pyro112112 Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Witam. Problem polaga na tym ze po podlaczeniu akumulatora silniki zaczynaja sie nierownomiernie poruszac ,,skakac,,. Po dodaniu gazu przez cleanflight wszystkie wchodza na obroty i pracuja rownomiernie. Jaka moze byc przyczyna takoego zachowania? Na dronie zamontowany jest kontroler lotu Naze32 rev5 10dof zflashowany do wersji 2.50. Czy moze to byc wina niewlasciwie dobranego firmware?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 Szklana kula zbila mi sie wczoraj. Ale wnioskujac po opisie masz nie skalibrowane regulatory... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyro112112 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Próbowałem kalibrować regulatory zarówno wszystkie na raz poprzez cleanflight jak i każdy z osobna ale problem nadal występuje nawet mimo zmiany kontrolera lotu na naze32 rev 6. tu załączam filmik jak wygląda sytuacja po podłączeniu zasilania YOUTUBE: https://youtu.be/ja4aAWlDzZo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Ustawiłeś obroty jałowe? Tam się ustawia parametr, że po uzbrojeniu silniczki zaczynają się kręcić, nie ustawia się tego na zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyro112112 Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 nie ustawiałem tego, chodzi tu o min throttle? Godzinę temu, robertus napisał: Ustawiłeś obroty jałowe? Tam się ustawia parametr, że po uzbrojeniu silniczki zaczynają się kręcić, nie ustawia się tego na zero. to o ten parametr chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 16 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Tak to ten parametr. Wejdź do zakładki z motors i odpal wszystkie silniki na raz, tzn stopniowo zwiększaj wartość gazu i obserwuj przy jakiej wartości wszystkie kręcą się równomiernie i płynnie a później tą wartość wpisz właśnie w pole minimum throttle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi