokieć !!! 1
Viper Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca Bo tak to działa, jak nie jesteś całkowicie sprawny, to podświadomie odciążasz rejony "chore" i powodujesz obciążenia i napięcia w innych partiach, a że człowiek symetryczny nie jest i wszelkie gojenie i przebudowa tkanek nie postępuje z tą sama dynamiką po obu stronach, to i takie efekty. Pamiętaj o ćwiczeniach w odciążeniu i rozciąganiu i nie przesadzaj, bo rower akurat na kolana to chyba niekoniecznie jest idealna rehabilitacja.
young Opublikowano 7 Marca Opublikowano 7 Marca 1 godzinę temu, Viper napisał: podświadomie odciążasz rejony "chore" i powodujesz obciążenia i napięcia w innych partiach Dokładnie tak . Rower bez obciążenia powoduje przez dwie trzy godziny po nim lepiej się czują moje kolana.
Viper Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Dziś przed południem kółeczko wzdłuż Wisły i 45 km. Siedzenie się zaadaptowało, jeszcze tylko dynamika słabawa. Rower to jednak duża frajda, zapowiada się, że w ciągu tygodnia przynajmniej jeden poranek będę miał wolny, więc pewnie znowu wyskoczę. Ziemia jeszcze wilgotnawa i gdzieniegdzie błotko, ale szybko obsycha, więc niedługo trzeba będzie gdzieś do lasu śmignąć.
jarek996 Opublikowano 8 Marca Opublikowano 8 Marca Moja piekna zepsula mi dzien! Miala wrocic z nart o 14.00 (przywozilem ja z miejsca "zrzutu), a wrocila o 12.00. Dostalem na szczescie info (ze bedzie wczesniej ) juz rano, wiec wyskoczylem na samotna runde. 1 1
jarek996 Opublikowano 10 Marca Opublikowano 10 Marca W dniu 9.03.2026 o 14:02, a74BACK napisał: Ładna średnia 👍 27? To ZADNA srednia! Dzisiaj poszedlem, bo pogoda byla PRZECUDOWNA! Pierwsza jazda na szosowce w tym roku (w Szwecji, bo jezdzilem w Nicei). Gdyby nie wyjazd z miasta i przede wszystkim powrot przez miasto (a byla godz 16.00, wiec wiadomo CO sie wtedy na ulicach dzieje), to srednia bylaby w okolicach 35-36! Mozliwe tez, za dzisiaj mialem TZW dzien konia. Takie dni ma sie 2-3 razy w roku i czlowiek nawet nie wie, dlaczego wtedy tak dobrze "zre" 😂
a74BACK Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Moja maksymalna na dystansie 50km to 25km/h więc dla mnie 27km/h to super średnia 👍
Viper Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Kolejne 55 km dołożone, powoli się rozkręcam, acz dynamika jeszcze średnia. Pod wiatr to jednak się jeździ słabo, jeszcze kondycja nie za bardzo, za to z wiatrem czysta przyjemność 1
Rekomendowane odpowiedzi