semp Opublikowano 5 Stycznia 2020 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Mam model F3A Amethyst,ale bez dolnego skrzydła.Może ktoś z forumowiczów wie jaki tam jest profil, to może coś dorobię.
jacekplacek Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 najpewniej taki sam jak w skrzydle górnym , jak jest dzielone to wystarczy odrysować
diabolo Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 na 100% oba płaty są takie same z tym że nie są dzielone
jacekplacek Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 ale na kadłubie jest dokładny obrys profilu dolnego płata, w miejscu jego mocowania, a to już 90 % sukcesu
Mirosław Sałam Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Opublikowano 17 Sierpnia 2020 Na 90% profil przy kadlubie i na końcówce skrzydła jest inny. Najbezpieczniej będzie, jak dorobiszdwa skrzydła. Wiem, że to więcej roboty, ale w technice styro/balsa pójdzie szybko. Amethyst to model Matt'ow, a oni lubili kombinować z profilami. Jestem bardziej niż pewien, że profile będą się roznic wzdłuż skrzydła. Swoją drogą to świetnie latający samolot, ale musi być lekki i mieć mocny napęd:)
Rekomendowane odpowiedzi