Grifon Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Witam, ostatnio zakupiłem kompresor, odwadniacz jest do wymiany, możecie mi powiedzieć jakiej średnicy mam kupić przejściówkę i czy wystarczy ten przewód zamiast typowego odwadniacza? Aparat nagle przestał łapać ostrość
jarek996 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Przed podlaczeniem popraw w tytule KONPRESOR na KOMPRESOR
Grifon Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2019 Poprawiałem, ale wraz nie moge podłączyć gdyż nie mam przejsciówki
AndrzejC Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Te kompresory są w ciągłej sprzedaży w Castoramie. Udaj się do najbliższej od Twojego miejsca zamieszkania, czy to w Lublinie, czy w Gdańsku i zasięgnij porady. Nawet średnio rozgarnięty sprzedawca doradzi i powie Ci co należy zakupić, żeby działało . A.C.
dimmus Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Najlepsza chyba opcja, to wymienić końcówkę w odwadniaczu na szybkozłącze, żeby bez żadnych przejściówek wpiąć go do kompresora. Końcówkę z gwintem pod przewód aerografu chyba masz. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
czarobest Opublikowano 1 Grudnia 2019 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Takie coś powinno pozwolić podłączyć wężyki aerografu które jak sądzę mają u Ciebie końcówki 1/4 cala bezpośrednio do kompresora który ma tam standardową szybko-złączkę. https://agtom.eu/wezyki/326453-przejsciowka-do-duzego-kompresora-1-4-cala.html?search_query=46845&results=1 Sam mam odwadniacz przy kompresorze i jeszcze taki mały dodany do aerografu i w sumie nigdy mi się w nich nic nie zebrało więc pewnie wystarczyłby tylko ten mały, ale to sytuacja u mnie z olejową sprężarką z lodówki i butlą 24l. EDIT: A u siebie wykręciłem oryginalną szybko złączkę z kompresora w jej miejsce wkręciłem odwaniacz (był tam gwint 1/4 cala) i na drugim końcu odwadniacza wykręconą wcześniej szybko złączkę, trzeba było tylko wszystko nieco uszczelnić taśmą teflonową. A filtr taki tani - Przykład z allegro. Pytanie tylko czy po wykręceniu szybko złączki u Ciebie jest tam właśnie gwint 1/4.
Grifon Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2019 Dziekuje Wszystkim za odpowiedzi, zwykły odwadniacz może nie dać się wcisnąć gdyż zbiornik pewnie będzie troche przeszkadzał. Pojadę najpierw do marketu może akurat poratują a jak nie to zamówie przez internet. Sprzedaje stary kompresor membranowy jak ktoś zainteresowany to zapraszam na dział gielda.
Grifon Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2019 Straszenie to wszystko skomplikowane ???? Gwint taki, śmaki, owaki, ogólnie to czaje o co chodzi, zobaczymy jak w praktyce to sie zakończy. Narazie wyjechany i chory jestem, jak przyjadę to sprawdze w budowlanym, może akurat będą mieli takie redukcje a jak nie to zamówie przez internet. W sumie ten mały reduktor to też jest uszkodzony i do wymiany.
Grifon Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2019 Ok, to są proste rzeczy, ale po tym jak się je już przerobi, narazie odbieram to jak instalacje hydrauliczną U-bota z I WŚ
FockeWulf Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Przerabiałem temat w tym tygodniu. Udaj się do marketu budowlanego, powiedz co masz i poproś o takie przejściówki, aby pasowało. Mi wszystko ładnie dobrali. Pozdrawiam, Sławek 'FockeWulf'
dimmus Opublikowano 9 Grudnia 2019 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Ja mam zrobiony taki odwadniacz. Z jednej strony szybkozłączka do kompresora, z drugiej na gwint do aerografu. Wszystko w kupione w liroju, podłączane do większego kompresora olejowego, szybkozłączka standardowa więc nie powinieneś mieć problemu. Bierz co masz, idź do marketu budowlanego i dopasujesz co trzeba. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Grifon Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2019 Panowie, zrobiłem tak jak mówiliscie, pan z Liroja dobrał złaczki, wszystko uszczelniłem taśmą teflonowa i już można testować. Kompresor schowam pod biurko na specjalna półkę pod blatem, co by nogami go nie zaczepiać. Dziękuję Wszystkim za dobre rady.
Rekomendowane odpowiedzi