kaszalu Opublikowano 15 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2020 Ładny się robi !! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Właśnie wróciłem z piwnicy, gdzie pomalowałem następne miejsce nadbudówki i zrobiłem schodki. Wyciąłem z blachy mosiężnej paski szer. 3mm na boki i 3,5 mm na stopnie. W klocku naciąłem szpary na głębokość 3,5 mm pod odpowiednim kątem i powsuwałem odcinki schodków. Końce z obu stron oblutowałem oraz paski na boki z jednej strony grubszą warstwą cyny. Następnie jeden pasek przyłożyłem do końców schodków i podgrzałem lutownicą . Tak samo drugi pasek. Po sprawdzeniu lutów ostrożnie wysunąłem całość z klocka. Nie zabrałem aparatu. Zdjęcie będzie jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 18 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2020 Następne elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Rośnie w oczach, z przyjemnością oglądam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Tylko, że niewiele zostało. Okucia , bloczki, linki do masztu , pomalować kadłub ,złożyć i jeszcze coś się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 19 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Takie drabinki, 4 komplety i 2 bloczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 22 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Pomalowałem podkładową kadłub i zrobiłem poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Kaczma ....pisałeś do mnie na priv że oczekujesz konstruktywnej odpowiedzi....co mam powiedzieć jak na to co tu pokazujesz patrzę .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja coś napiszę , bo nie wtrzymie Na początku zapowiadało się nieciekawie (z tym szkieletem) ale teraz szczena zaczyna mi powoli opadać i odszczekuję to czego nawet nie napisałem Widać piękną pracę następnego Fachowca. Ja Was Panowie podziwiam i Szacun, że chce Wam się takie cudeńka tworzyć, a do tego jeszcze je pokazywać, bo też pracy wymaga. Pozdrawiam. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 No i porażka. Miały być ładne ramki a wyszły podcieki. Te żółte taśmy są do d... Po wyschnięciu zabrałem się za wydrapywanie. Wyszło ciulowo. Teraz pomyślałem. Bym zrobił pisakiem permanentnym i by wyszło dużo lepiej. Teraz od nowa. Na zawodach na basenie (Opole) lepiej pływać małym modelem? Są węższe bramki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fordson Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Zdecydowanie małym, duży może sprawić kłopot , zwłaszcza na bramce szczytowej. I oczywiście , pomalutku i dwie śruby . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Dzięki. O to mi chodziło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 24 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Namalowałem niebieski pas na kominie. Tym razem użyłem innej taśmy. Wyszło dobrze. I po naklejeniu pasków. Wyszedł następny błąd na planach. W środkowej części nadbudówki otwór na bulaj jest za bardzo w prawo przez to schodki na górny pokład też w prawo i słupek relingu . Powierciłem otwory na słupki relingów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Białe paski na kominie poprawiłem. Powinny być poziome. Zmontowałem relingi na tym pokładzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Wczoraj pomalowałem kadłub poniżej linii wodnej a dzisiaj powyżej. Po 2 razy. Porobiłem bloczki, imitacje i poręcz z forniru mahoń na rufowy reling. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 28 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 Malowanie wyszło całkiem dobrze z jednym wyjątkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 Reling na dziobie. Uszkodzenia naprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcini59 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Bardzo ładnie Tobie wyszły te relingi, napisz mi na PW jam je robiłeś, lutowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Wczoraj na burty nakleiłem fornir. Dzisiaj obrobiłem i posmarowałem żywicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Kaziu, bardzo dobra robota, wszystko za co się weźmiesz rośnie Ci w rękach ? Relingi super, powiedz jak je zrobiłeś, nie tylko na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi