janekP Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Dobra jeszcze jedno pytanie. Ten silnik ma w opisie że jest mocowany za wręgą. Funcub ma mocowany silnik przed wręgą czy za? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 33 minuty temu, xJanek napisał: Dobra jeszcze jedno pytanie. Ten silnik ma w opisie że jest mocowany za wręgą. Funcub ma mocowany silnik przed wręgą czy za? Za wręgą. Wręga jest z przodu kadłuba a silnik schowany w kadłubie. Na zdjęciu widać mocowanie wręgi za pomocą śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 @mazuracha ale to w stary funcubie. A czy ktoś wie jak to wygląda w nowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybidk Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Przed wręgą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 http://www.nastik.pl/zestaw-piast-c35303536-p-6326.html Czyli takie coś jeszcze potrzebuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Po całkiem długim czasie od ostatniego posta oraz po nabraniu wprawy w lataniu tym cudem chciałbym się podzielić moją opinią o tym modelu. Montaż jest bardzo prosty i w sumie zajął 2 dni (miałem problemy z montażem silnika który okazał się za krótki). Oblot przebiegł bardzo pomyślnie oprócz tego, że przy starcie straciłem kółko ogonowe. Teraz w sumie funcub lata już 4 tygodnie i radzi sobie nawet z największym wiatrem bez problemu. Akrobację też łatwo wychodzą. Bateria 2200mah starcza na około 7-8 minut lotu i właśnie będę kupować drugą, żeby przedłużyć zabawę. Jednym słowem model godny polecenia. (oprócz tego że podwozie gnie się jak szalone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Może ten filmik odpowie na kilka pytań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Hej, mam pytanie odnośnie wyważenia, w jakiej odległości jest od krawędzi natarcia ? Te 82mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 u mnie jest mniej więcej w miejscu przepustu na kable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj66 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 Czy skrzydła z nowego Fancuba pasują do kadłuba ze starego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 19 godzin temu, xJanek napisał: u mnie jest mniej więcej w miejscu przepustu na kable Dzięki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Panowie i Panie - jakie serwa przychodzą do FunCub'a NG - na oficjalnej stronie Multiplexa piszą o 4xHS-55 oraz 2x HS-65HB na polskich sklepach za to 2xHS-81 i 2x HS-55 ?? Jak to finalnie jest ? HS-81 oraz HS-65HB mają lekko inne wymiary.. Warto do tego modelu wsadzać serwa z trybami metalowymi ? Jeżeli tak to jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 W moim funcubie mam serwa tower pro. Na skrzydłach sg92r a na SK i SW mg90s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 14 minut temu, xJanek napisał: W moim funcubie mam serwa tower pro. Na skrzydłach sg92r a na SK i SW mg90s Jakiekolwiek większe lub mniejsze problemy z nimi miałeś ? Musiałeś coś docinać, czy pasowały wymiarem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 9 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 wszystko pasowało świetnie. Serwa mają uniwersalny rozmiar więc żadnego problemu nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 20 godzin temu, xJanek napisał: wszystko pasowało świetnie. Serwa mają uniwersalny rozmiar więc żadnego problemu nie było Pamiętasz jak długie przedłużacze serw trzeba było zastosować w modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekP Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Jak mnie pamięć nie myli to 2x15cm na klapy 2x30cm na lotki i 2x45cm na SW i SK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smootny Opublikowano 11 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 16 godzin temu, xJanek napisał: Jak mnie pamięć nie myli to 2x15cm na klapy 2x30cm na lotki i 2x45cm na SW i SK Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 29 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia Cześć, Prośbę mam, mógłby mi ktoś zważyć skrzydła Funcub'a? Interesuje mnie waga skrzydeł gotowych do lotu, ewentualnie jak Ktoś ma niesklejony egzemplarz, to nie pogardziłbym informacją ile ważą bez serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 29 Stycznia Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 3 minuty temu, Janekm napisał: Cześć, Prośbę mam, mógłby mi ktoś zważyć skrzydła Funcub'a? Interesuje mnie waga skrzydeł gotowych do lotu, ewentualnie jak Ktoś ma niesklejony egzemplarz, to nie pogardziłbym informacją ile ważą bez serw. Mogę zważyć ile ważą z zastrzałami (+ja mam jeszcze na skrzydle lampkę oświetlającą) i jutro wieczorem napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi