Grzesiek Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Potrzebuje regulator napięcia do silnika szczotkowego od 0-12V Może być schemat prosty jakiś lub cos z zestawów zrób sam zasilacz mam impulsowy od xboxa 16A Chcę zrobic posow elektryczny do tokarki.Silnik z wycieraczek z przekladnią kątową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTech Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Zobacz to https://arlisklep.pl/files/ARLI/AR161.pdf i jeszcze https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1534074.html ogólnie Regulator PWM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 https://allegro.pl/oferta/12v-20a-regulator-obrotow-silnika-dc-pwm-cichy-pro-7245486896 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Prosty układ. Ogólnie na BG i Ali jest pełno układów za parę groszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Potrzebuje regulator napięcia do silnika szczotkowego od 0-12V Może być schemat prosty jakiś lub cos z zestawów zrób sam zasilacz mam impulsowy od xboxa 16A Chcę zrobic posow elektryczny do tokarki.Silnik z wycieraczek z przekladnią kątową. pomysł znakomity, wiem że masz TSA16....a czy nie lepiej zastosować wkrętarkę 220 V, masz regulację obrotów, + lewe i prawe....lub jezeli koniecznie 12V to zasilacz od kolejki PIKO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Zamiast BUZ 11 wstaw IRL 2203 albo 3803. Nie będzie potrzebny żaden radiator. Robiłem na nich regulatory modelarskie i były niezniszczalne nawet po zwarciu przewodów do silnika. Albo kup wkrętarkę bez akumulatora lub z zajechanym akumulatorem. Jest tam super regulator PWM do regulacji obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Tsa 16 ma gitarę, nawrotnice i co jest rzadkością w tak małych maszynach przekładnie Nortona. Co Ty tu chcesz jeszcze usprawniać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 15 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Tsa 16 ma gitarę, nawrotnice i co jest rzadkością w tak małych maszynach przekładnie Nortona. Co Ty tu chcesz jeszcze usprawniać... wszystko prawda, ale niezależny płynnie regulowany posuw jest super, a tego akurat nie ma. W częsci tokarek były nawet korbki do ręcznego posuwu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Chce posow elektryczny z dwoch powodow. 1.strasznie halasuje gitara. 2.do toczenie i gwintwania niema wspolnych kół zmianowych,tzn nawet najmniejszy skok do gwintowania jest za duży do toczenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Chce posow elektryczny z dwoch powodow. 1.strasznie halasuje gitara. 2.do toczenie i gwintwania niema wspolnych kół zmianowych,tzn nawet najmniejszy skok do gwintowania jest za duży do toczenia. dokładnie tak jest a zmiana kół a szczególnie właściwe ustawienie jest upierdliwe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi