SZYMONS Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Witam. Pytanie od początkującego. Do kupienia kontroler z opcją dla prawo i lewo ręcznych. Jaki to jest gdy gaz po lewej stronie? (chyba standard) Pytanie głupie ale już mi się pomieszało wszystko. Dzięki za zrozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Kontroler radia. Niezła nazwa! Poszukaj sobie co co oznaczają: mode1 mode2 mode3 mode4 Wybierasz to które używają modelarze w okolicy, jak nie masz modelarzy w okolicy wybierasz to które wydaje Ci się najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Miało być kontroler, radio. ???? W opisie w sklepie jest wybór dla prawo i lewo ręcznych i zgłupiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Można kupić aparaturę ( kontroler ) w którym drążek gazu jest po prawej lub lewej stronie.Różnica jest w funkcjonalności drążka. Natomiast można zrobić modyfikację o ile taka jest dostępna w danym radiu. Może prościej będzie jak powiesz co chcesz zakupić. No i zwróć uwagę na to co Piotr zasugerował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Dzięki Bogdan za odpowiedź. Chcę kupić kontroler gdzie (gaz) jest po lewej stronie i już nie wiem jak to z tym jest MicroZone MC6C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 No to kupuj. W czym problem ? Bo teraz nie rozumiem .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Więc Mi odpowiada mode 2 I to jest przypisane do kontrolerów praworecznych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Nie jest. To jest niezależne od tego, czy jestes prawo, czy leworęczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Nie lepiej w tej samej cenie kupić FlySky i6 masz też wersję 10 kanałów. Przyjazne oprogramowanie,trochę mikserów . Na początek na pewno lepsze. Zmiana MODE poprzez zamianę gimbali i w programie . Wszystko bardzo prosto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Zgadzam się z kolegą wyżej. 3 lata latam i będę wymieniał ale tylko ze względu że 6ch to za mało już dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZYMONS Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 zastanawiałem nad FlySky ale jest różnica 100 zł. Od 11 listopada prawdopodobnie będzie promocja więc może się skuszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 6 kanałowy hobbyking kosztował kiedyś 25$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Tu masz opisane, czym sie roznią Mode sterowania i gdzie jest gaz a gdzie co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Na BG promocja -zestaw kosztuje 170zł https://www.banggood.com/Flysky-FS-i6X-2_4GHz-10CH-AFHDS-2A-RC-Transmitter-With-X6B-i-BUS-Receiver-p-1090406.html?rmmds=myorder&ID=42482530816&cur_warehouse=CN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Który masz wybrać? A którym Ci wygodniej. Nie ma znaczenia czy jestes prawo czy lewo ręczny Mode2 jest najbardziej joystickowy, jesli grałeś w jakis symulator lotniczy, to tu jest tak samo. Ale to nie przesądza wyboru. Moim zdaniem rozejrzyj sie po okolicy, pojedź na lotnisko i wybierz taki mode jak koledzy, których będziesz prosił o ustawienie modelu lub sprawdzenie czy dobrze go ustawiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Dzięki Bogdan za odpowiedź. Chcę kupić kontroler gdzie (gaz) jest po lewej stronie i już nie wiem jak to z tym jest MicroZone MC6C Szymon moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie to co wspomniał Andrzej czyli FlySky i6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Popieram, nie kupuj MicroZone MC6C. To jest bardzo prosta aparatura bez komputera. Na prawdę szkoda pieniędzy, mimo, ze jest taka tania. Flysky-i6 jest naprawde dobrym rozwiązaniem. A jak bedziesz chciał mieć więcej modeli to dokupisz kilka odbiorników i wszystkie bedziesz móc sterowac tą aparaturą. Ta Microzone nie zrobisz tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 zastanawiałem nad FlySky ale jest różnica 100 zł. Od 11 listopada prawdopodobnie będzie promocja więc może się skuszę. To jeszcze ja swoje 3 grosze. Zakup nadajnika to nie takie hop siup i wymaga przemyślenia i konsultacji. Jeśli jesteś zdeterminowany i uważasz, że modelarstwo to jest właśnie to czego szukałeś i Ci sie podoba to zakup nadajnika 6 kanałowego, jak już kolega wyżej napisał, może się bardzo szybko okazać za niewystarczający. Teraz jest praktycznie po sezonie więc do następnego jest chwila. Zastanów się czy nie dozbierać kasy i nie kupić od razu ciut droższego 10 kanałowego. No ale jeśli nie jesteś przekonany czy modelarstwo to jest to czego szukasz i chcesz tylko spróbować na chwilę, to faktycznie zakup czegoś najtańszego jest jak najbardziej uzasadnione i sensowne. Tylko musisz się liczyć z tym, że jak zaskoczysz, to nie za tak długo czekać Cię będzie zakup kolejnego nadajnika. Rozważ jeszcze jedną opcję i poszukaj używanego nadajnika 10 kanałowego, może uda Ci się znaleźć w rozsądnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Link do radia FS i6X który podałem to wersja 10 kanałowego nadajnika. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 W międzyczasie jak będziesz myślał, to ściągnij sobie darmowy symulator latania RC, np Multiplex Miltiflight i polataj na komputerze na padzie dwugrzybkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi