Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A skąd masz filtry? Nie wspominając o gumce bo w mojej okolicy wykupili a jeszcze go możesz rozcienczyc 1:1 wodą. Ja tez stol zlewam alkoholem do mycia elektroniki, robi sie rzadki i rozprowadzam cieniutko. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Od zawsze ABS drukuje na szkle psiknietym najtanszym lakierem do wlosow i nigdy nie mialem problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Od zawsze ABS drukuje na szkle psiknietym najtanszym lakierem do wlosow i nigdy nie mialem problemow Dziwne mnie sie nie udaje Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Hegron i inne psikacze mają to do siebie, że z czasem po psikaniu osiądą na mechanice i zablokują łożyska. Właśnie jedna moja drukarka z tego powodu poszła ko kosza. Teraz psikam na wilgotną gąbkę i taką smaruję stół. A wszystkie prowadnice co kilka wydruków smaruję olejem wazelinowym. Na razie wszystko działa. Lepszego sposobu nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Marek_Spy napisał: Dziwne mnie sie nie udaje Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka drukujesz w zabudowie ? jak levelujesz stol ? Moze juz tego uzywasz, ale jesli nie to warto zrobic mesh przy zerowaniu stolu. Niweluje wszelkie "nierownosci" zarowno prowadnic drukarki na xy jak i samego stolu. Ja robie zawsze mesh na 16 punktow stolu. Po zrobieniu mesha zjedz -50 um przy drukowaniu pierwszej warstwy i w slicerze ustaw 120% flow, pod koniec druku pierwszej wroc na zero z levelem i 100% flow (czasem warto sie bawic 105 - 110% zaleznie od ABS) i bedzie wszystko gralo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ptzetestuje moze pomoze a obudowy nie mam Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 hmmm no to moze byc glowny problem (zabudowa), ABS nie lubi nawet najmniejszych wahan temperatury, wtedy najzwyczajniej odskakuje. Tez potrzebuje miec dobre ponad 20 stopni (temp otoczenia i zero przewiewow) by chcial sie trzymac stolu. Moze u mnie nie ma problemu bo zawsze w zabudowie i do tego nagrzewam najpierw w srodku do okolo 30 stopni zanim zaczne drukowac. Po zakonczeniu wydruku jesli temperatura zabyt szybko opada lubi tez sie rozwarstwiac, pekac, odksztalcac itp. dlatego i tutaj dogrzewam by stopniowo wydruk sie studzil. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 3 godziny temu, idfx napisał: Od zawsze ABS drukuje na szkle psiknietym najtanszym lakierem do wlosow i nigdy nie mialem problemow Ja miałem (w sumie syn się tym zajmuje, bo ja nie mam do tego nerwów- za często spoglądam na piłę włośnicową .-)) Jednak Hegron tak jak przedmówcy pisali rozwiązał problem .-) Nie ma nic lepszego. Rozgrzany stół psik psik, a potem trzeba poczekać, aż ostygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 3 minuty temu, a74BACK napisał: Ja miałem (w sumie syn się tym zajmuje, bo ja nie mam do tego nerwów- za często spoglądam na piłę włośnicową .-)) Jednak Hegron tak jak przedmówcy pisali rozwiązał problem .-) Nie ma nic lepszego. Rozgrzany stół psik psik, a potem trzeba poczekać, aż ostygnie. hehe ... jest to polsrodek by trzymalo, ale ABS drukowany w wymuszonych, niewlasciwych warunkach nadaje sie jedynie do drukowania figurek z thingivers'a on nie ma swoich wlasciwosci, nie wiaze sie prawidlowo i w wielu przypadkach staje sie mniej wartosciowy od PLA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A z czego ta obudowa i jak stabilizować tam temperaturę? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 24 minuty temu, Marek_Spy napisał: A z czego ta obudowa i jak stabilizować tam temperaturę? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka To juz wedle upodoban, ja zrobilem ze sklejki wisniowej i drzwi z plexy. Ogrzewacz 12V samochodowy, moj ciagnie ponad 300W wiec i zasilacz odpowiedni niezbedny. Co do stabilizacji .. mialem robic sterownik, ale sie okazalo, ze poki co nie trzeba. Jak juz zacznie sie wydruk to stol i glowica utrzymuje w srodku temp odpowiednia. Jak wydruk jest bliski koncowi wlaczam ogrzewacz. Wtedy stol i glowica juz nie grzeja, ale temp lagodnie spada. Mam w planach zrobic do tego automatyke, ale ciagle cos nowego i innego na glowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Jaki ogrzewacz z samochodowy? Ja mam inna drukarke bo corexy w Chinach sa obudowy za chyba 400.ale zobacze jakim materiałem bede dysponował moze cos wymysle bo w dobie korona nic sie nie da kupic pod nosem. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 13 minut temu, Marek_Spy napisał: Jaki ogrzewacz z samochodowy? Ja mam inna drukarke bo corexy w Chinach sa obudowy za chyba 400.ale zobacze jakim materiałem bede dysponował moze cos wymysle bo w dobie korona nic sie nie da kupic pod nosem. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka https://www.amazon.co.uk/gp/product/B07BJXQZF8/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 Ja mam ten, ale trzeba uwazac na prad i zapodac zasilacz "na wyrost" ... mialem 200W i sie gotowal od razu ... potem wiekszy i wiekszy i ostatecznie sie okazalo, ze ogrzewacz sscie prawie 290W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A podają ze ma 150 WWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 9 minut temu, Marek_Spy napisał: A podają ze ma 150 W Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka No podaja o to mi wlasnie chodzi. Zasilacz 200W ugotowalem w mig. Przy wiekszym postanowilem sprawdzic prad i dobija do 24A przy nagrzanym w pelni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Marek_Spy napisał: A skąd masz filtry? Tekstylne worki do odkurzacza plus płatki kosmetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 No tak.... A przed czym to chroni? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Przed tym samym co maseczka jednorazowa czyli mandatem. Chociaż kto wie, może być skuteczniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Przed tym samym co maseczka jednorazowa czyli mandatem. Chociaż kto wie, może być skuteczniejsze.A tak przed mandatem owszem i watpie zeby przed czymkolwiek innym. Poświęciłem troche tematowi filtrów Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 11 godzin temu, idfx napisał: Sporo pracy i kasy poszło na ten projekt. Jakie są tego wymiary? A co do tego filtra to po co montuje się go w drukarkach? W swojej mam go oryginalnie zamontowany ale nie widzę celu takiego montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi