dimmus Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Organizuję osprzęt do modelu z silnikiem DLE55. Zasilany będzie z powerboxa, serwa wysokości i kierunki już mam kupione, całośc będzie działać na 7,4V, więc do takiego też napięcia szukam serwa gazu. Na chwilę obecną mam 3 typy: 1. Savox SV-1260MG - 12kg, 0.055sec/60st 2. Savox SV-1274MG - 7kg, 0.032sec/60st. 3. Savox SV-1273TG - 16 kg, 0.065sec/60st Kolejność nie jest przypadkowa, w takiej kolejności widziałbym ranking patrząc po parametrach. Pierwsze waży tylko 30g, choć przy modelu koło 8kg 30g wielkiej różnicy raczej nie zrobi, jest też mniejsze od pozostałych i tu obawiam się o trwałość. Drugie serwo nie wiem czy nie za słabe, niestety nigdy nie miałem do czynienia z benzynami, ale jak przeglądałem oferty "gotowych" używanych, to nawet słabsze serwa do większych silników montują. Trzecie mocne, i prędkość też jeszcze przyzwoita. Doradźcie bardziej doświadczeni. Od razu uprzedzam, nie chcę żadnych turnigy i tym podobnych, mój "próg bólu" to około 300zł +/-. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Na gaz im szybsze serwo tym lepiej,7kg spokojnie starczy. Ja bym wybral opcję nr 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 A tak z ciekawości - jakie pozostałe serwa wybrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Reszta będą Savoxy SV-1270TG.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 18 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2022 W dniu 24.02.2020 o 21:27, dimmus napisał: Drugie serwo nie wiem czy nie za słabe, niestety nigdy nie miałem do czynienia z benzynami, ale jak przeglądałem oferty "gotowych" używanych, to nawet słabsze serwa do większych silników montują. Piotrek i jakie serwo zastosowałeś na gaz? Ja wczoraj kupiłem serwo sv-1274MG , ale tak je po prostu dorzuciłem do koszyka , serwo przyszło i teraz sie zastanawiam czy to dobre serwo na gaz , idealna kolejność , pierwsze kupiłem a dopiero po zakupie zainteresowałem się tym czy to dobre. Maciek widzę zasugerował opcję nr 2 , jeśli sie na nie zdecydowałeś to powiedz jak się spisuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graffi_25 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Ja osobiście wybrał bym TG z tytanowymi zębami mimo że od pozostałych wolniejsze ale i tak bardzo szybkie. I zupełnie nie idę w kierunku mocy bo 7 kg w zupełności wystarczy. Drgania są zazwyczaj dość spore na serwie gazu I stąd mój subiektywny wybór ale każde z tych powyżej spełni swoją rolę bo to szybkie serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 Finalnie odkupilem od kolegi serwo które było w modelu wcześniej, nie pamiętam jakie, na pewno hitec, chyba HS8360TH (tak na 90% pewności). Muszę przywieźć model z "zimowania", sprawdzę przy przeglądzie i dam znać jeżeli się pomyliłem.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter1978 Opublikowano 19 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 55 minut temu, dimmus napisał: Finalnie odkupilem od kolegi serwo które było w modelu wcześniej, nie pamiętam jakie, na pewno hitec Myślałem że się skusiłeś na savoxa z listy którą wstawiłeś, stąd pytanie jak się spisuje. No ja kupiłem sv-1274mg , więc je zamontowałem, uruchomiłem i ustawiłem juz nawet gaz. Na razie serwo jak serwo , działa jak każde inne , pytanie ile pochodzi , jak to kogoś interesuje to savox budżetowy , takie czarne około 8kg za około 110zł nie pamiętam symbolu, na gazie chodził jeden sezon i kaput. Ale mogę cię Piotrek zaskoczyć , bo w opisie zdyskwalifikowałeś serwa turnigy , a właśnie serwa turnigy które mi kiedys Marcin kupił w hobbykingu jak budowałem pierwszego Mx-a , to są naprawdę godne polecenia serwa, do dziś są sprawne. Dwa lata na lotkach latały , i dwa lata przepracowane na gazie w benzynowym modelu który naprawdę intensywnie był orany, i serwo turnigy z tytanowa przekładnią jest sprawne do dziś. Nie montowałem go do nowego modelu bo ma bardzo duży nalot , ale biorę pod uwagę opcję że nagle może być potrzeba zastąpienia tego nowego savoxa tym starym turnigy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Tak jak pisałem, 8360THWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi